23 Wojskowe Sanatorium Lądek Zdrój pawilon II
Re: 23 Wojskowe Sanatorium Lądek Zdrój pawilon II
Pisząc te posty, przedstawiam rzeczywistość sanatoryjną tak, jak ją odbieram i mam nadzieję, że moje odczucia, moje uwagi, posłużą pozytywnym zmianom nie wiążącym się z kosztami, a jedynie z lepszą organizacją.
Nie mam tradycji górniczych, raczej hutnicze. Moim rodzinnym miastem są Szopienice. Dziadek przed wojną był urzędnikiem .misio pisze:jagudko*** nikt u Ciebie na grubie (kopalni) nie robił (pracował) ?
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Nasze opinie wiele znaczą,ale powinny być kierowane chyba bezpośrednio do Dyrekcji z prośbą o zmianę.Internet już jest,ale jeszcze dwa lata temu Pan Dyrektor nie uważał,by był konieczny.
Ja w Lądku akurat znajduję to,czego oczekuję w wypoczynku.Mieszkam w bardzo dużym mieście i małomiasteczkowość tego miejsca mi odpowiada.Spacery w szpilkach po deptaku nie są dla mnie,stad moje uwielbienie dla prostoty tego zdroju.
Dziś podam kilka informacji dotyczących lokomocji.
Kuracjuszy jadących do Lądka Zdroju może zainteresować możliwość dojazdu tu i wyjazdu stąd innymi środkami transportu jak PKS. Otóż działają tu małe firmy przewozowe, które wożą kuracjuszy na zasadzie taxi do różnych miejscowości. Mogą też z tych miejscowości przywozić tu. Stawki nie są wysokie, a wygoda kolosalna, ponieważ samochód podwozi pod wejście i spod wejścia zabiera ( co jest bardzo istotne ze względu na te nieszczęsne schody).
Podam miejscowości i stawki opłat jakie znalazłam na ulotce reklamowej jednej z takich firm: Wrocław - 35 zł, Katowice - 65 zł, Łódź - 85 zł, Warszawa 110 zł, Kraków 95 zł, Kłodzko - 15 zł. Nr tel. 691 585 752 i radzę wcześniej dokonać rezerwacji.
Muszę też powiedzieć, że warto korzystać z oferowanych wycieczek i pochwalić działalność firmę, która te wycieczki organizuje. Byłam na takiej do Pragi z przewodnikiem panem Piotrem. Nie miałam chyba jeszcze nigdy przewodnika z taką wiedzą, poczuciem humoru i życzliwością. Organizacja wspaniała. Wszystko punktualnie, jak w zegarku, a pan Piotr otoczył nas opieką wprost matczyną. Polecam.