Rezygnacja z leczenia sanatoryjnego
-
forumowicz
Re: Rezygnacja z leczenia sanatoryjnego
Nie sadzę żeby to się zmieniło. Zasady są jasno wskazane i to że jeździ coraz więcej małżeństw nie ma znaczenia.
cyt "Mieli kilka tygodni na zgłoszenie niemożliwości realizacji - wtedy były możliwe jeszcze zmiany jak na przykład zaoferowanie skierowań do innych sanatoriów lub w późniejszym terminie"
a Ty myślisz, że w innym terminie i w innym sanatorium będzie inaczej?. Jeżeli przyjąć założenia "dwójki dla małżeństwa" to małżeństwa na wspólne wyjazdy będą czekały pięć lat.
-
forumowicz
Re: małżeńskie leczenie sanatoryjne...
jacky6 pisze:Głośno było o tym nie tylko w internecie.Adela pisze:Skąd wiadomo ????
![]()
![]()
nie tylko? to jeszcze gdzie? bo ja nie słyszałam....
to powiedz, gdzie trzeba zajrzeć albo ucho przyłożyć...
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
leczenie sanatoryjne
Jest bardzo wiele obiektów sanatoryjnych w których dominują dwójki.Casandra pisze: a Ty myślisz, że w innym terminie i w innym sanatorium będzie inaczej?. Jeżeli przyjąć założenia "dwójki dla małżeństwa" to małżeństwa na wspólne wyjazdy będą czekały pięć lat.
Tylko trzeba myśleć w swojej pracy.
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Tak się nie da.
Prywatnie jestem za tym by nie utrudniać nikomu,ale nie da zadowolić wszystkich ....małżeństw,singli,nauczycieli....oglądajacych telewizję....nieoglądających...
-
forumowicz
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
małżeńskie leczenie nie tylko sanatoryjne...
Casandra pisze: nie tylko? to jeszcze gdzie? bo ja nie słyszałam....
to powiedz, gdzie trzeba zajrzeć albo ucho przyłożyć...
Nie jestem archiwistą ale czytelnikiem i piszącym.
Był to artykuł - bodaj na onecie - że "obserwatorzy" z ZUS bacznie czytają fora społecznikowskie w poszukiwaniu nadużywających zwolnień lekarskich na prywatne wyjazdy od sanatoriów do Egiptu ...
-
forumowicz
Re: leczenie sanatoryjne
Tylko trzeba myśleć w swojej pracy.
na pewno myślą. Patrz przepis dot. braku gwarancji przy kwaterowaniu rodzin.
Napisane tam też jest że nikt nie może być dyskryminowany przy przydzielaniu pokoi - myślę że dotyczy to pozostałych, tych "nie małżeństw". Będę monotematyczna
do pozostałych pokoi też, więc małżeństwa tez mogą się delektować pobytem w czwórkach
Fundusz daje wszystkim szanse jednakowe!