Dziwnówek 21.06-14.07.2016

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Re: Dziwnówek 21.06-14.07.2016

Post autor: sztani »

Można po za ośrodkiem ale znaleźć miejsce w sezonie to graniczy z cudem ,jak z resztą nad morzem w miesiącach wakacyjnych :)
Elzbietka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 18 lip 2012 19:45

Post autor: Elzbietka »

Odpowiedź do wpisu Sztani...Proszę czytać ze zrozumieniem to co napisałam... na początku mojego wpisu określiłam termin w którym byłam " w sierpniu ubiegłego roku". Ponadto, pisałam o zachowaniu recepcjonistki z którą miałam wątpliwą przyjemność rozmawiać bezpośrednio po przybyciu do ośrodka. Bardzo młoda, czarna (chodzi o kolor włosów oczywiście)kobietka robiąca wrażenie zatrudnionej w Jantarze ZA KARĘ ! I to jest opinia większości kuracjuszy przebywających na moim turnusie. Jeśli była sprawa do załatwienia, problem kuracjusze czekali na zmianę pań w recepcji.Nie pisałam o recepcjonistkach a o zachowaniu jednej z nich. Nie wiem ile sklepów jest czynnych poza sezonem więc tej informacji nie zamieszczałam. Sprawa parkingu i bardzo wysokiej ceny za usługę bulwersowała znaczą część zmotoryzowanych kuracjuszy, ale i na to jest sposób. Wystarczy porozmawiać z okolicznymi właścicielami domów, którzy za parkingowanie auta na posesji za cały turnus życzą sobie 100-130 zł a więc o 50% mniej niż w ośrodku. Sztani kwestionuje moją opinię o kuchni... na forum ma taką możliwość każdy. Tym bardziej, że pan posiada bardzo szczegółowe informacje o wszystkim co się dzieje w ośrodku, cenach, sposobie przydzielania "1", pracownikach, nazewnictwie sezonów itp. Domniemam, że jest Pan w kadrze "Jantara", ale nie interesuje mnie to. Ja opisuję jaki stan rzeczy zastałam po przyjeździe. Jeśli ktoś czytał uważnie to zwrócił uwagę, że moja ocena ośrodka jest bardziej pozytywna niż negatywna. Mogłabym pisać dużo więcej np.o wymianach ręczników na basenie...w regulaminie napisane macie co innego (tu zgodnie z wymogami ZUS)niż oferujecie gościom. Proszę sprawdzić..to akurat malutki niuansik do kadry zarządzającej. Mimo wszystko, ośrodek jest wart polecenia i ponownego przyjazdu. :D
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Nie miałem zamiaru nikogo poprawiać ani negować . nie jestem pracownikiem Jantara ( rozbawiłaś mnie tym). miałem tam być na turnusie w kwietniu stąd moja wiedza i zainteresowanie . Bylem tam osobiście (przejazdem) i rozmawiałem z ludźmi a także sam doszukiwałem potrzebne info. Przykro mi ,że coś takiego Cie spotkało . procedurę z przydzielania jedynek znam bo dzwoniłem i dopytywałem co i jak . Lubię wiedzieć dużo no temat tam gdzie jadę .
Awatar użytkownika
JoannaL1961
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2016 14:29
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: JoannaL1961 »

Ja już w kwietniu zarezerwowałam pokój 2 osobowy. Nie było żadnych problemów. Zastanawiamy się tylko z koležanką o której wyjechać, ale to już najmniejszy problem. Życzę Wszystkim miłej niedzieli :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Fionka »

Przesyłam cieplutkie info z Dziwnówka.Obecnie leje więc trochę wolnego czasu.Cała obsługa bardzo, bardzo sympatyczna, czystość na 5 +, jedzenie smaczne, ręczniki wymieniane raz w tygodniu, potańcówki z muzyką na żywo 3 razy w tygodniu ale można się bawić przy muzyce mechanicznej w kawiarni do godz 23 i w namiocie do 22 , według upodobań kuracjuszy, grile, ogniska , wspólne wypady rowerowe , lub dla mniej sprawnych samochodowe(zrzuta na paliwo), po kilka osób zwiedzamy okolice.Rewal, Pustkowo, Pobierowo, Trzęsacz, Kamień a dzisiaj Niechorze zaliczone.Sklepy 4 otwarte do 22, cukierenka na ul .Plażowej też otwarta -polecam sernik ...palce lizać.Przy ośrodku otwarty od dzisiaj nowy sklep.Niestety musiałam sprawdzić Punkt apteczny i jest dobrze zaopatrzony.Polecam pyszne dania rybne w Barze Cezar, słodkości Contessa.Jak ktoś ma ochotę na dodatkowy basen i zmianę klimatów to kawałek od ośrodka Maximus.Naprawdę jest co robić i nie ma czasu na nudę.Na razie tyle bo zmykam na zaplanowany wieczór karciany w Lobby barze.Jeszcze jedno .Tak ja , jak i Sztani nie jesteśmy pracownikami tego obiektu :roll: Jedynie mogę podziękować jeszcze raz Sztaniemu za pomocne wskazówki.Tzw. jedynki przydzielone zostaja po uprzednim przedstawieniu zaświadczenia lekarskiego.Osoby które takowe przedstawiły dostały takie pokoje.Sumując--------Trzeba by było bardzo , bardzo mocno się postarać aby móc narzekać.Widocznie jestem leniwa i nie chce mi się szukać bo jestem cała na TAK :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
JoannaL1961
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Bardzo dziękuję za relacje na żywo z Dziwnowka :D A ja muszę jeszcze miesiąc czekać na wyjazd. Wieśniaczka serdecznie pozdrawiam i życzę więcej słońca :D
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Fionka »

Dzięki .Słonko było a teraz mały odpoczynek , który się przyda, bo w pracy pomyślą że byłam na Hawajach :lol: :lol: :lol: .Mała wskazówka.Pokoje od wschodu czyli nad wejściem z widokiem na cały park rozrywki ;) czyli ognisko , palarnia , namiot imprezowy, plac zabaw, oczywiście ciemniejsze po drugiej stronie bardzo słoneczne ale widoki dopiero od trzeciego piętra :lol:
Awatar użytkownika
peone56
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2016 23:19
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: peone56 »

Elu dzięki za sprawozdanko,świetnie nadajesz się na lotnego korespondenta :lol: :lol: :lol: Pozdrawiam i życzę Ci samych pogodnych dni. :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
JoannaL1961
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Jeszcze jedno pytanko :) Czy można w okolicy ośrodka zaparkować auto na terenie prywatnym. Z tego co czytałam wcześniej parkowanie na terenie ośrodka dość drogie. Będę wdzięczna za każdą informację.
Awatar użytkownika
Malgi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 cze 2012 22:04
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Malgi »

Dzięki Elu za wyczerpującą wypowiedź!
Pozdrawiam. :kwiat:
ODPOWIEDZ