OPŁATA za TV

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Ramona2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2014 18:51
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8

Re: OPŁATA za TV

Post autor: Ramona2 »

Szkoda czasu na oglądanie telewizji, jest wiele innych ciekawszych form spędzenia wolnego czasu
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Leon43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2014 22:24
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Leon43 »

Myślę że w okresie zimowym kiedy dzień jest krótki to Tv jest alternatywą. Jestem zwolennikiem zawiazywania sąsiedzkich znajomości ale nic na siłę
Awatar użytkownika
Ramona2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 paź 2014 18:51
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Ramona2 »

Leon masz racje nic na siłę, ale po dobroci to i owszem.
Pozdrawiam
SlawaAnna
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 paź 2015 11:55
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: SlawaAnna »

Felice pisze:Jak bierzesz słuchawki,to nie będzie Ci przeszkadzało ;) :lol:
Generalnie jak wszystko inne trzeba z osobą współmieszkającą ustalić....może tez nie będzie lubiła telewizji?
No, to by musiały być takie słuchawki gigant ;)
Ale właśnie, o to mi chodzi co piszesz - czy jest taka możliwość podczas przydziału pokoju, żeby dostać go z kimś, kto ma podobne wymagania? Jak by mnie ktoś zapytał, na czym mi najbardziej zależy, to chyba właśnie na tym, żeby w pokoju nie było telewizora... Ale czy ktoś to bierze pod uwagę?
Pewnie, że jedynka byłaby najlepsza, ale z tym podobno nie jest łatwo...
SlawaAnna
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Re: podatek tv...

jacky6 pisze: - co stanie się jak w jednym pokoju trafią się dwie osoby o odmiennych poglądach a szukające informacji ze szklanego ekranu ? '

:mrgreen: 27 DE :ugeek:
Ano właśnie... no i nie tylko o politykę chodzi, ale też o wybór programu, odkąd jest ich tyle, a nie dwa ;)
SlawaAnna
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

kruszynka pisze:Płaci abonament za każdy odbiornik TV :kwiat:
Trafiła mi się koleżanka co nie wyobrażała sobie nie oglądania tureckich tasiemców .
Masakra nigdy więcej dwójki . :evil:
No, a jak to zrobić, żeby mieć jedynkę? Bo to załatwia kategorycznie każdy taki problem...
SlawaAnna
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

basiat pisze:SlawaAnna,
ja zawsze wychodzę z założenia, że to "tylko" 3 tygodnie ;) i nawet w ekstremalnych warunkach dam radę :lol: :lol:
Zasadniczo, ja też dam radę, ale nie ukrywam, że to byłby dla mnie problem... Cierpiałabym wewnętrznie przez "tylko" 3 tygodnie, a to nie jest zdrowe :evil:
Więc nie martw się na zapas, nie warto. Myśl pozytywnie :D :D
Ja z zasady, żeby myśleć pozytywnie, wolę być przygotowana na wszystko, również na najgorsze ;) Dlatego pytam, jak to wygląda i jak się przygotować psychicznie...
forumowicz

Post autor: forumowicz »

zapewniam Cię że współlokator oglądający telewizję to mały problem. Przyszło mi np. dzielić pokój z panem który zawsze chciał spać przy otwartym oknie, niezależnie od pogody.
Co do telewizora to przy rejestracji wystarczy zgłosić że nie chcesz mieć tv i małe prawdopodobieństwo że dadzą Ci kinomana.
Co do jedynek, to jeżeli wybierasz się z nfz i o ile sanatorium do którego jedziesz dysponuję jedynkami, to dzwonisz i rezerwujesz pokój jednoosobowy, oczywiście wiążę się to z większymi kosztami.
SlawaAnna
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Zielony pomidorze :) Dziękuję za te informacje, to mi daje jakiś pogląd na sprawę! Jeśli zgłoszę że nie chcę telewizora to faktycznie może trafię na drugi taki egzemplarz :) Wiem, że jedynka więcej kosztuje, ale poniosłabym te koszty... No, niestety, jak ktoś się przyzwyczai mieszkać sam w pokoju, to potem może mieć problemy... Z telewizorem albo bez, z taką czy inną temperaturą w pokoju, z kimś kto chrapie... itp...
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

Racja,to nie kolonie. Jak miałam 20 lat ,niewiele mi przeszkadzało,teraz .......wiele mi przeszkadza :lol:
Powinniśmy mieć wybór,ale ......tych jedynek jest jednak mało :( są obiekty gdzie są 2-3,albo wcale nie ma :evil: a skoro jest tylu chętnych - to powinny być.
To nie są głupie fanaberie,jedziemy się leczyć,regenerować,a nie denerwować i na siłę ......wytrzymywać.
Nasze potrzeby,przyzwyczajenia są różne.
Oczywiście,że możemy spotkać wspaniałą osobę,podobną do nas i jest świetnie,i niespodziewanie znajdujemy przyjaciela :) ale jeśli nie? jeśli ktoś mnie męczy,po nocach spać nie mogę to co? Moja koleżanka,spokojny i ustępliwy człowiek wróciła z Krynicy wykończona.Po ponad dwóch latach czekania,tłuczeniu się pociągiem przez pół Polski i poniesieniu jednak! pewnych kosztów,wróciła w takim stanie,że powinna ...........odpocząć.
Cóż,życie jest loterią ;) te wyjazdy też :)
A jednak się cieszę,że mój wyjazd się zbliża :lol: :lol: optymistka :lol: :lol:
ODPOWIEDZ