Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Elunia, przy niskim ciśnieniu i przytkanych naczyniach krwionośnych, Twój mózg ma zbyt mało tlenu i się źle czujesz. Daj się namówić w tym roku na nalewkę czosnkową, przepis podawałem w tym wątku. Już poznałaś działanie czosnku, więc spróbuj. Tylko pamiętaj, czosnek prosto z ziemi, abyś była tego świadkiem lub wyrwała sama, nie kupuj na targu, strata czasu, każdy ma „wyrwany wczoraj”.
Kofeina podnosi ciśnienie, ale też podobnie jak alkohol wzmaga działanie leku. Mieszanka może być wybuchowa. Ciśnienie da się pięknie unormować za pomocą ziół, jestem tego żywym przykładem, ale należy to traktować jako metodę wspomagającą, obserwując swój organizm, a ni od razu omijać szerokim łukiem lekarza. Jeśli już to się uda, to wizyta u lekarza nie jest konieczna, zwłaszcza ta wyznaczona na grudzień przyszłego roku. Przy chorym systemie zdrowia, pacjent musi leczyć się sam, jeśli chce jeszcze trochę pożyć, choćby na złość dla ZUS-u.
Widać to chyba Twoja pierwsza wizyta u kardiologa.Poradnia przyszpitalna w Aninie -wizyty co pół roku ,w
Międzylesiu na Niemodlińskiej Instytut Kardiologii (czy jakoś tak) identyczny czas oczekiwania ,ale ...na badania jakiekolwiek to sobie możesz poczekać nawet dwa lata Wchodzisz ,lekarz kiwa głową ,pomądrzy się chwilkę daje receptę na dwa miechy i won za drzwi
Medi, dlatego uciekłem w medycynę niekonwencjonalną i to mi się udaje. Ja kocham życie i żyję pełnią życia rozkoszując się nim co dnia bez prochów. Za dwa lata u kardiologa to chyba mi by zapisali badania rozkładu kości, gdybym na nie cierpliwie liczył.
Chciałbym wrócić do postu sprzed pół roku, który dotyczył naczyń krwionośnych i procesu jaki im towarzyszy. Temat jest szeroko komentowany w moim środowisku ponieważ kilkoro z nas (moich kolegów) ma problemy z krążeniem. Każdy z nas wyszukuje nowości i dzieli się nimi z pozostałymi. Ja również ciągnę ten łańcuszek i przesyłam dalej, a nóż komuś się przyda. Odsyłam na blog [link] i [link] Poczytajcie bo ciekawe zagadnienia z zakresu układu krążenia.
Ostatnio zmieniony 23 cze 2014 23:27 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:usunięto linki
WaldiPlar, może zainteresuj się tym co pisałem na stronie 4 tego tematu. Te sposoby wypróbowałem sam i kilka bliskich mi osób, to działa. Problem z krążeniem to sklerotyzacja naczyń krwionośnych (odkładający się nierozpuszczalny wapń), zatkane naczynia krwionośne, jeśli je oczyścisz nie będziesz miał kłopotów z krążeniem i ciśnieniem. Nalewka czosnkowa nie działa tylko wtedy jak kupisz suchy czosnek na targu, gdzie sprzedawca zapewni Cię, że jest dzisiaj rano wyrywany. Nie wierz nikomu tylko wyrwij sam. Po kuracji obserwuj się, ile razy przeziębisz się następnej zimy.
Wszyscy powinniśmy przeczytać ten artykuł, gdyż choroby sercowo - naczyniowe to przyczyna ogromnej ilości zgonów. Dla zachęcenia, przytoczę intrygującą wypowiedź sławnego profesora medycyny:
"Odkrycie sprzed kilku lat, że stan zapalny ściany arterii jest prawdziwą przyczyną chorób serca zmusza do zmiany sposobu leczenia tych chorób" (Hartenbach, 2010).
A oto link:
[link]
Dlaczego nie spróbować? Spożywanie naturalnych produktów zawierających witaminy nikomu nie zaszkodziło, a jeśli obroni przed zawałem, wylewem czy arytmią, to będzie miły skutek uboczny.
Ostatnio zmieniony 23 cze 2014 23:29 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:usunięto link
No niestety Administrator usunął linki zamieszczone przeze mnie i przez Ciebie. Jeżeli kogoś interesuje zagadnienie wzmacniania naczyń krwionośnych to odsyłam do antyoksydantów i terapii odkwaszania organizmu.
Polega to na tym, że antyoksydanty oczyszczają przepływ żył (pisałeś o Kapilarze),ja niedawno odkryłem składnik podstawowy preparatu dihydrokwercetynę -wyciąg z modrzewia, właśnie antyoksydant. Antyoksydanty wspomagają terapię odkwaszania a to Nas ustrzeże przed wizytami u lekarzy.