MŁYNARZ-SZCZAWNO ZDRÓJ
Re: MŁYNARZ-SZCZAWNO ZDRÓJ
-
ollalaola
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 14 lut 2013 13:10
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 7
z tego co wiem, to na drugim pietrze kiepsko bylo z tym internetem, widzialam osoby z drugiego pietra siedzace na korytarzach pierwszego z laptopami.
Ja bylam przygotowana na uzywanie mobilnego internetu z plusa,ale nie bylo potrzeby, bo wpokoju 107 lepiej dzialal hot spot Młynarza.
Zasieg plusa bez rewelacji, rowniez telefoniczny. O LTE nie mam mowy.
Wrocilam juz z Młynarza.
Ogólnie co do samego obiektu nie mam wiekszych zastrzezen. Jedynie odnosnie badan lekarkich, przydzielania zabiegow. Rozumiem,ze wszedzie sa oszczednosci,ale w koncu w slad za moim pobytem poszla jakas kasa z NFZ.
Co w zamian za to?
Wizyta wstepna: Pan doktor ledwie zaszczycil mnie wzrokiem, nie chcial wynikow badan, interesowala go lista przyjmowanych przeze mnie leków( na moje nieszczescie pusta). Wywiad powierzchowny z diagnoza,ze wlasciwie, to ja zdrowa jestem. Po dyskusji zaordynowane nastepujace zabiegi: po 7 razy pole magnetyczne, laser , 8 razy okłady borowinowe( plastry).
8 razy kriokomora, 11 razy picie wody( zaznaczam ,ze nie mam zadnych klopotow z ukladem trawiennym , moczowym, nerwowym) gimnastyka zespolowa 8 razy rano i 8 razy po kriokomorze. Według mnie gimnastyka po kriokomorze nie powinna byc osobnym zabiegiem, bo jest konieczna po pobycie w temperaturze -160. Niestety zostala potraktowana jako osobny zabieg. Gimnastyka ogolna absolutnie nie uwzglednia indywidualnych preferencji. Bylo wiele cwiczen obciazajacych kolano.
Argumentem przemawiającym za takim zakresem zabiegow( borowina na moja usilna prosbe) bylo jeszce to,ze podczas pobytu w sanatorium nie musze robic zakupow i gotowac. Naprawde rewelacyjna i innowacyjna metoda leczenia , zwlaszcza ,ze na codzien nie robie zakupow i nie gotuje. Leczenie bolu kolana za pomoca windy i picia wody ze szczawami tez jest ciekawa metoda,ale ja w koncu nie jestem specjalistką i moze to jakis nowy projekt leczenia.
W rezultacie bol kolana sie nasilil, W czasie drugiej wizyty Pan doktor bezwzglednie zalecil mi uzywanie windy zamiast schodow. Jak zauwazylam , nie tylko mnie, bo nastapilo nasilenie uzywanie wind przez kuracjuszy.
W ostatnim tygodniu pobytu przeziebilam sie. Byc moze na skutek malo sprzyjajacej aury,a byc moze na skutek blednego planowania zabiegow. Rano oklady borowinowe,a po poludniu kriokomora. Fakt jednak mial miejsce. Bałam sie pojsc do lekarza , bo skoro na bol kolana zalecil uzywanie windy, to co mogl zaordyniwac na katar i kaszel?.
Podczas wizyt niezbednych Pan doktor nie dotknal mnie palcem,ale za to w wypisie dumnie zaznaczyl,ze osluchowo jestem czysta i skora bez zmian...szarlatan chyba jakis, bo z oczu to wyczytal. albo cudotworca.
Podsumowując spedzilam 3 tygodnie mojego urlopu wypoczynkowego nie tam, gdzie bym chciala, nie w tym towarzystwie,w jakim bym chcial i nie w tym czasie co bym chciala. Jestem malo wymagajaca i jednak na wypoczynek nie narzekam. Niestety pobyt w sanatorium nijak sie nie przelozyl na stan mojego zdrowia.
Gwoli sprawiedliwosci zaznaczam,ze po prostu mialam pecha trafiajac na chybil trafil przy wstepnycm wywiadzie pielegniarskim na "opieke" p. doktora. Opieka p. ordynator byla bez zastrzezen.
Zycze ci wiec, zebys dobrze trafila i wrecz popros o p. ordynator.
Pozdrawiam i zycze milego pobytu
- asia13
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 kwie 2013 00:15
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6
-
ollalaola
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 14 lut 2013 13:10
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 7
Paczke zostawilam na portierni i tyle, nastepnego dnia byla juz w domu.
- asia13
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 kwie 2013 00:15
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6