Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Widzisz Darku ,chodziło mi o to że nie da się wyjeżdżać co rok po 3 lub 4 razy.Jedyne wyjście to wyjazdy poszpitalne,i to raczej też 2 razy,więcej się raczej nie da.
W niektórych przypadkach daje się wyjechać kilka razy w roku. Ja miałem tak, że w trakcie pobytu w szpitalu lekarz prowadzący mnie wystawił wniosek do sanatorium i nawet chcieli mnie zawieść karetką następnego dnia ale dogadałem się z lekarzem i po południu póścił mnie do domu a następnego dnia miałem się stawić w sanatorium . Po powrocie wniosek wystawił lekarz rodzinny( pierwszej pomocy) Przez cały czas byłem na L-4 , po trzech miesiącach ZUS wezwał mnie na dywanik i wysłał mnie po dwóch tygodniach do sanatorium. Miesiąc po powrocie dostałem kolejne z NFZ-u. W trakcie pobytu w sanatorium lekarz prowadzący może za zgodą ZUS-u czy NFZ-u przedłużyć pobyt na następny turnus. Mam kolegę który 3-4 razy w roku jeździł do sanatorium przez kolejne 2 lata. PEFRON daje dofinansowanie w ramach swoich możliwości do 3 grupy 600-700 zł. ,przy dwójce 850-1000zł a przy jedynce około 1400 zł. Z pefronu tylko na urlop. Za każdym pobytem w szpitalu lekarz prowadzący może wystawić wniosek sanatoryjny do realizacji na cito lub na zwykłych warunkach. Powodzenia
Tak jak pisałam,wyjazdy poszpitalne plus NFZ plus ZUS plus PEFRON.Mnie bez pobytu w szpitalu niestety się nie udało dwa lata pod rząd wyjechać.A z PEFRONU wyjeżdżałam na L-4,można w ramach zwolnienia.