Polańczyk od 16 sierpnia 2014 r.

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Re: Polańczyk od 16 sierpnia 2014 r.

Post autor: jan19557 »

Jolu to bardzo proste. Wystarczy, że złożysz wniosek pod koniec stycznia żebyś miała większe możliwości. Będąc na komisji poproś lekarza aby dał ci sanatorium nad morzem a później jak pójdziesz na dół po odbiór skierowania pogadaj z dziewczynami aby ci przydzieliły Stegnę i to cała tajemnica. Zabiegi tu są fajne a jedzenie wspaniałe. Śniadania i kolacje to stół szwedzki a więc jesz co chcesz i ile chcesz. Dziś np. na kolację była galareta drobiowa, 6 czy 7 gatunków wędlin, masełko, 3 gatunki herbaty, 3 gatunki chleba, musztarda, keczup, sałata, surowy ogórek. Chyba niczego nie pominąłem. Do morza jest około 1,5 km. Miasteczko miłe i ładne, dużo zieleni. Jednym słowem warto się tu wybrać Życzę powodzenia i dużo szczęścia w rozmowach z wyżej wymienionymi osobami.
jol
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 21 sie 2013 23:11
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: jol »

Bardzo dziękuję za sugestie, na pewno wykorzystam. Pozdrawiam
jol
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Jadę autem: Radzyń, Lubartów, Lublin ,Kraśnik... .Mam jeszcze jedno miejsce.(Jedziemy we dwie) Ktoś- zgłoś się
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dajcie ogłoszenie na bla bla car.pl może ktoś się zgłosi. Życzę powodzenia i miłego wypoczynku.
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lut 2014 12:29

Post autor: nika7 »

jol pisze:Jak uzyskać skierowanie do Stegny? W następnym roku...? w wakacje? Może pan Jan podpowie. Jestem też ciekawa jakie zabiegi są w Plonie. W ofercie parzyłam owszem, owszem, ale może ktoś z Was ma doświadczenie.Bardzo proszę o opinie.Poz.
Witaj Jol, w Plonie podstawą są gimnastyki. Jest ich aż 4 dziennie, z czego jedna ogólna w parku ( nie jest obowiązkowa), 3 pozostałe są na sali gimnastycznej. Sala jest dobrze wyposażona i nawet jest klimatyzowana, chociaż różnie z tą klimatyzacją bywa. Fajne są rehabilitantki. Pozostałe zabiegi to kąpiele siarkowe, solankowe, wirówka, plastry borowinowe, krio miejscowe, ultradźwięki, zabiegi prądowe typu interdyn itp , laser, pole magnetyczne. Są też hydromasaże ale na ten temat niewiele mogę powiedzieć bo ich nie miałam. Kuracjuszom z ZUS trafia się kriokomora, ale to trzeba dochodzić do Dedala na 7 rano. Potrzebne są wtedy spodenki bawełniane, skarpety do kolan, koszulka bawełniana, rękawiczki bawełniane i opaska na uszy też bawełniana. Nie może być żadnych metalowych części np guziki które dotykają do ciała. Basen też jest tylko dla ZUSowców i też wyjazdowy, zwykle po obiedzie. Są jeszcze masaże klasyczne, grota solna i inhalacje. My nie miałyśmy żadnych problemów z zamianą zabiegów jeśli nam coś nie pasowało. Ja polecam wszystkie zabiegi wodne, ale to tylko moje sugestie ;)
jol
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Nika, bardzo dziękuję za wiele cennych informacji. Dla mnie też najważniejsze są zabiegi w wodzie, najskuteczniejsze. Nie stosuję żadnych z prądem( chyba, że herbatka w zimie) i z polem magnetycznym, bo tak wiele jest przeciwwskazań. W Polańczyku byłam, ale w Amer-Polu. Twoje informacje o zabiegach na pewno pomogą mi przygotować się do spotkania z lekarzem.
jol
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Do Jana: Twoja sugestia z ble ble car była owocna. Dziękuję. Jedziemy we trzy, nie mam już miejsc.Poz.
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Bardzo się cieszę, że mogłem ci pomóc i pomoc okazała się skuteczna. Miłego towarzystwa i owocnej rozmowy z lekarzem.
kaska1
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 lip 2014 20:39

Post autor: kaska1 »

jol pisze:Do Jana: Twoja sugestia z ble ble car była owocna. Dziękuję. Jedziemy we trzy, nie mam już miejsc.Poz.
Jolu, jaka szkoda, myślałam, że chociaż będziemy wracać z Tobą, ale czytam, że masz komplet, pewnie będziecie wracać razem, szkoda. Pozdrawiam i do zobaczenia w Polańczyku :) :) :) :) :)
jol
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Kasiu, wracać będziemy we dwie. Jedna osoba jedzie ze mną w jedną stronę. Porozmawiamy na miejscu.Do zobaczenia. Pozdrawiam. (Myślę, że będzie sporo osób z okolic Białej- tak było poprzednio.)
ODPOWIEDZ