Miriam pisze: 03 lut 2018 06:58montenegro pisze: 03 lut 2018 00:23 Nie.To nie Zabrze.
Halo!Juz pisałam. 04.01.18 spotkanie z orzecznikiem. Potem skierowanie dokładnie na termin który podałam orzecznikowi, że nie moge jechać. Kazali odesłać skierowanie i nadal czekam. Było,że Orlik w Ustroniu. Na choroby układu ruchu. Jestem niestety tez pacjentem centrum onko w Gliwicach. Mówiłam to orzecznikowi. Powiedział,że inne choroby go nie interesują.A szkoda bo trzyma tyłek w tym ZUS za moje pieniądze.
Montenegro czy takie sytuacje mają miejsce w zabrzańskim ZUS??
Sanatoria ZUS 2018
-
montenegro
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 04 sty 2018 19:49
Re: Sanatoria ZUS 2018
-
ewlinka7
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 16 cze 2014 20:24
- Oddział NFZ: Opolski
- Staż sanatoryjny: 4
Sama tez złożę wniosek, przydalaby sie intensywna rehabilitacja...Nie chodze na zwolnienia, jak boli dwa dni urlopu, troche proszków i idę dalej
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
Witam, czynię podobnie,pozdrawiam.Jolasia pisze: 07 lut 2018 10:58 Gratuluję Szczęśliwcompozytywnych opinii orzecznika Zus, zycze udanych wyjazdów
Grzegorzu pewnie wszyscy wypelniaja wnioski...
![]()
Sama tez złożę wniosek, przydalaby sie intensywna rehabilitacja...Nie chodze na zwolnienia, jak boli dwa dni urlopu, troche proszków i idę dalejA tak serio ratuje sie sama jak moge, basen, kijki itp. Choc czasami ból odbiera całą energię do życia. Pozdrawiam
-
Bosoporosie63
- Kuracjusz

- Na forum od: 07 lut 2018 17:41
- Oddział NFZ: Śląski
Byłam na prewencji w latach ubieglych ( operacja kręgoslupa ) i nigdy nie miałam problemów z lekarzami orzecznikami. Do wczoraj. Odmowa z uzasadnieniem : brak potrzeby rehabilitacji. Oczywiście nie zgadzam się z takim orzeczeniem. Chcę napisać odwołanie. Czy ktoś zna nowe przepisy dotyczące odwołania ? Wiem, ze trzeba je złożyć w ciągu 14 dni, i że rozpatruje komisja złożona z 3 lekarzy. Ale może ktoś z Was ma już jakieś doświadczenia ? Jak np. napisać SPRZECIW WOBEC ORZECZENIA LEKARZA ORZECZNIKA ? Tak się nazywa druk który mam wypełnić. Czy mam napisać o swoich subiektywnych odczuciach ? Ze po rehabilitacji jest zdecydowanie lepiej ? Przeciez to oczywiste
A może ktoś wie czym skutkuje odmowa komisji ? Kiedyś bylo tak, że nie było możliwości odwołania się od decyzji lekarza orzecznika, ale można bylo składać po miesiącu od odmowy kolejny wniosek o prewencję i jak się trafiło na kogoś innego, to rehabilitacja byla przyznawana. Jak jest teraz ? Czy odmowa 3-sobowej komisji wyklucza na jakis czas ( jaki ? ) możliwość ponownego ubiegania się o rehabilitację ?
Moje doświadczenia i obserwacje innych kuracjuszy sklaniają do wniosku, że prewencja rentowa jest bardzo uznaniowa i zależy od widzimisie lekarza orzecznika
-
Bosoporosie63
- Kuracjusz

- Na forum od: 07 lut 2018 17:41
- Oddział NFZ: Śląski
Czy odwolywaleś się od decyzji ? Jestem rowniez po odmowie i chyba napiszę sprzeciw. Ale mam wątpliwości czy to ma sens ? Czy mialeś jakieś uzasadnienie ?grzegorz67 pisze: 01 lut 2018 12:57 Dodam,iż zgadzam się z Alicją, choć ZUS w tamtym roku odmówił mi rehabilitacji.Pozdrawiam.
Pozdrawiam seredznie.
- basiat
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 5
Całkowicie zgadzam się z Twoimi końcowymi zdaniami