Krynica Zdrój Lwi gród opinie

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 15 razy

Re: Krynica Zdrój Lwi gród opinie

Post autor: Samosia »

Marlenka pisze: 21 maja 2018 16:13 Witam, :kwiat: odświeżam temat bo w sierpniu wybieram się do LWIGRÓD-u z NFZ i szukam informacji. W internecie znalazłam dużo oficjalnych. ale proszę o te, które trudno znaleźć. :)
:?: Ktoś tam był ostatnio? Jakie wrażenia?
:?: Remonty skończone? A basen? Już jest czy jeszcze budują?
:?: Czy jest szansa zarezerwowania pokoju -jedynki ewentualnie miejsca w dwójce? Jeżeli tak to które najlepsze?
:?: Kuchnia są różne opinie, smaczna?
:?: Jakieś "niespodzianki" na które powinnam się przygotować?
Inne informacje, które warto wiedzieć też mile widziane ;)
Witaj....Byłyśmy z córka w marcu,również z NFZ :
Wrażenia jak dla Nas super,bo był to nasz drugi pobyt w tym sanatorium :) Remont trwał i chyba nadal trwa gdyż basen ma być dopiero gotowy pod koniec roku ale...mówiono nam,że stan surowy budynku ma być zakończony do końca maja i prace będą trwać w środku budynku.Jeśli chodzi o rezerwację pokoju to ja napisałam jakieś 1/5 miesiąca wcześniej e-maila i odpisano mi bym kontaktowała się z dyrektorem do spraw rezerwacji ( podali mi jego e-mail i do niego napisałam) My byłyśmy we dwie więc dostałyśmy odpowiedni pokój dla Nas :) Jeśli chodzi o jedzenia to córka miała dietę ogólną a ja lekkostrawną i obie nie narzekałyśmy na jedzenie a że przy stole w trakcie posiłków była wymiana jedzenia ( bo zawsze było coś co komuś smakowało lub też nie ) narzekać jedynie można na zbyt mała ilość owoców ale to już można sobie samemu dokupić...Ty będziesz w sierpniu więc na ich brak nie będziesz mogła narzekać :) My mamy zaklepany termin turnusu rehabilitacyjnego w listopadzie i z ochotą ma wrócimy :D :D :D
Awatar użytkownika
Marlenka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 lip 2015 20:09
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Marlenka »

Samosia :kwiat: dziękuję za świeże informacje, mam nadzieję że remont nie będzie dokuczliwy, sama nie wiem co gorsze ten na zewnątrz czy w środku budynku :roll: Oby pogoda dopisywała to będę uciekać jak najdalej od niego ;)
Beti43 pisze: 30 maja 2018 00:09 Witam :D ja również wybieram się w sierpniu :D :D ;)
Witaj Beti43 :kwiat: Świetnie, już będziemy tam we dwie :P mam nadzieję że się spotkamy i wypijemy razem jakąś kawkę :kwiat:
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Marlenka pisze: 31 maja 2018 19:51 Samosia :kwiat: dziękuję za świeże informacje, mam nadzieję że remont nie będzie dokuczliwy, sama nie wiem co gorsze ten na zewnątrz czy w środku budynku :roll: Oby pogoda dopisywała to będę uciekać jak najdalej od niego ;)
Beti43 pisze: 30 maja 2018 00:09 Witam :D ja również wybieram się w sierpniu :D :D ;)
Witaj Beti43 :kwiat: Świetnie, już będziemy tam we dwie :P mam nadzieję że się spotkamy i wypijemy razem jakąś kawkę :kwiat:
Życzę dziewczyny udanego wypoczynku,fajnych zabiegów rehabilitacyjnych no i oczywiście udanej pogody.....Pozdrówcie od Nas Krynicę i odwiedźcie koniecznie Kawiarenkę Maleńką bo pyszne ciasto i kawkę tam serują :P :P :P
Awatar użytkownika
Beti43
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 29 maja 2018 23:43
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Beti43 »

:P
Marlenka pisze: 31 maja 2018 19:51 Samosia :kwiat: dziękuję za świeże informacje, mam nadzieję że remont nie będzie dokuczliwy, sama nie wiem co gorsze ten na zewnątrz czy w środku budynku :roll: Oby pogoda dopisywała to będę uciekać jak najdalej od niego ;)
Marlenka :D jak najbardziej jestem za :) :P :kwiat:
Malgorzata45
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 sie 2014 16:33
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Malgorzata45 »

Będę w lwimgrodzie już w sobotę .Dam znac jak będzie coś nie tak jak być powinno .Może ktos jeszcze będzie w tym czasie 9-30czerwca?
Sanatorium Lwigrod
Na forum od: 21 gru 2014 10:40

Post autor: Sanatorium Lwigrod »

W kilku postach jest kilka pytań praktycznych. Na część można znaleźć odpowiedź na stronie Lwigrodu (poradnik kuracjusza w zakładkach "rehabilitacja" i "NFZ").
Obecnie trwa budowa dwukondygnacyjnej bazy zabiegowej. Stan zamknięty, tylko prace wykończeniowe w środku i sama końcówka na dachu - dlatego nie powinny być zbyt uciążliwe. Basenu niestety jeszcze nie ma. Nowa baza z basenem ma być oddana do użytku na początku przyszłego roku.

Jeśli chodzi o jedzenie, to każdy ma swoją opinię. Większość pacjentów z NFZ dostaje przepisaną przez lekarza dietę lekkostrawną, chyba że są wskazania medyczne do innej. Lekarz powinien spytać na pierwszej wizycie o kwestie diety, ale gdyby zapomniał, to trzeba się upominać. Większość pacjentów (dane z ankiet) uważa, że jedzenia jest dosyć, jest smaczne i można się najeść. Jeśli ktoś jest jednak głodny, można spytać kelnerki o dokładkę. Na części porcjowane (mięso itp.) szans raczej nie ma, ale z zupą, ziemniakami, itp. nie powinno być problemu.

Z rezerwacją pokoi 1- i 2-osobowych jest problem, bo chętnych jest duuuużo więcej niż możliwości. Dwójki najczęściej dawane są małżeństwom (koniecznie trzeba to zgłosić mailem, bo NFZ nie podaje takich danych, a czasami jedna osoba ma skierowanie, a druga przyjeżdża komercyjnie). Na jedynki jest szansa niemal wyłącznie z powodu wskazań medycznych (stomia itp.). Tak czy inaczej, trzeba wcześniej napisać maila do Lwigrodu (na recepcję, adres na stronie) i w razie braku odpowiedzi dzwonić. Jest lista rezerwowa, ale uczciwie trzeba przyznać, że z pokojami nie jest łatwo. Jeśli ktoś jedzie ze znajomymi i chce z nimi mieszkać w jednym pokoju, to też lepiej załatwić to wcześniej z recepcją. Potem bywa problem, bo np. ktoś nie chce się przenieść.

Może być problem z parkingiem, bo chętnych jest więcej niż miejsc - tu też można spróbować rezerwować mejlowo albo telefonicznie. Parking jest płatny, według niektórych za drogi. Jeśli komuś się nie uda albo uzna cenę za zbyt wysoką, to w recepcji może dostać informację, które ulice w Krynicy nie są objęte opłatą za parkowanie (a centrum i okolice są). Nie jest łatwo znaleźć wolne miejsce, ale dla chcącego nic trudnego.

Oczywiście najważniejsza rzecz to trafić na dobrych i niechrapiących współlokatorów :D

Pozdrawiamy,

Lwigród
Sanatorium Lwigrod

PS. Jeśli chodzi o niespodzianki, to warto wcześniej wiedzieć, że część usług (nie wszystkie) niewchodzących w kontrakt z NFZ jest dodatkowo płatna. Lista usług płatnych/bezpłatnych jest na stronie internetowej w "poradniku kuracjusza". Usługi dodatkowe są dobrowolne, więc nie trzeba z nich korzystać, jeśli ktoś nie chce dopłacać. Klienci najczęściej są niemile zdziwieni, że jest niewielka dodatkowa opłata za czajnik, TV i internet bezprzewodowy. TV można oglądać za darmo w holu na pierwszym piętrze. Sprawdzaliśmy, takie opłaty są w zdecydowanej większości obiektów, jeśli nie we wszystkich. Za darmo są m.in. żelazko, deska do prasowania, suszarka do bielizny, suszarka do włosów. W obiekcie nie ma pralki dla klientów, więc niestety zostaje pranie ręczne. Jest kawiarnia z dobrymi sokami owocowymi i warzywnymi, gdzie w turnusie są wieczorki taneczne (najczęściej dwa, ale jak komuś mało, to w Krynicy oferta jest bogata). Ogólnie jest sympatycznie i zdecydowana większość kuracjuszy wyjeżdża zadowolonych.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Czytam,Czytam i normalnie własnym oczom nie wierzę :D Jesteście chyba pierwszym Obiektem Sanatoryjnym który tu sam od siebie udziela dość obszernych informacji i Wielka Chwała Wam za to że ktoś pofatygował się i napisał tą informację,Duże Gratulacje za takie podejście do Kuracjuszy i interesujących ich zagadnień,Pozdrawiam Serdecznie i mam nadzieję że inne kierownictwa pójdą Waszą drogą i będzie to obopólna korzyść -dla Kuracjuszy i Obiektów Sanatoryjnych,Szacun :)
Sanatorium Lwigrod

Dziękujemy za uznanie:)

Dodatkowo, jeśli chodzi o opłatę klimatyczną (podatek miejscowy), to osoby przyjeżdżające ze skierowaniem do szpitala uzdrowiskowego (mamy oddział w budynku) jej nie płacą. Inni niestety tak.
Pozdrawiamy byłych i przyszłych kuracjuszy :D
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Sanatorium Lwigrod pisze: 11 cze 2018 18:09 Dziękujemy za uznanie:)

Dodatkowo, jeśli chodzi o opłatę klimatyczną (podatek miejscowy), to osoby przyjeżdżające ze skierowaniem do szpitala uzdrowiskowego (mamy oddział w budynku) jej nie płacą. Inni niestety tak.
Pozdrawiamy byłych i przyszłych kuracjuszy :D
Wielkie BRAWO za opis i wszystko co napisane zostało zgadza się w 100000 % .... :D
ODPOWIEDZ