UWAGA!!! IWONICZ-POMOCY!!!

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
dzi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2012 15:56
Podziękowano: 1 raz

Re: UWAGA!!! IWONICZ-POMOCY!!!

Post autor: dzi »

Kretko..kolejne słowa uznania dla Ciebie.Przeanalizowałaś, wybrałaś, zarezerwowałaś i ...piszesz
by przekazać swoją radość, że Mama już za miesiąc będzie się kurowała...
Dlaczego szacun (jak mówi młodzież :) ) dla Ciebie ? Bo niewielu wpadających na krótko na to forum
po uzyskaniu info pisze tak jak Ty Kretko. Najczęściej kończą nie zrealizowaną obietnicą, albo w ogóle "milkną"
Pozdrawiam Ciebie, a dla Mamy jeszcze raz gratulacje takiej CÓRKI i udanej kuracji oraz zadowolenia z wycieczek.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witaj Kretko :) Może zaglądasz jeszcze na forum.Mama z pewnością wróciła już z kuracji,bo pisałaś że wybiera się tam na początku października.Czy mogłabyś coś skrobnąć świeżutkiego na temat jej pobytu.Jestem zainteresowana tym miejscem.Oczekuję na przydział,ale to tak za dwa lata pewnie i szukam fajnego miejsca na komercyjny wyjazd w maju.Wyczytałam że jest krio a że borykam się z osteoporozą i już korzystałam z dobrodziejstw kriokomory w Lądku,fajnie było by powtórzyć. Będę zerkać ,może się pojawisz.Pozdrawiam serdecznie :)
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

Hej smuga ! Jak widzę jesteś ze Ślaska to masz w Beskidach Ustroń, a tam jest kriokomora i borowinki i wiele innych zabiegów.Zerknij na sanatoria w Ustroniu --skoro chcesz prywatnie to może tam? :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witaj stokrotko :) Dziękuję ślicznie za te informacje.Z pewnością gdy bym nie znała Ustronia skusiła bym się na kurację w tym miejscu.Ale Ustroń znam prawie na pamięć ,bywam tu często w weekendy we wszystkich porach roku (45km) .Wyjazd chciałam połączyć również z poznaniem nowego miejsca i zmianę klimatu.Do maja daleko,coś pewnie się znajdzie.Spokojnego wieczorka życzę :)
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Kochani :kwiat: Wszystkim, którzy wyjeżdżają do Iwonicza życzę miłego i wspaniałego wypoczynku . Życzę niezapomnianych chwil i momentów ;) Leczcie się i korzystajcie z czego się tylko da, pamiętajcie, że i na pierwszym miejscu należy stawiać rehabilitację a później odpowiednie towarzystwo :) , z którym będziecie mogli robić i czynić wszystko na co macie ochotę :D . Człowiek z niektórymi osobami jak się tak faktycznie odpowiednio "dopasuje" potrafi odpocząć i spędzić tak wspaniale i miło czas jak nigdy dotąd z najlepszymi kolegami, koleżankami czy przyjaciółmi. Byłam w Iwoniczu w tamtym roku...w Białym Orle. Opinie o nim były i sa straszne. Ja byłam zadowolona ....a panie pielęgniarki i panie w recepcji były wspaniałe i bardzo miłe :) Należy pamiętać o tym, ze sa rożni ludzie i rożne ich zapotrzebowania na szczęście. Dla mnie najważniejsza była rehabilitacja i ...........TANIEC :D , a reszta to tylko był dodatek do tych innych , przyjemnych tez oczywiście spraw. Jednym potrzebny jest luksus , wc w pokoju i krystalicznie czysty ręcznik a innym miła koleżanka i kolega oraz piękna pogoda i spacery. W tym roku ja również jadę do Iwonicza ale troszkę później niż wy , bardzo się ciesze z tego powodu . No i kochani.......kto lubi taniec jak i ja to ma tam wspaniałe pole do popisu :D . Życzę wam wspaniałego wypoczynku i miłych wspomnień.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Pamiętajmy ,że każda nasza ocena jest subiektywna . Jak to się zwykło mówić ;Są ludzie i ludziska .Każdy czegoś innego oczekuje od sanatorium i życia nasuwa sie jedno powiedzenie ;Jeszcze się taki nie narodził co by wszystkim ........ Pozdrawiam :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Iwonicz to ciepłe i miłe Uzdrowisko :) bardzo miło wspominam tam pobyt któregoś roku w maju w sanatorium Piast i tak jak pisze Słoneczko ja również zawsze tam wrócę a Piast no cóż. Bywałam w ładniejszych obiektach ale czy to ma aż tak wielkie znaczenie! dla mnie nie :)
Awatar użytkownika
Atja
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2014 18:58
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 13
Podziękował: 1 raz

Post autor: Atja »

Hej, zgadzam się z "Przemówczyniami" Iwonicz to przemiła mała miejscowość... Ja byłam w "Starych Łazienkach" i b. sympatycznie wspominam ten pobyt. Oczywiście mogłabym narzekać, że na posiłki i zabiegi trzeba było biegać raz na prawo, raz na lewo, a nie było ciepło... ale to są szczegóły.
Dla mnie najważniejsze były zabiegi (na poziomie) i wspaniała lekarka (niestety nazwiska nie pamiętam...

Pozdrawiam
opolanka
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 10 kwie 2014 12:39
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: opolanka »

Witam, Ja byłam w Iwoniczu zimą i cały zasypany był śniegiem.Ale muszę przyznać ,że jest to urokliwe miasteczko. Byłam w Górniku i z przyjemnością wróciłabym tam jeszcze raz.:) Obiekt bardzo ładny ,pokoje również ,nowe meble ,nawet pościel dopasowana do koloru pokoju.:) Baza zabiegowa dobra ,wszystkie zabiegi na miejscu, jedyny mankament to brak basenu ,ale jest obok w Sanvicie. Ładna jadalnia i wyżywienia dobre.Jest również kawiarenka ,ale i tak wszyscy udają się do Krakowiaka. :) Uważam ,że Iwonicz i Górnik jest godny polecenia i... polecam. :)
ODPOWIEDZ