Częstość wyjazdów do sanatorium

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
agat
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 22:07
Oddział NFZ: Łódzki

Re: Częstość wyjazdów do sanatorium

Post autor: agat »

Grazia, Iwcia, Mariolaa, Stokrotka 8-) 8-)
Dziewczyny jeśli macie już jakieś doświadczenie z wyjazdami z ZUS to mam pytanie: czy miejscowości do których kieruje ZUS to najbliżej położone miejscowości miejsca zamieszkania?
Mam zamiar również złożyć wniosek.

pozdrawiam
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

agat ! Ja miałam do wyboru 3 miejscowości .Odległości od miejsca zamieszkania były różne.W różnych częściach Polski.Ale południowej Polski.Ja mieszkam na południu i z chęcią pojechałbym nad morze.Zwłaszcza że dla górnych dróg oddechowych wyjazd nad morze ,byłby moim marzeniem.Takiej propozycji nie było.Więc wybrałam to sanatorium do którego miałam dogodny dojazd.
Mogłam jechać do Rymanowa, uzdrowisk kłodzkich -nie znam miejscowości .........i do Ustronia.Byłam pierwszy raz z ZUS.Pozdrawiam -pa! :)
Moniqa_1970
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 03 sie 2012 22:58
Staż sanatoryjny: 2
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Moniqa_1970 »

Jeszcze nie byłam z ZUS-u ale w listopadzie jadę. Wniosek złożyłam w lipcu i po dwóch tygodniach miałam komisję, na którą nie mogłam pojechać i wyznaczyli mi koleją w sierpniu. Jestem z Lublina i zaproponowano mi Rymanów, Iwonicz i Polańczyk - czyli południe :) do wyboru też miałam termin początek lub koniec listopada. Ciekawe czy lubelski ZUS wysyła nad morze, lub w inne miejsca w Polsce. Kolejny wyjazd wolałabym jednak wczesną jesienią. :roll:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Moniqa_1970 pisze:Jeszcze nie byłam z ZUS-u ale w listopadzie jadę. Wniosek złożyłam w lipcu i po dwóch tygodniach miałam komisję, na którą nie mogłam pojechać i wyznaczyli mi koleją w sierpniu. Jestem z Lublina i zaproponowano mi Rymanów, Iwonicz i Polańczyk - czyli południe :) do wyboru też miałam termin początek lub koniec listopada. Ciekawe czy lubelski ZUS wysyła nad morze, lub w inne miejsca w Polsce. Kolejny wyjazd wolałabym jednak wczesną jesienią. :roll:
Ja jestem ze śląskiego i jak pisałam morza nie było.Termin miałam jak marzenie-czerwiec.Niestety przez pierwsze 2 tygodnie w górach lało i byłoz zimno.Tak więc nawet w czerwcu nie ma się pewności że to "dobry termin" co do pogody.
ODPOWIEDZ