Rehabilitacja poszpitalna

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
woytek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2012 17:41
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 14

Re: Rehabilitacja poszpitalna

Post autor: woytek »

Jak długo jest ważne takie skierowanie-tz.od wypisania do dostarczenia do nfz?
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2012 11:16
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: kasiula »

Jak najszybciej...ale do miesiąca masz czas by wysłać
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Witam byłam w szpitalu uzdrowiskowym 23 wojskowym rehabilitacyjno-uzdrowiskowym wLądku Zdroju skierowanie z oddziału ortopedi klinicznej zabiegi 5 dziennie między innymi gimnastyka indywidualna .ćwiczenia w basenie ,kąpiel perełkowa masasz podwodny masarz klasyczny, po wysłaniu skierowania do nfz krótki okres oczeekiwania po 6 miesiącach zaznaczone z kliniki sprawy operacyjne rehabilitacja była w wyznaczonym terminie zadowalająca .Będąc w 23 wszru zrobiłam sobie zapis u pielęgniarki oddialowej zapis na turnus wczesnej rehabilitacji i skierowanie znów dostalam z kliniki ortopedi do 23 wszur na turnus wczesnej rehabilitacji sprawy operacyjne ciąg dalszy termin oczekiwanie według kolejności w szpitalu uzdrowiskowym .Wcześniej uzgodnilam telefonicznie nie wierzylam ale się udało to zalatwić ale załatwilam i znów byłam na poszpitalnej rehabilitacji .Do szpitala uzdrowiskowego musialam zrobić ksero dokumentacji wyslać celem kwalifikacji przeszłam kwalifikacje pomyślnie i tym skomplikowanym sposobem byłam tam jeszcze raz.
Awatar użytkownika
woytek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2012 17:41
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: woytek »

Skierowanie i dokumentacja medyczna w NFZecie.Może ktoś z państwa orientuje się ile bede czekał na przydział po szpitalnego leczenia rehabilitacyjego ;)
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

woytek pisze:Skierowanie i dokumentacja medyczna w NFZecie.Może ktoś z państwa orientuje się ile bede czekał na przydział po szpitalnego leczenia rehabilitacyjego ;)
Woytek na poprzednich stronach masz wszystkie informacje ;)
ODPOWIEDZ