I pamiętaj o starej zasadzie - głupich pytań nie ma
Wyjazd ze zwrotów
-
Gość
Re: Wyjazd ze zwrotów
I pamiętaj o starej zasadzie - głupich pytań nie ma
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
Wcześniej nie dostaniesz zwrotu, bo pierszeństwo mają osoby z kolejki. Oczywiście trzeba mieć już przygotowaną walizkę, bo na wyjazd jest w ciągu tygodnia lub 4 do 3 dni po wydzwonieniu zwrotu.
To wszystko w temacie zwrotów.
- Pasazerka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 13 sty 2025 11:06
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 2
- Podziękował: 11 razy
- Podziękowano: 18 razy
To ja jeszcze z kolejnym pytaniem - czy wszystkie sanatoria w danej miejscowości rozpoczynają turnusy w tym samym czasie? Czy to jednak zależy od danego obiektu?
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
z wyjątkiem Energetyka, a w Kołobrzegu do Spółki Uzdrowisko Kołobrzeg S.A. należą trzy obiekty sanatoryjne.
Co do innych sanatoriów w kraju nie wiem, bo tam nie bywam, a nad morzem pracuję sezonowo, jeżdżę ze zwrotów i stąd mam wiedzę.
-
Arker
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
- Oddział NFZ: Lubelski
- Podziękował: 101 razy
- Podziękowano: 54 razy
Każdy obiekt ma swój model. W mniejszych zmieniają się raczej całe turnusy tego samego dnia. Te duże sanatoria mają płynną rotację i wymiany są ciągłe, co moim zdaniem nie jest takie złe, bo unika się tego potwornego zamieszania w pierwszym dniu.Pasazerka pisze: 14 sty 2025 09:44 Kaziu, Zbysiu, dziękuję i za odpowiedzi i za zrozumienie![]()
To ja jeszcze z kolejnym pytaniem - czy wszystkie sanatoria w danej miejscowości rozpoczynają turnusy w tym samym czasie? Czy to jednak zależy od danego obiektu?
Wszystko się załatwia na spokojnie , bez wystawania w kolejkach do recepcji, pielęgniarek i lekarzy.
Wolę ta drugą wersję, choć mniejsze sanatoria są bardziej kameralne. Coś za coś
-
Gość
To chyba raczej o to chodziło...Pasazerka pisze: 14 sty 2025 09:44 [...]czy wszystkie sanatoria w danej miejscowości rozpoczynają turnusy w tym samym czasie? [...]
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 252 razy
- Podziękowano: 137 razy
Nie wszystkie , każdy obiekt ma swoje terminy , co nie oznacza , że w niektórych , szczególnie w tych , gdzie jest więcej ośrodków , terminy się nie zbiegają .Pasazerka pisze: 14 sty 2025 09:44 czy wszystkie sanatoria w danej miejscowości rozpoczynają turnusy w tym samym czasie? Czy to jednak zależy od danego obiektu?
-
Zosia
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 gru 2009 15:33
- Oddział NFZ: Podlaski
- Podziękował: 63 razy
- Podziękowano: 55 razy