Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Nie ma w ogóle takiej formy leczenia.
Darku,mój NFZ (a chyba mamy ten sam ) przyjął w jednym roku.
Ja myślę,ze w Śląskim jest nadinterpretacja przepisów i w ten sposób sobie chcą radzić z ogromem skierowań.
Mnie skierował szpital na kontynuację leczenia po przebytym zawale i tzw. balonikowaniu,ja dostałam wypis a NFZ wniosek a w tym roku sama złożyłam wniosek o sanatorium uzdrowiskowe a nie szpitalne. Pozdrawiam.
Betina71 pisze:Mnie skierował szpital na kontynuację leczenia po przebytym zawale i tzw. balonikowaniu,ja dostałam wypis a NFZ wniosek a w tym roku sama złożyłam wniosek o sanatorium uzdrowiskowe a nie szpitalne. Pozdrawiam.
A czy Twój pobyt w Ustroniu to nie był czasem oddział zamiejscowy kliniki z Ochojca lub Zabrza lub współpracujących z nimi ?
Betina71 pisze:Mnie skierował szpital na kontynuację leczenia po przebytym zawale i tzw. balonikowaniu,ja dostałam wypis a NFZ wniosek a w tym roku sama złożyłam wniosek o sanatorium uzdrowiskowe a nie szpitalne. Pozdrawiam.
Kolega takze mial wniosek ze szpitala ja zawsze mialem wniosek na leczenie poszpitalne ale napisane przez dr.pierwszego kontaktu na podstawie wypisu. Ale najwazniejesze ze oba wnioski sa skuteczne.Milo pznac kolezanke o tych samych schorzeniach.pozdrawiam
Nie wgłębiałam się wtedy w szczegóły z nimi bo byłam przejęta całą sytuacją ale mówiono mi że to w ramach wczesnej rehabilitacji kardiologicznej. Pobyt w Ustroniu trwał 21 dni.
[/quote] Kolega takze mial wniosek ze szpitala ja zawsze mialem wniosek na leczenie poszpitalne ale napisane przez dr.pierwszego kontaktu na podstawie wypisu. Ale najwazniejesze ze oba wnioski sa skuteczne.Milo pznac kolezanke o tych samych schorzeniach.pozdrawiam[/quote]
Mnie także miło
Najpierw był Ustroń 21 dni w listopadzie 2015,potem z ZUS-u prewencja w Kudowie ( przełom marca i kwietnia 2016 ) na 24 dni a w kwietniu 2016 złożyłam wniosek do NFZ o sanatorium uzdrowiskowe i czekam na akceptację lub odmowę.
Prosze mi powiedziec kto teraz na Ochojcu jest szefem angioplastyki? Bo ja mialem rzyjemnosc leczyc sie n aOchojcu u obecnego prof.Buszmana obecnie szefa Polsko-Amerykaniskiej Kliniki Serca.