Na walizkach ... czyli poczekalnia ze skierowaniem w dłoni

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Bogutka5
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lis 2014 13:28
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 4 razy

Re: Na walizkach ... czyli poczekalnia ze skierowaniem w dło

Post autor: Bogutka5 »

Atina pisze:Dziewczyny z tego co przeczytałam ja na moje sanatorium nie mam na co ponarzekać :lol: :roll: :lol:
Przy Tężni :)
Betina a może ja się zdziwię :roll: na miejscu :lol:
Zawsze można coś znaleźć ... jak się szuka. Tylko po co.
Bogutka
Awatar użytkownika
Celinka52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2016 14:26
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Celinka52 »

Bogutka5 pisze:
Atina pisze:Dziewczyny z tego co przeczytałam ja na moje sanatorium nie mam na co ponarzekać :lol: :roll: :lol:
Przy Tężni :)
Betina a może ja się zdziwię :roll: na miejscu :lol:
Zawsze można coś znaleźć ... jak się szuka. Tylko po co.
Bogutka
Jasne Bogutka, zawsze mozna ponarzekać, to nie problem. Natomiast wyzwaniem jest znależć pozytywy i tego się będzemy trzymać w naszch kurortach. I to jest chyba gwarancja udanego pobytu, bo zrzędzić to nie sztuka. :kwiat:
Awatar użytkownika
Malgi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 cze 2012 22:04
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Malgi »

Betino, ja byłam kilka lat temu w sanatorium ZUS w Kamieniu Pomorskim. Prawie kilometr za miastem, miałam blisko na ryby nad kanał łączący jezioro z morzem. Do basenu w MIESZKU dowoziły nas busy i trzeba się było spieszyć po zabiegach, żeby nam bus nie uciekł. Ja ze swoją laską pewnie bym z godzinę spowrotem do ośrodka się wlokła... Fakt, że mieszkaliśmy w studiach - 2 pokoje - 1 jedno i 1 dwuosobowy miały wspólny aneks z czajnikiem i wspólną łazienkę. Ale lodówka tylko jedna na całym piętrze dla kuracjuszy. A jedzenie na początku paskudne i dopiero po tygodniu trochę się poprawiło, po naszych interwencjach nawet u doktora... :evil: Ja osobiście dostałam biegunki, a i innym żołądki dokuczały...
A na wieczorki też nie mogliśmy liczyć, zostawała wyprawa do restauracji na dancing. A to już dla mnie było baaardzo daleko. Autem niewygodnie, bo nawet piwa z sokiem bym się nie napiła, a spacerem dla mojej nogi było bardzo ciężko. Ale kilka razy dałam rady się wybrać. :mrgreen:
Awatar użytkownika
sergio_1 2 3 4
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 sty 2014 19:04
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: sergio_1 2 3 4 »

Celinka52

Ja też byłem na rehabilitacji poszpitalnej w 2014 roku i obdzwaniałem masę ośrodków by coś znaleźć i trafiłem na Cieplice Stoczniowiec jeśli będziesz mogła wybierać to polecam ten ośrodek i to miejsce . Okolica i same Cieplice urocze są . Bardzo cenną zaletą Cieplic jest nowo otwarte właśnie podczas mojego pobytu Baseny Termalne z jakuzi
, sauną , masażami wodnymi . kroi komorą , i to wszystko w cenie pobytu na basenach gdzie woda była w 3 różnych temperaturach . Eh nie zanudzam już ale polecam . Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

Sergio, wcale nie zanudzasz :!: wprost przeciwnie takie informacje są bardzo cenne :) :kwiat:
Awatar użytkownika
Celinka52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

właśnie, słusznie Adela pisze- dobrze jest wymieniac sie informacjami, opiniami, jest to bardzo przydatne. Także- nikt tu nie zanudza, wręcz przeciwnie :kwiat:
nowy74
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 kwie 2013 16:11
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: nowy74 »

Witam :kwiat:
Ja też się wybieram-na początek Ustron, no już za 2-tyg, aczkolwiek jest to tylko turnus, ale to piękne miejsce, bede tam już 3-raz. :D :serce:
no a do sanatorium wybieram się do Krynicy za niecałe 2 mies, mam tylko nadzieje, ze pogoda dopisze i ze zabiegi będę miał dobrze dobrane, a reszte może da się wytrzymać! ;)
I może dobrego współlokatora i zgrane towarzystwo-bo to najważniejsze! ;) :kwiat:
Pozdrawiam i życzę udanych pobytów :kwiat:
Awatar użytkownika
asiulek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 cze 2014 17:02
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: asiulek »

Nowy, a ja w Krynicy jestem od 16 sierpnia, też się cieszę, choć to moja pierwsza wizyta w tym uzdrowisku :)
Awatar użytkownika
Celinka52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

coraz nas tu więcej, na walizkach, super, a jak juz pojedziemy, to mam nadzieję, że następni z bilecikami w ręku będą tu przygotowywac sie do wypraw :kwiat:
Awatar użytkownika
aniag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2014 16:51
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: aniag »

Ja tez siedze juz na walizkach 28 lipca DZIWNOWEK osrodek Jantar podobno super miejsce :D
ODPOWIEDZ