Sanatoryjne Savoir Vivre
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Re: Sanatoryjne Savoir Vivre
Mój PIERWSZY raz
Wybór padł na sanatorium San
Bo wiadomo w Hutniku tabuny mrówek faraona -KAŻDY je przywoził do domu
NIE pomagało nawet trzepanie na kołobrzeskim dworcu bagażu bo te mrówki i tak na gapę na sląsk przyjeżdżały
Rok 1988
Sanatorium San
Pamiętam wtedy lekarz Diabetologii ustalał zabiegi Kuracjuszowi wg ROKOWAŃ
Tak w tamtych czasch mogło się zdarzyć że Miałeś 40 zabiegów ,ale mogło też ,że ORDYNOWANO Ci nawet 120-150 zabiegów
Jako że Pierwszy RAZ Pamiętam że w pokoju -POKOJU 102 -Jak Rudy z 4 Pancernych Umieszczono mnie jak i Młodszego Kolegę ze Stalowej Woli
Wojtka Pracownika HSW czyli własciciela owego sanatorium
Bylismy takimi Rodzynkami
My dwaj po 23-25 lat a Reszta NO DZIADKI po 45-50 lat
Pamiętam że Pani Doktor troszkę się zdziwiła metodami leczenia
Pamiętam że nam dwóm poświęciła duzo czasu na Edukację medyczną w zakresie Cukrzycy
Były to czasy kiedy jeszcze gotowano sobie igły strzykawki
Pani Doktor zaordynowała nam Kompleks zabiegów Pamietami Mnie dała chyba po 5-6 dziennie przez 6 dni w tygodniu
Codziennie o 7,15 Miałem Bicze Szkockie
Robione przez ..Zonę wojskowego z miejscowej jednostki
Pani chyba z 185 cm i Naprawdę GRUBEJ Kości tak ze 120-140 kg
No Duża Kobieta
Ona była tką szefową Bazy wodnej w Sanie
..Pojawiam się 1 raz
Wiadomo w gaciach
a ta ni z gruchy ni z pietruchy
Dziś już takiego widziałam i miałam
Rozbieraj się
Matko i córko
Wiadomo wstyd
No mus to mus
i tak codziennie po 1/2 turnusu pojawiło się przyzwyczajenie
w ciagu prawie 35 lat wyjazdów BYŁA to jedyna Fizjoterapeutka która przez 15 minut Umiała zrobić PROFESJONALNIE Bicze Szkockie
Dobór Cisnienia
Dobór temperatury wody
Przez Kolejne lata Był to ulubiony zabieg
Faktem jest ,że Leakarka Mocno Konsultowała jakie zabiegi robić Nam wtedy tym młokosom
-
Arker
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
- Oddział NFZ: Lubelski
- Podziękował: 101 razy
- Podziękowano: 54 razy
No niee ,jednak nie wszystko widzialem w sanatoriumMartinka pisze: 30 sty 2026 20:13dlatego i ja również uwielbiam jedynkę w Sanatoriach
![]()
Myję sobie ubikacje - deskę, żeby móc usiąść na niej bezstresowo, zawieszam kostki Domestos, i gonię sprzątaczkę , która chce mi myć moje siedzisko kiblowe brudną szmatą![]()
![]()
Wogóle to lubię większą swobodę i nie muszę udawać, ani się w jakiś sposób podporządkowywać obcej osobie![]()
Kiedyś w jednym z zanatoriow u moich zapoznania 2 fajnych Kobiet - mieszkały w 3 osob pokoju ich współlokatorka wychodziła z łazienki naga i ubierała się na środku pokoju![]()
cuda i
dziwy
![]()
Miłego wieczoru![]()
-
Arker
- Super Kuracjusz

Ja na golasa moge chodzic przed kobieta ,kobietami nie problem ,ale duzym problemem bylo np. przybieranie sie w szatni na basen w Krystnie ,szlak mnie trafial na 95 % facetow co sciagaja przy mnie gacie i tak paraduja ,pytam po cholere sa przybieralnie z ktorych zawsze korzystalem .Obrzydzenia dostawalem na te widoki uciekalem wzrokiem po suficieKleinehexe pisze: 30 sty 2026 21:05Miłość może czynić cuda i zmienić człowieka, nie tylko mężczyznę, ale i kobietę. A jej brak może, przynieść odwrotny skutek.Można? można....Ale niektórzy potrzebują kobiecej weny![]()
![]()
Martinko, dla jednych szokiem i dziwactwem jest chodzenie tak jak nas natura stworzyła, a drugich może dziwić przesadne dbanie o czystość. Każdy jest inny i przez to trudno nam się czasem porozumieć. Dlatego tworzy się kodeksy postępowania. Tylko nie wszyscy lubią się im podporządkowywać.![]()
-
Sniper
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 12 paź 2021 00:15
- Oddział NFZ: Opolski
- Podziękował: 12 razy
- Podziękowano: 58 razy
Tak na marginesie podczas pierwszych lekcji tańca Kizomby miałem problem z bliskością z partnerkami.
Kizomba charakteryzyje się przyłożeniem od biustu po pępek do ciała partnera, w tym czasie partnerka porusza falkami brzuchem
No było to na początku krępujące gdy tak się tańczyło z kilkoma partnerkami w ciągu godziny.
Ale udało się, instynkty pierwotne można wyłączyć jeżeli się skupi wyłącznie na tańcu, choć od tego skupienia można się zmęczyć
Polecam Kizombę w każdym wieku, to delikatne kardio
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
Arker, mogłabym się pokusić o wskazanie wewnątrznego źródła tego obrzydzenia, ale może to wzbudzić negatywne emocje, a niekoniecznie coś zmienić, więc mi się nie chce wymądrzać.Ja na golasa moge chodzic przed kobieta ,kobietami nie problem ,ale duzym problemem bylo np. przybieranie sie w szatni na basen w Krystnie ,szlak mnie trafial na 95 % facetow co sciagaja przy mnie gacie i tak paraduja ,pytam po cholere sa przybieralnie z ktorych zawsze korzystalem .Obrzydzenia dostawalem na te widoki uciekalem wzrokiem po suficie![]()
-
Arker
- Super Kuracjusz

-
Gość
jest kizomba i bachata.Kolejna zbieżność.Od kizomby zdrowieję
- Martinka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 06 maja 2014 12:50
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 10 razy
- Podziękowano: 9 razy
Nie wiem, czy doczytałeś ale ja to robię, jak mam pokój
1 osobowy,
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
Tak Ci się tylko wydaje, że źródło tkwi na zewnątrz.Arker pisze: 31 sty 2026 16:56 Klejne to bylo zewnetrzne zrodlo ;)moze cos zemno nie takale poco sa te przybieralnie
moze dla takich jak ja.W Iwoniczu kolega z pokoju szedl do toalety siadal na sedesie i dzwi otwarte zostawial na calo szerokosc ,zawsze zamykalem ale to go nie ruszalo i tak do konca turnusu i tez powiesz ze to normalna sytuacja .Sa tacy ludzie pierwotni czy jak to nazwac
klejne pomoze bo mi slow zabraklo
![]()
Dla nich to było normalne jak dla Ciebie zamykanie drzwi w toalecie. Próbowałeś z tym kolegą rozmawiać, dlaczego nie zamyka drzwi?