POMORSKI NFZ -kolejka itp

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Ida
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sie 2010 11:08
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 13
Podziękował: 1 raz

Re: POMORSKI NFZ -kolejka itp

Post autor: Ida »

Sprawdź ile miesięcy oczekiwania miałaś napisane w piśmie z naszego NFZ, to dotychczas się sprawdzało .
danuska
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2015 23:19
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: danuska »

Mam napisane 15 Mc. Dokumenty zlożyłam w marcu a 20 marca 2014 roku zarejestrowano mnie . Dzisiaj dzwoniłam do nfz i usłyszałam odpowiedź ze prawdopodobnie wyjadę we wrześniu :(
danuska
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 26 cze 2015 23:19
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: danuska »

Witam
W przeglądarce skierowań mam wyznaczony termin od 16.09. do 07.10. b.r
do Szczawno Zdrój uzdrowisko młynarz.
Czytałam o młynarzu niezbyt fajne opinie, ale chyba nie ma szansy zmiany uzdrowiska,?
Wiecie coś na temat możliwości zmiany uzdrowiska ?
pozdrawiam
milak
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 18 cze 2015 16:39
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: milak »

Dzień dobry, byłam w Młynarzu jesienią 2013 roku. Może ja mało wybredna jestem, ale wróciłam zadowolona bardzo. Pokoik mieliśmy nieduży (trójka na II piętrze) ale czysty no przede wszystkim trafiło mi się cudne towarzystwo. Jadalnię w tym czasie mielismy na miejscu, znajoma w tym roku zimą stołowała się w innym sanatorium - nie wiem jak jest obecnie. Zabiegów w Młynarzu jest niewiele, ale odległości do innych wyznaczonych miejsc są naprawdę niewielkie. Polecam kriokomorę i fitness w Domu Zdrojowym - super warunki a efekty oszałamiające! Szczawno jest przeuroczym miejscem - ja byłam doprawdy zauroczona, nie nudziłam się nawet przez minutę. Polecam fantastyczne zorganizowane spacery po Szczawnie z przewodnikiem - inaczej potem się to miasteczko postrzega. Moim zdaniem, nie musisz niczego zmieniać - masz super termin i fajne miejsce. Tylko pozazdrościć.
Awatar użytkownika
kuty
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 wrz 2012 18:03
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: kuty »

W ostatnim miesiącu kolejka w pomorskim się troszkę rozpędziła - spadło 1800 numerków.
Jeszcze 5200 i będzie wyjazd - pewnie w grudniu !!!

pozdrawiam oczekujących ...!
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Kuty i w pomorskim deko się zmieniło niestety ...już 3 znana mi osoba dostała weryfikację skierowania.
Trzeba pofatygować się na wizytę do lekarza :roll: no cóż.
Awatar użytkownika
kuty
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 wrz 2012 18:03
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: kuty »

Mnie by pasowała "weryfikacja" , bo wtedy pojechałbym w styczniu a nie na święta - czekałem tyle , to i poczekam jeszcze trochę !!!
kamila
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 16 maja 2011 10:13
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: kamila »

Witajcie oczekujący i aktywni na forum . Niestety mnie sie nie udaje zbyt czesto tu zaglądać . Widzę ,że towarzystwo z pomorskiego trochę się powiększyło :).
Czas oczekiwania również . Po długim czasie równiez weszłam w przeglądarkę nfz i stwierdziłam iż nie ma co się ekscytować . Spokojnie czekam do przyszłej jesieni. Zuzazg .., a Ty dostałaś już przydział ?
Pozdrawiam wszystkich serdecznie :kwiat:
Awatar użytkownika
zuzazg
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 lip 2011 19:32
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: zuzazg »

Witaj Kamila ! Już ci odpowiadam. Skierowanie złożyłam pod koniec marca 2014 roku. W sierpniu 2015 dostałam powiadomienie o konieczności weryfikacji skierowania. Wiedziałam więc, że dostanę sanatorium dopiero po 18 miesiącach a może i później. Sytuacja rodzinna zmusiła mnie do rezygnacji a i jechać czwarty raz z kolei późną jesienią, nie chciałam. Prawdopodobnie dostałabym przydział na przełom X i XI. Czekałabym w sumie ponad 19 miesięcy . I tak podobno teraz jest w pomorskim NFZ (gdy chodzi przydział w rejonie górskim i podgórskim). Aha... w zaleceniach miałam wpisane REUMATOLOGA- Cieplice lub Polanica.
Serdecznie pozdrawiam
Zuzazg
Mimoza
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 03 lut 2015 13:09

Post autor: Mimoza »

U mnie dzisiaj 240 numerków w góre,a nie w dół-załamka :evil:
ODPOWIEDZ