Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
montenegro, a Ty bylas u orzecznika, bo:
jestes na rencie?
jestes na świadczeniu rehabilitacyjnym?
jestes na L-4?
czy może normalnie sobie pracujesz?
bo byc może od tych sytacji zalezy czy idzie przez Warszawe czy dostaje sie orzydzial od razu
Normalnie pracuję. Wniosek wystawił mi lekarz rodzinny i złozyłam go w grudniu.Dziś byłam poraz pierwszy u tego orzecznika w ZUSie. Nie wiedziałam, ze tak sie traktuje ludzi starajacych sie o swiadczenie. Jeszcze sie nie moge otrząsnąć
Elu, jak wiesz, ja jestem z podlaskiego i do nas też dotarła ta lepsza zmiana
Nie wiem, czy idzie przez Warszawę, ale wiem, że po przyznaniu sanatorium przez orzecznika w ciągu 14 dni Zus przysyła miejsce i termin.......niestety
Felice pisze: 04 sty 2018 19:43
A to taka informacja dla miłośników Lądka.
Jeszcze tylko dwa turnusy i Ladecki WSZUR zniknie z mapki ZUS.
Felicja ma racje w tej kwestii, właśnie weszłam na strone WSZUR w Lądku i taką informację przeczytałam:
TERMINARZ TURNUSÓW
Turnus od dnia do dnia
1 02.01.2018 25.01.2018
a następnie na czerwono taki Alert:
UWAGA!
W wyniku porozumienia zawartego z Zakładem Ubezpieczeń Społecznych, umowa na realizację leczenia w ramach prewencji rentowej ZUS
została skrócona do dnia 25 stycznia 2018 r.
Osoby, które wcześniej otrzymały skierowanie
na leczenie do naszego Ośrodka, w terminie
po dniu 25 stycznia 2018 roku, powinny zgłosić
się do macierzystego Oddziału ZUS,
w celu zmiany skierowania.
...no i mamy klops ...dobrze, że zdążyłam w ubiegłym roku skorzystać z dobrodziejstwa rehabilitacji w tym super miejscu...
Widzę, że niestety potwierdziły się newsy z 2 stycznia . Po cichutku weszły w życie nowe lepsze zmiany . Tak od razu zaznaczam - jestem rozgoryczona . Tym bardziej że za chwilę pewnie się dowiem , że jak zwykle latem z ZUS wyjedzie grupka 70 letnich lekarzy , wykładowców itp. - no cóż potrzebują rehabilitacji aby móc dalej pracowac , przecież może im grozić RENTA No cóż może powinnam się cieszyć ale widać istota marna ze mnie i nie potrafię . Ja to jeszcze mały pikuś 50 +
basiat pisze: 04 sty 2018 22:18
Nie wiem, czy idzie przez Warszawę, ale wiem, że po przyznaniu sanatorium przez orzecznika w ciągu 14 dni Zus przysyła miejsce i termin.......niestety
14 dni po wizycie u orzecznika ZUS przysyła miejsce i termin, bo te 14 dni potrzebne sa na uprawomocnienie się decyzji orzecznika (juz kiedyś_kiedyś tak było) - i to jest nowe w procedurach.
Ale miejsce i termin wybierałam sama z propozycji podanych mi przez bardzo miłą panią w ZUSie. Ona wlasnie poinoformowala mnie, że teraz tylko rezerwuje miejsce, a pismo dostanę pocztą po 14 dniach, kiedy to decyzja sie uprawomocni.
To sa informacje z pierwszej ręki z dnia 3.01.2018r , czyli ode mnie
Ja dostałam do ręki " Orzeczenie w sprawie potrzeby rehabilitacji leczniczej w systemie stacjonarnym" i wyraźny rozkaz, że teraz sie do zadnych pań w Zus-ie nie chodzi tylko mam czekać na pismo a termin bedzie w kwietniu lub maju.