23 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny, Lądek -Zdrój, Jadwigi 2
- Feliks
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 14 wrz 2023 10:42
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 3
Re: 23 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny, Lądek -Zdrój, Jadwigi 2
- Kazer-57
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 09 sty 2025 19:41
- Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękowano: 1 raz
- Feliks

-
Lucyna1958
- Na forum od: 27 lut 2025 19:34
- Oddział NFZ: Łódzki
wyjeżdżam do sanatorium Wojskowego w Lądku nr 2 (nowy). Czy ktoś może obecnie tam przebywa i by mógł coś powiedzieć o tym miejscu (zabiegi, pokoje, posiłki). Będę wdzięczna za informację.
Pozdrawiam
-
Lucyna1958
- Na forum od: 27 lut 2025 19:34
- Oddział NFZ: Łódzki
- Feliks

-
Gabriela_Z
- Na forum od: 07 mar 2025 19:52
- Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Czytalam różne opinie o tym mieście przed powodzią. Każdy ma prawo do swoich odczuć. Mnie bardzo spodobał się park Zdrojowy wzbogacony informacją z historii miasta podkreślająca walory zdrowotne miasta - wody termalne, źródła różnorodnych wód leczniczych. W mieście znajduje się także przepiękny i zabytkowy kościół pod wezwaniem Matki Bożej Uzdrowienia Chorych. Miałam okazję uczestniczyć w codziennej Eucharystii.
W pobliżu znajduje się wyciąg narciarki, a przejście graniczne jest oddalone zaledwie o 4km.
Widok z okna sanatorium, zwłaszcza po opadach sniegu, ośnieżone drzewa, góry i mieniący się w blasku latarni snieg - po prostu jak w bajce. Zastanawiałam się, jak ta powódź wpłynęła na personel sanatoryjny pracujący w pawilonie nr 1. Jeśli chodzi o bazę hotelową, to można by tam wiele zmienić, by sprostała obowiązującym standardom. Jednak baza zabiegowa - wyposażenie gabinetów oraz fizjoterapeuci naprawdę na wysokim poziomie. Profesjonalnie wykonane zabiegi, emaptyczne podejście do pacjenta oraz zwyczajna ludzka dobroć. Bardzo dziękuję Pani Małgosi, Panu Wojtkowi oraz Państwu, którzy czuwali nad prawidłowym przebiegiem hydromasażu i kąpieli. Szczególne podziękowania kieruję do Pani Stasi, pielęgniarki, która zaopiekowała się mną po upadku i skierowała do szpitala. Wszystko, czego doświadczyłam w Lądku-Zdroju tak naprawdę uratowało moje życie i zdrowie.