Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Zauważyłem, że na turnusy do Olecka trafili ludzie z pobliskich stron, czyli nie mieli zbyt dalekiej podróży? Może się nie znam, ale czy ZUS teraz tnie koszty podróży i już nie wysyła na drugi koniec kraju? Czy nie lepiej zwrócić trochę większy koszt wyjazdu i mieć zdrowszego i zadowolonego kuracjusza? Przy okazji byłaby to okazja aby poznać zupełnie inne rejony Polski. A rodzina i pracodawca ... niech poczekają aż wrócimy w pełni sił do domu i pracy.
Maarku! Ja jestem z Bialegostoku.Proponowano mi Polanicę.Totalnie drugi koniec kraju.Prosilam jednak o coś bliższego. Niedowłady i ból w podróży jest uciążliwy. Im krócej tym lepiej.Piękne nieznane musi czekać na lepsze czasy. Tak było z wlasnie z większością kuracjuszy.Perspektywa 6-7 godzin jazdy budzila lęk .Byli u nas ludzie z wybrzeża. Bydgoszczy.Łodzi. Białej Podlaskiej.Zazdroscili nam...tubylcom.
Jak zwykle w takich sytuacjach są argumenty za i przeciw. Mam na myśli odległość od domu do sanatorium a co a tym idzie korzystanie lub unikanie przepustek. Od siebie dodam, że od kilkunastu lat jeździmy na turnusy i odległość wynosi ok 400-500 km a można by bliżej wybrać turnus. Paradoksalnie zna się lepiej miejsca odległe o setki km niż te bliżej domu. Każdy ma inne potrzeby, więc i inne argumenty. Dla nas nic jednak nie zastąpi takiej terapii, jaką jest "łażenie" po szlakach górskich. To zalecenie lekarza i trzeba jego radę wypełniać