weryfikacja

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Re: weryfikacja

Post autor: Rachel »

Po raz trzeci wybieram się do sanatorium z NFZ. Za każdym razem mam te same schorzenia i za każdym razem lekarz balneolog w moim skierowaniu wpisuje inny rodzaj schorzenia. Tym razem zaliczono mnie do grupy reumatologicznej :)
Może dlatego iż w tej grupie najdłużej oczekuje się na skierowanie. W uwagach nawet napisano: "Skierowania ustawiane są w odrębnych kolejkach z uwagi na wskazany przez lekarza balneologa rodzaj leczenia".
No cóż jak trzeba czekać to poczekam. Wierzę, że będzie to w maju lub na przełomie sierpnia i września nad morzem :)
Awatar użytkownika
Leon43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2014 22:24
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Leon43 »

Wiara czyni cuda. NFZ tez nas potrafi pozytywnie zaskoczyć. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Alicja1691
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 kwie 2015 20:12
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Alicja1691 »

Rachel pisze:Po raz trzeci wybieram się do sanatorium z NFZ. Za każdym razem mam te same schorzenia i za każdym razem lekarz balneolog w moim skierowaniu wpisuje inny rodzaj schorzenia. Tym razem zaliczono mnie do grupy reumatologicznej :)
Może dlatego iż w tej grupie najdłużej oczekuje się na skierowanie. W uwagach nawet napisano: "Skierowania ustawiane są w odrębnych kolejkach z uwagi na wskazany przez lekarza balneologa rodzaj leczenia".
No cóż jak trzeba czekać to poczekam. Wierzę, że będzie to w maju lub na przełomie sierpnia i września nad morzem :)
Rachel mylisz rodzaj leczenia z profilem leczenia . Rodzaje leczenia to :
Uzdrowiskowe leczenie sanatoryjne lub w szpitalu