Cieplice Zdrój Dom Zdrojowy 12.05.2017r.

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
natiic
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 sty 2017 15:00
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Cieplice Zdrój Dom Zdrojowy 12.05.2017r.

Post autor: natiic »

Sapphira masz bardzo dobre podejście do życia :D

U nas na wątku jesteśmy w 3 osoby ale przecież na turnusie będzie nas więcej po prostu nie każdy ma możliwości lub nie każdy wpadł na pomysł żeby szukać informacji o sanatorium lub nik akurat nie trafił na to forum.
Grunt to znaleźć fajną ekipę już na miejscu
siostrabrata
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 03 kwie 2017 19:56

Post autor: siostrabrata »

sapphira pisze:Witam wszystkich bardzo serdecznie...Czy ktoś wyjeżdża też w tym terminie do sanatorium z ZUS ? Pozdrawiam. :kwiat:
hej:)
też zaczynam turnus 12.05 :) i będzie to mój pierwszy raz ;)

PS
czy ktoś z Was może się orientuje czy jest możliwość wyboru diety wegetariańskiej?

pozdrawiam
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 lut 2017 13:17
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: MarkStan »

Raczej z tego co widzę, to nie ale zapytam i napiszę.Pozdrawiam :) :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
MarkStan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 lut 2017 13:17

Post autor: MarkStan »

Kochani przełom kwietnia i maja to okres, kiedy wysyłanych jest dużo młodych osób i na pewno znajdziecie tu wielu fajnych ludzi.W każdym bądź razie powiem wam, że liczyłem iż znajdę tu więcej ludzi chętnych do wędrówek nie tylko po parku zdrojowym, ale i nieco wyżej.Wczoraj próbowałem dogadać się i z młodymi i ze starszymi aby zechcieli towarzyszyć mi w wejściu od Osiedla Huty w Szklarskiej Porebie do wodospadu Kamieńczyk i wyżej, na Halę Szrenicką (ok.800 m npm). Cudowne słońce, temperatura na plusie ok.21 st.C i co ? Musiałem siadać w moją Renatę i jechać sam aby nie zmarnować pięknej niedzieli.
K woli prawdy dopowiem, że te osoby które chciałyby pojechać ze mną, nie weszłyby na tę wysokość po nierównej kamienistej, górskiej drodze z różnych względów, o których nie będę pisał.Reszta kuracjuszy mających zdrowe nogi i serce , nie była zainteresowana.A wycieczka moja była bardzo udana i kolejny już raz po wielu latach mogłem się sprawdzić.Jeśli chcecie przeżyć coś niecodziennego, to planujcie na niedziele "poważniejsze" wyprawy. A to na Szrenicę i zejście poprzez Halę Szrenicką do wodospadu Kamieńczyk i niżej na Białą Dolinę w okolicę rozwalonej Huty Szkła Kryształowego "JULIA", A to do Harrachowa z zahaaczeniem o Polanę Jakuszycką, na której odbywają się międzynarodowe biegi narciarskie.Do drugiego wodospadu "Szklarka" znajdującym się u wlotu do Szklarskiej Poręby, jadąc z Cieplic.Najlepiej zrezygnować z obiadu i jeść coś na wyjeździe.Bez narzucenia sobie reżimu nie uda się skorzystać i zwiedzić to co warto, będąc w Cieplicach.Zacząć można od podejścia na Chojnik i to w normalny dzień.Pytajcie , jesli was coś interesuje jeszcze, odpowiem, jeśli będę wiedział.Pozdrawiam. :) :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

MarkStan pisze:Kochani przełom kwietnia i maja to okres, kiedy wysyłanych jest dużo młodych osób i na pewno znajdziecie tu wielu fajnych ludzi.
Dziękuję mądrze mówisz musowo napijemy się. Wody bez gazu jutro zrobię. :twisted:
Już wiem młody jestem...
Awatar użytkownika
sapphira
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 maja 2014 07:29
Podziękowano: 1 raz

Post autor: sapphira »

siostrabrata witaj, :kwiat:bardzo ucieszył mnie Twòj wpis bo wreszcie jedzie ktoś na ten sam turnus, ktòrym obdarował mnie ZUS :kwiat: Jesteśmy już dwie a może jeszcze będzie nas więcej? Pozdrawiam Ciebie i wszystkich czytających :kwiat:
siostrabrata
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Ja tez sie cieszę! Z jakich okolic jesteś?
Awatar użytkownika
sapphira
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 maja 2014 07:29
Podziękowano: 1 raz

Post autor: sapphira »

Jestem z Poznania a Ty gdzie mieszkasz? Pozdrawiam. :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

O i od razu się miło zrobiło :serce:
siostrabrata
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Aaa:) ale super, ja tez jestem z Poznania:)
To mozmey jechać razem:)
ODPOWIEDZ