Kuracjusze. Pacjenci w sanatorium.

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lip 2014 19:20
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 9

Re: Kuracjusze. Pacjenci w sanatorium.

Post autor: Anna-K »

Jedynka ma swoje plusy i minusy.Jeden raz miałam okazję być w jedynce i jedynym plusem było to,że miałam łazienkę tylko do swojej dyspozycji.Krzychu zgadzam się Tobą,bo mnie właśnie brakowało śmiechoterapii,nocnych pogawędek,itd..... :lol: Ja osobiście nie należę do samotników i lubię towarzystwo,śmiech,zabawę i wiem,że jedynka absolutnie nie jest dla mnie.Jak na razie nie zdarzyło mi się żebym trafiła na nieodpowiednią współtowarzyszkę,jak również nie słyszałam aby na mnie ktoś narzekał :lol:(chyba,że poza plecami)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Własna łazienka i WC to podstawa. Tak jest kulturalnie i higienicznie.
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

Post autor: malgonia »

Obywatel pisze:Wielka szkoda, że w sanatoriach nie ma samych jedynek. Każdy kuracjusz powinien dostać własny, pojedynczy pokój. No chyba, że bardzo chce mieszkać w tłumie :shock:
Oczywiście trzeba uwzględnić wyjątki, gdy dwie osoby muszą mieszkać razem, np. ze względu na konieczność opieki.
Też tak uważam,bardzo trudno mi dostosować się do obcych osób , do ich przyzwyczajeń,nawyków,moze dlatego że nie lubilam kolonii, rygorów, nakazów,wolny orzeł ze mnie nie kocham stada :D :D :D
forumowicz

malgonia pisze:...wolny orzeł ze mnie nie kocham stada :D :D :D
Już cię za to lubię :o
MaryKate
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 gru 2014 13:40
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: MaryKate »

Ja tam zawsze chciałabym mieć jedynke , pokojom bez lazienek mówie stanowcze nie , mamy 21 wiek i to powinien być standard
forumowicz

Obywatel pisze:Każdy kuracjusz powinien dostać własny, pojedynczy pokój.
malgonia pisze:Też tak uważam,bardzo trudno mi dostosować się do obcych osób , do ich przyzwyczajeń,nawyków,moze dlatego że nie lubilam kolonii, rygorów, nakazów,
To jest skrotowy przyklad niedostosowania spolecznego, w czasie kontaktow z innymi osobami :?
Obywatel pisze:Własna łazienka i WC to podstawa. Tak jest kulturalnie i higienicznie.
To ma być podstawa leczenia lub rehabilitacji? :shock: to lepiej siedziec w domu, a co to w ogole ma wspolnego z kulturą? :shock: z higieną i owszem, ale z kultura? :? :shock:
Obywatel pisze:Już cię za to lubię :o
Ty nie lubisz nawt samego siebie, bo po co jest was tutrzech :?: :lol:
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

Post autor: malgonia »

Cermit ale dlaczego ja mam sie dostosowywać :D :D byłam ostatnio w szpitalu, gdzie leżałam sama, a lekarz jak wchodził do mojego pokoju to pukał,to sa normalne standardy w cywilizowanym świecie, a to że my jestesmy przez komune przyzwyczajeni do tego że nam się robi łaskę za nasze pieniądze to insza inność :lol: :lol: :lol: :lol:
forumowicz

Cermit - jest nas więcej niż myślisz :)
Ja, ty, mój pies, podwórkowa żaba, agent 0011... Trudno zliczyć. Miliardy istot. Świat jest przebogaty. Od nas wszystkich zależy, czy się lubimy, czy się czubimy. Radujmy się :)
forumowicz

W ostatnich latach Polacy mają większy zasób wiedzy na temat chorób przenoszonych poprzez wspólne WC ,korzystanie ze wspólnej kabiny prysznicowej ,czy kąpiele we wspólnej wannie.,poprzez baseny etc.I dobrze ,tylko własna łazienka jeszcze niczego nie załatwia.Trzeba mieć wpojony nawyk zachowań higienicznych ,a nie tylko bla blanie ,że chcę tę swoją łazienkę na wyłaczność.Jesli się nie myje rąk po kazdorazowym korzystaniu z WC ,jeśli nie myje się dokładnie wanny ,prysznica itd to można mieszkać i w pokoju 10 osobowym z jednym prysznicem a do WC chodzić za stodołę :evil:
forumowicz

kruszynka pisze:Jesli się nie myje rąk po kazdorazowym korzystaniu z WC ,jeśli nie myje się dokładnie wanny ,prysznica itd to można mieszkać i w pokoju 10 osobowym z jednym prysznicem a do WC chodzić za stodołę :evil:
Celna uwaga :!:
ODPOWIEDZ