"Bądźmy piękni. ..naturalnie"
- BozenaMat
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 24 lip 2018 18:32
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 2
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowano: 45 razy
Re: "Bądźmy piękni. ..naturalnie"
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Ale chodzi o przyprawy?
Bo składniki wszystkie podałam. Ja warzywa lekko przesmażam na maśle ...hm jednak nie wszystko podałam bo jeszcze obowiązkowo biała część pora. Można dodać trochę dobrej śmietany.
Już kalafior kupiony
- Felice
- Przyjaciel forum

Jak chcę się popisać to drugą zupę robię zieloną...brokuły,szpinak itp i podaję na talerzu dwukolorową ( ważne by jednakową gęstość miały ) wlewając równocześnie z dzbanków. Na części zielonej kleks śmietany.
Taki myk można zrobić też z dyniową....zresztą kombinacje wszelkie wchodzą w grę byle by smaki nie gryzły się.
To jeszcze raj dla oczu.Uwielbiam jak jedzenie wygląda ładnie.Teraz szykuję się do spotkania rodzinnego.Zastanawiałam się nad przystawką.Powiedz mi jeszcze jaki wywar dajesz?Czy tylko woda? Ja nietety często wspomagam się tymi chemicznymi kostkami rosołowymi . Zawsze boję się że smak będzie nie ten i zaczynam od połówki a potem jadę z kolejnymi..
- Felice
- Przyjaciel forum

Używam czasem przyprawy warzywnej bez glutaminianu sodu.
Robiłam Twój gulasz warzywny.Pyyyyszka.Przyprawiłam tylko curry.Dzięki jeszcze raz.
Bardzo proszę o więcej przepisów na takie przysmaczki.Mięso nie jest moim priorytetem.Staram się również teraz rodzinę odzwyczaić od mięcha.Rybki.serki.jajka .cieciorka.soja.soczewica.i wszystkie inne zamienniki białkowe mile widziane. Jak jem mięso to przepraszam ten kawałek.Wszędzie widzę żywe istoty.
-
Gość