Komercjuszek

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Re: Komercjuszek

Post autor: andrzej1955 »

Dot,Iwonicza Krus-oferta turnusów 7 i 14 dniowych dotyczyła grup minimum 10 osobowych,głownie z dofinansowania PEFRON i innych tego typu-w tej chwili już nie aktualna,najniższa cena to 135 zł z 3-ma zabiegami-informacja telefoniczna z przed paru minut z tegoż sanatorium :!: Pozdrawiam
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2014 21:19
Staż sanatoryjny: 28

Post autor: sinobrody »

andrzej1955 pisze:Dot,Iwonicza Krus-oferta turnusów 7 i 14 dniowych dotyczyła grup minimum 10 osobowych,głownie z dofinansowania PEFRON i innych tego typu-w tej chwili już nie aktualna,najniższa cena to 135 zł z 3-ma zabiegami-informacja telefoniczna z przed paru minut z tegoż sanatorium :!: Pozdrawiam
Miałem już nie wchodzić w polemikę z Tobą bo to nie ma sensu, ale postanowiłem jeszcze dodać jedno wyjaśnienie.
Pisałem wcześniej, że w tym roku byłem w Arce w Kołobrzegu, a nie w Iwoniczu
W Iwoniczu byłem trzy lata temu.
To raz.
Dwa to to iż była mowa, że nie można w Polsce wykupić turnusu za 100 zł, a jedynie za minimum 170 zł.
Więc nawet te 135 zł to nie 170 zł chyba się zgodzisz.

Trzy to : napisałem wyraźnie - podaję z marszu przykłady i jeżeli chcesz się licytować to podam ci jeszcze kilka przykładów za 100 zł, 120 zł, 140 zł to i tak nie będzie 170 zł.
Tylko po co???
Nie wiem o jaki termin pytałeś.
Ja podałem informację, którą wziąłem ze strony KRUS Iwonicz, a nie z sufitu:
terminy-24.06-14.07 czyli już musztarda po obiedzie
i drugi 28.08-17.09
Powtarzam, nie wybieram się do Iwonicza , a do Szczawnicy we wrześniu.
Konkretnie do Nauczyciela lub Dzwonkówki. Bywałem i tu i tu. Dzwonkówka jest troszeczkę droższa, dniówka wyjdzie jakieś 120 zł z ułamkiem.
Jeżeli koniecznie chcesz mnie sprawdzić to również wykonaj telefony. Może znowu mnie przyłapiesz, że jest o kilka złotych drożej i
będziesz miał satysfakcję.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Mała korekta-cena dotyczy miejsca w pokoju 2-osobowym dla jednej osoby,pokoi jedno osobowych nie posiadają :!:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

:roll: ;)
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No to już naprawdę ostatni wpis w tym temacie z mojej strony.

Max napisał, że za 100 zł w Polsce nie znajdzie się sanatorium.
Oczywiście za 100 zł za dzień pobytu.
Podałem mu przykłady, że można. Za 100-120 czy 135 zł to nie ma znaczenia.
Przyznał, że można i nie dyskutuje bo o czym dyskutować. Jak się poszuka to się znajdzie.
Jest to zawsze mniej niż 170 zł.
"andrzej1955" z uporem maniaka drąży temat i zastanawiam się co chce udowodnić???

Jeżeli już jesteś taki drobiazgowy to ja będę również.
"Max" nie pisał, że to mają być jedynki. Możesz pojechać z żoną, z przyjaciółką do tego Iwonicza i
będziesz miał po 135 zł. Taniej niż 170 zł czy jednak dalej będziesz uważał, że nie?
Chcesz za 100 zł dniówkę no jedź do Nauczyciela, ale we wrześniu bo teraz jest drożej lub
do Dzwonkówki za 120 czy 125 zł dniówka i również będziesz miał taniej niż 170 zł.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Taka mała uwaga.
Miało być sanatorium o profilu leczenia narządów ruchu. Takie jak KRUS w Iwoniczu odpadają, ponieważ są na górkach i chodzić tam ciężko.
To, że na swojej stronie www ośrodek informuje, że przyjmuje osoby ze schorzeniami narządu ruchu, nie oznacza jednoznacznie pełni wygód dla tych osób.
Najbliższe otoczenie też się liczy. Jeśli są duże pochyłości, schody, progi, to obraz danego obiektu diametralnie się zmienia.
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Co niektórzy zachowują się jak dzieci. Koniecznie starają się udowodnić coś czego udowodnić się nie da.
Nie wgłębiałem się w cały wątek, a jedynie odpowiedziałem na stwierdzenie „Maxa”,
że w Polsce nie można wykupić turnusu poniżej 170 zł.. ZA DZIEŃ.

Podałem pierwsze z brzegu przykłady sanatoriów w których byłem na prywatnych turnusach
i płaciłem tak jak podałem. Troszeczkę się ceny podniosły, ale minimalnie.
Trzy lata temu byłem w Nauczycielu i płaciłem za turnus 1326 zł, w ubiegłym roku było to
1400 zł, a obecnie jest to 1456 zł. Jest to mniej niż 170 zł dniówka czy nie?

Ten jeden przykład powinien zakończyć dyskusję bo wystarczy tylko jedno sanatorium w cenie poniżej 170 zł dniówka aby podważyć tezę o 170 zł.

„ Hipster” jeżeli zechcesz się do czegoś przyczepić to się przyczepisz tylko po co.
Mnie nie interesuje czy Tobie odpowiadają górki czy nie.
„Nauczyciel” w Szczawnicy leży jeszcze sporo wyżej niż KRUS w Iwoniczu, a również prowadzi rehabilitację narządów ruchu.
Nie dyskutujemy tutaj komu jakie warunki odpowiadają, a jakie nie.
Dyskusja była: czy można poniżej 170 zł za dzień pobytu wykupić sanatorium czy nie. Można czy nie „Hipster”?

Chcesz jeszcze taniej? No to proszę wpisz sobie w wyszukiwarkę np. PATRONA
I zobaczysz ile jest turnusów w cenie 1200-1400-1600 za turnus.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Hipster pisze:Czy pobyty na 2016 rok trzeba już teraz zaklepywać?
W razie czego łatwo oddają zaliczki?
Można a nawet trzeba już rezerwować.
Z reguły żądają zadatku, nie zaliczki.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Kochani, ogarnijcie się, to forum ma być źródłem informacji a nie powodem do słownych potyczek. Każdy z nas ma prawo do własnego zdania, opinii..... szanujmy się :kwiat:
sinobrody
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

ewiko, to czy można wykupić sanatorium poniżej 170zł dniówka i gdzie
oraz odnośnik w tej kwestii do PATRONY to chyba informacja? Czy może jednak nie??? :lol: :lol: :lol:
Zablokowany