"Krystyna" Busko Zdrój

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
pedro224
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2012 18:24
Oddział NFZ: Lubuski
Staż sanatoryjny: 15

Re: "Krystyna" Busko Zdrój

Post autor: pedro224 »

Witam 15 września melduje sie w Busku Zdrój w Krystynie . Turnus mam od 15-09 do 6-10.Jestem z Nowej Soli mogę kogoś podwieźć. Proszę pisać na pewno odpowiem.Pozdrawiam i do miłego u Krysi.
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 cze 2014 17:14
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: ulanie »

Hej, nasunęły mi się jeszcze pytania, proszę odpowiedzcie, czy na basenie w Krystynie wymagany jest czepek i czy w pokojach są szklanki, lub filiżanki, talerzyki... a i czy jest gdzie suszyć pranie, myślę tu o zabraniu jakiegoś sznura i klamerek interesują mnie też lampki nocne, bo ja się nie rozstaję ze swoim hobby i potrzebuję najlepiej jakby była taka którą mogę nagiąć, albo swoja zabiorę... może coś jeszcze ? Do wyjazdu na pewno jeszcze niejedno pytanie mi się nasunie - liczę na pomoc :) :kwiat:
bozenkagr
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2014 19:38
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: bozenkagr »

W Krystynie w pokojach są szklanki, talerzyki i łyżeczki. Są też lampki nocne. Jeśli chodzi o możliwość suszenia to najlepiej mieć ze sobą sznurek i klamerki. :) :) :)
Anka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2010 14:35

Post autor: Anka »

ulanie pisze:Hej, nasunęły mi się jeszcze pytania, proszę odpowiedzcie, czy na basenie w Krystynie wymagany jest czepek i czy w pokojach są szklanki, lub filiżanki, talerzyki... a i czy jest gdzie suszyć pranie, myślę tu o zabraniu jakiegoś sznura i klamerek interesują mnie też lampki nocne, bo ja się nie rozstaję ze swoim hobby i potrzebuję najlepiej jakby była taka którą mogę nagiąć, albo swoja zabiorę... może coś jeszcze ? Do wyjazdu na pewno jeszcze niejedno pytanie mi się nasunie - liczę na pomoc :) :kwiat:
Witaj!
W pokojach nie ma szlafroków a na basenie wymagany jest czepek

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam z rana i dziekuje wszystkim za odpowiedzi :D Już teraz domyslam się dlaczego nikt nie zgłasza się, ze jedzie do Buska... bo wiekszość tam juz była, ale dzięki temu dużo wiem :D dziękuję :kwiat:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

....... w Sanatorium Krysystyna w Busku Zdrój ISTNIEJE możliwość odpłatnego wypożyczenia szlafroka! , poprzez recepcje wiecej informacji uzyskać można poprzez kontakt telefoniczny .
Basen przy wejściu jest automat z czepkami a w szatni jest kilka suszarek ogólnodostępnych.
Suszenie w pokojach z łazienkami są zamontowane grzejniki elektryczne miast podlaczenia do sieci jest wtyczka elektryczna z regulatorem.

Myślę , że dziś już chyba Wiesz wszystko o .....Krystynie
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Darek, nie znasz mnie, mi zawsze wszystkiego mało i mało :lol: :lol: :lol: zwłaszcza wiedzy :lol: Ale bez żartów, tak wiem już b. dużo... ale nadal możecie pisać cieszy mnie jak widzę, że coś o Busku a zwłaszcza Krystynie jest na tapecie :lol: Dziękuję Wam za cierpliwość, odpowiedzi i pomoc :kwiat: :kwiat: :kwiat: serdecznie pozdrawiam :serce:
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Darek ale grzejniki, to chyba we wrześniu nie będą koniecznie musiały grzać :lol: chyba że sobie sama podłączę, bo elektryczne, a ja zmarźlakiem jestem :)
Awatar użytkownika
ulanie
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Podnoszę Krystynę z Buska Zdroju na powierzchnię, aby nie zaginęła w otchłani forum :lol: i aby Ci, którzy tam jadą we wrześniu mogli ją bez problemu odnaleźć :lol: :kwiat:
mismiod
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 lip 2014 17:45
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: mismiod »

W <Krystynie> w Busku Zdroju byłam już trzy razy...Jestem bardzo zadowolona z tamtejszej rehabilitacji,dzięki niej stanęłam na dwóch nogach.Pozbyłam się kul ,mam nadzieję,że na zawsze..Warunki mieszkaniowe są rożne ,to zależy na jaki oddział trafisz.Najgorzej jest na Rehabilitacji ogólnoustrojowej- pokoje bez łazienek,tylko z umywalką, na pozostałych oddziałach spoko.W centralnej części <Krystyny> trwa remont,cały oddział Reumatologiczny jest nieczynny,więc pacjenci tam skierowani są lokowani w innych oddziałach.Druga sprawa z tym związana,odległości na stołówkę i zabiegi są bardzo męczące ,szczególnie dla osób niepełnosprawnych ruchowo,bądż też zmęczonych "kuracją"...Reszta jest w porządku,wszędzie blisko do parku ,do " Słowackiego","Belwederskiej" itp.Polecam, pewnie pojadę czwarty raz.Pozdrawiam DARKA,SELENE i oczywiście MIECIA. !!!!
ODPOWIEDZ