z małym poślizgiem ale piszę

pogoda dopisuje ,jest nawet jak dla mnie za duszno to jest gdzie się schować . park wokół Gryfa usiany alejkami i ławeczkami . jedne są usadowione w cieniu inne w słońcu dając tym samym kuracjuszom wybór.Niedziela to spokój i cisza ,większość kuracjuszy wyjechała do okolicznych miejscowości . Do Kołobrzegu tylko 69 km.organizowane jest ognisko w poniedziałek koszt 25 zł. w tym kiełbaska i bigos .Sam teren ogrodzony wokół Gryfa zadbany choć roślinek kwitnących mało. na trawnikach widać obecność dzików . Jednak już wychodząc za ogrodzenie sanatorium to dzikie chaszcze teren totalnie zaniedbany. tak idąc około 400 metrów wychodzimy przy Amfiteatrze i Parku Angielskim gdzie też jedna strona zadbana (prawa ) a o lewej władze miasta zapomniały. W budynku gryfa remont który choć nie dokuczliwy jak dla mnie trwa od 7.00 do 16.00 codziennie . posiłki na dwie tury i nie ma problemu aby zjeść później jeśli z jakiegoś powodu nie będziemy na czas.Do centrum blisko około 10/15 minut przez park. W razie potrzeby i Biedronka blisko około 500 metrów od Gryfa.( idąc ulicą Solankową) Zajęcia są do 15.00-15,30 i tylko szkolenie BHP było około 17,00 ( po co ono komu) Obiekt jest b. duży i można w pierwszych dniach sie pogubić. Wszędzie jednak jest dobre oznaczenie( tablice)które kieruje nas w odpowiednie miejsce.Wszystkie zabiegi oprócz krioterapii całkowitej na miejscu. krioterapia jest w Borkowie oddalonym od Gryfa około 3 km. tam dowożą busy .
Warto zabrać rower bo są ładne trasy i teren sprzyjający spokojnej jeździe.Pokój dobrze wyposażony z radiem i czajnikiem . Podłoga panele ,duża szafa i biurko w którym wmontowana chłodziarka . TV ze względu na mecze wymieniłem i mam 26 cali . programów polskojęzycznych 8 i tak nie oglądam

Czekam na Euro. Dla Pacjentów z ZUS są dwa ręczniki i dodatkowe prześcieradło ( chyba do zabiegów), jest talerzyk , łyżeczka i szklanka na wyposażeniu . w pokoju mam idealny darmowy internet. Niższe piętra mają gorzej ,widziałem osoby z lapkami na korytarzach . jest Kawiarenka internetowa z 2 stanowiskami przy recepcji . Przy wejściu głównym jedna winda też trzeba swoje odczekać aby wjechać . idę czytać na powietrze ,dość wychwalania i narzekania . No muszę pochwalić zabiegi i Panie i panów fizjoterapeutów są na 6+ w razie wolnego terminu ( wcześniejszego ) dzwonią do pokoju z pytaniem czy chcemy.Mile to z ich strony. jedyny mały choć nie dolegliwy problem to suszenie .Jest suszarka ale po dużej ilości zabiegów mokrych problem z ( dodam jest suszarka ) możliwość tylko łazienka( słabo schnie brak cyrkulacji ) lub przewiesić na skrzydle okiennym

Ja jednak jestem zadowolony i milo spędzam czas .