Wspolny wyjazd malzonkow
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Re: Wspolny wyjazd malzonkow
To nieraz działa to na mnie jak płachta
Swego czasu ówczesny Dyrektor Perły Bałtyku -Fakt zrobił to gdy miał 2-3 miesiące do emerytury
Wprost wydrukował na kartach A-0
Informację ,którą otrzymują Kuracjusze oraz informacje które są w oddziałach NFZ
Że tutejszy obiekt nie GWARANTUJE dla małżeństw wspólnych pokoi
Jako ,że w kołobrzeskich sanatoriach wprowadzono rotacyjne przyjazdy ,aby rozładować kolejki u doktorów oraz na bazie zabiegowej
Nastąpiła totalna konsternacja
Małżeństwa były kwaterowane do pokoi 3 osobowych
Prócz Par gdzie 1 Osoba posiadała Niepełnosprawność i wymagała Opieki czy też Pary Naprawdę Starsze.
ZADYMA na zachodniopomorski NFZ
Były Pary które okupowały recepcję przez 24 godziny nie godząc się na rozdzielenie
Inny przypadek to przypadek też z Kołobrzegu z Willi Fortuna
To mały obiekt chyba ze 120 osób
Tam jest chyba z 20 pokoi 2 osobowych
Jest przyjazd ,ale okazuje się ,że przyjeżdża 42 pary małżeńskie i trzeba je Rozdzielić
Dym był przez 2-3 dni
Ludzie wyjeżdżali z Papierem od Dyrektora NFZ ze Szczecina ,że dostaną Willę w innym terminie i będa mieć 2 osobowy pokój
Ja osobiście zastanawiam się MAŁŻEŃSTWO
Osobiście miałem co opisywałem przypadek że dokwaterowano Mi Panią również z Mojego Miasta z tym samym Nazwiskiem w podobnym Peselu i Ktoś skojarzył Małżeństwo
A zadam inne Pytanie -Jeżeli ktoś ma Polski Paszport i wziął Ślub gdzieś w Europie z Osobą tej samej Płci co wtedy ?
Osobiście Poznałem kilka takich Par
Mają bynajmniej mniej Problemów z Opieką medyczną czyli Razem mogą jechać do sanatorium
- Małgosia69
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 14 cze 2011 22:49
- Oddział NFZ: Łódzki
- jan19557
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 15 sie 2012 13:01
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 22
- Podziękowano: 3 razy
- dani888
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 12 lis 2019 20:15
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 2
Feli , wiadomo , ze prywatnie jest inaczej ale na NFZ to jednak różnie bywa i dlatego nie dziwię się tej burzyFelice pisze: 17 kwie 2023 19:46 Dani prywatnie zawsze mam jedynkę, to nie podlega najmniejszym wątpliwościom. Na NFZ też się zdarza, ale wiele obiektów każe dopłacać.
P.s. z NFZ też wolałabym jednak dopłacić niż męczyć się z kimś albo ktoś miałby męczyć się ze mną .
Tyle , że realia są inne , niestety
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
Małgosiu 69, pewnie jest sporo racji w tym co piszesz, ale to znaczy tyle, że małżeństwa mają większą siłę przebicia niż single. Cóż, w kupie siła.Małgosia69 pisze: 17 kwie 2023 22:07 Jeśli mogę to jeszcze słówko. Myślę że to nie wewnętrzne przepisy,ale chęć świętego spokoju osób zarządzających. Oczywiście to pewnie zupełnie jednostkowy przypadek ale byłam świadkiem w Lądku 3 lata temu strasznej awantury. Szpital wojskowy. Przyjeżdża bardzo późnym już popołudniem małżeństwo, myślę że około 60. Elegancka para. Ja czekam do lekarza. Okazało się że dla małżeństwa nie ma już dwójki. Poruszone było niebo i ziemia, wyrazy niecenzuralne leciały głównie z ust Żony . Biegały pielęgniarki, lekarz, recepcjonistka. Finał: można powiedzieć,że przekupiono dwie panie z dwójki do przejścia do pokoju trzyosobowego. Z tego co wiem to dostały gratis po 5 masaży i drugi zabieg do wyboru. Ilości nie znam. Dla mnie zachowanie pracowników sanatorium nie do przyjęcia. Ale cóż....![]()
Nie wszyscy małżonkowie przecież zachowują się tak jak opisałaś. Być może rzeczywiście zdarzały się takie przypadki, może nawet niejednostkowe i władze ośrodka rzeczywiście dla świętego spokoju podjęły decyzję o kwaterowaniu małżeństw w dwójkach, a inne pary teraz z tego czerpią. Postawmy się na ich miejscu, czy byśmy z tego niepisanego prawa nie skorzystali? Nie wierzę. Wniosek jest jeden. Trzeba walczyć o swoje, ale nie z parami w sanatorium, ale z ludźmi decyzyjnymi. Być może to się nawet dzieje, skoro dostałaś ten załącznik. I bardzo dobrze, jestem za równością, żadnych przywilejów i zakazów. Każdy ma prawo do dwójki, ale w takim razie do jedynki też.
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Co i jak powinno się zachować Sanatorium wobec
Najbardziej znanej medialnej Pary sanatoryjnej w Polsce
Pary z programu TV -Sanatorium Miłości
No teraz w dobie kiedy Wnioski sanatoryjne czekają na kuracjuszy ,gdyby udało im się dobrać Miejsce-Termin
Jedno z kolejki -drugie ze zwrotów
Jakie mają Szanse na wspólny pokój ?
No wszak Zaręczyny Były oficjalnie Ogłoszone
Data i miejsce Ślubu też
Goście proszeni
I teraz chcieli by się przygotować pobytem sanatoryjnym przed
CZY ZARZĄD da im Pokój 2 osobowy do ich dyspozycji ?
No tak IM Zarząd DA bo są medialni
Ale czy Da Mojemu Koledze i Koleżance ,którzy razem mieszkają 20 lat
Ale nie mają Papierka z USC
i to jest może moralność po Polsku
- Atina
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 19 sie 2011 09:29
- Oddział NFZ: Pomorski
- Podziękował: 158 razy
- Podziękowano: 76 razy
Mieszkamy razem w pokoju ale ostatnimi czasy nawet w innych sanatoriach
Nawet na kawę można się umówić jak za dawnych dobrych czasów...
Czy to jest zazdrość, ekonomia a może miłość po prostu każdy sam sobie dopowie...
- Małgosia69
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 14 cze 2011 22:49
- Oddział NFZ: Łódzki
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Ja tak dla czystej ciekawości zaproponowałabym eksperyment polegający na tym, by małżeństw nie kwaterować razem… ciekawa jestem ile mniej wspólnych wniosków wpłynęłoby po roku do NFZ? Zapewniam Was że gwałtownie spadłaby atrakcyjność takiego wyjazdu.
Może teraz dla odmiany wypowiedzą się małżeństwa, które mają nam za złe nawet taką dyskusję.
Dodam, że nie mówię o sytuacji w której jedno z małżonków wymaga pomocy. Nie jestem tez wrogiem takiego wyjazdu… jestem wrogiem gorszego traktowania pozostałych osób.