Szczawnica-Zdrój od 17 lipca

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Re: Szczawnica-Zdrój od 17 lipca

Post autor: Hipokryt »

Miłe Koleżanki Forumowiczki - dziękuję za błyskawiczną odpowiedź - ja nie jestem aż tak szybki chłopak ;) w odpisywaniu :lol:
Okazuje się, że kto szuka - nie błądzi (jak w znanym powiedzeniu). Teraz już wiem dlaczego Szczawnica na Forum nie cieszy się popularnością, więc nie ma chętnych na wyjazd w wakacje. Jeśli ZUS tam nie wysyła i są remonty to może nie będzie takich tłumów nad Grajcarkiem?
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 259 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Marku ... Szczawnica nie cieszy się juz popularnością , chyba nie tylko na forum :(

Jeśli chodzi o tłumy nad Grajcarkiem :twisted: przyjadę i zrobię sztuczny tłok :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gieniu - przyjeżdżaj do Szczawnicy w lipcu... i wszyscy inni też :lol: aby zrobić frekwencję nad Grajcarkiem. Dowiadywałem się i w Dzwonkówce czeka już pokój na czwartym piętrze obok sali z dzwonem i z widokiem na Palenicę. Powiedziano też, że imprezy na tej sali są możliwe, ale z umiarem, czyli tak jak wcześniej napisałaś ;)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Skoro będziesz bezpośrednim sąsiadem sali dzwonowej , no to skarg na muzykowanie nie będzie :lol: :lol:

Nad Grajcarek nie zawitam , tyle co wróce ze Szklarskiej ... wypada w domu pomieszkać :lol: :lol: i beze mnie będzie tam tłumnie ;)
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Mimo wszystko wierzę, że Szczawnica jest miejscem wartym odwiedzenia w wakacje. Na tym Forum ktoś powiedział, że ta miejscowość latem jest zupełnie inna latem niż zimą. Zimą tam już byłem, więc pora aby to sprawdzić w lipcu ;)
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

DSCF7063.jpg
DSCF7063.jpg (51.75 KiB) Przejrzano 428 razy
Jak już wspomniałem - byłem w grudniu nad Grajcarkiem i to jest moje foto-wspomnienie.
Już w lipcu sprawdzę jak będzie wyglądać to miejsce latem? Może ktoś z Forum tam będzie?
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Byłam w maju :D ... zupełnie inny widok , niz na Twoim zdjęciu :D
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gdy w lipcu będę nad Grajcarkiem to zrobię zdjęcie tego samego miejsca i postaram się tu wrzucić.
Ciekawe ile znajdzie się szczegółów różniących te dwa zdjęcia? Ten konkurs już za dwa miesiące a póki co ... zaproszenie do Szczawnicy nadal aktualne ;)
Awatar użytkownika
lubelanka64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2015 17:23
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: lubelanka64 »

Marek tak zapraszasz do Szczawnicy, że chyba się skuszę... :) :) w drodze powrotnej z Polańczyka. Po kuracji sanatoryjnej będę miała poreperowaną kondycję. A tak na poważnie chętnie wrócam do Szczawnicy aby pochodzić znajomymi ścieżkami. Jest to moje ukochane miejsce od lat licealnych, wracałam tam kilka razy w różnych porach roku na różnych etapach swojego życia. Zawsze jest tak samo cudnie, siedząc na łące po łagodnej wspinaczce patrzę i patrzę......zatrzymuję te widoki w pamięci. Pozdrawiam i życzę spotkania fajnych ludzi na szlakach.
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Każda okazja jest dobra aby odwiedzić Szczawnicę w środku sezonu i pochodzić po znajomych szlakach. Niestety, te szlaki turystyczne są dla mnie wciąż nie odkryte, więc czekam aby je poznać. Gdy zajrzałem tam w grudniu było to niemożliwe a nawet stały tablice z zakazem wejścia z powodu dużego śniegu. W lipcu wszędzie będzie można wejść, więc takie wyprawy można polecić wszystkim miłośnikom turystyki pieszej.
Ciekawe, czy w Szczawnicy i na szlakach pojawi się ktoś z Forum?
ODPOWIEDZ