Kolejka do sanatorium na 2015 rok
-
ibizka wielkopolska
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 01 gru 2012 20:00
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 2 razy
- aniag
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 01 mar 2014 16:51
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 3
Re: Kolejka do sanatorium na 2015 rok
ibizka wielkopolska pisze:Aniag mam 7 z przodu![]()
Jak u Ciebie??
- aniag
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 01 mar 2014 16:51
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 3
- serendipity
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 17 gru 2011 18:45
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 5
Pytam, bo nie do końca jest tak, jak napisała barba w temacie kolejka do sanatorium:Alice pisze: Pisane było o tym już praktycznie wszystko.Ale skoro pytasz... W najdłużej działających kolejki na tryb stabilny są kilkuletnie,czasem uda się krótki termin przy swieżej umowie.Ja najczęściej mam tryb pilny,a wtedy skierowanie powinno być zrealizowane w ciągu pół roku.
barba pisze:Witam:) jesli chcecie jechać na szybką rehabilitacje(ale zaznaczam-rehabilitacje)bo tam tańców nie ma to polecam nowy ośrodek ... Skierowanie pobrać w internecie ...wypisuje go lekarz specjalista i jedziecie do 6 miesięcy a może i szybciej. Opłata za 3 tyg.pobyt to 300 zł( za telewizję,klimatyczne i wymiana ręczników)za pobyt wystawiają L-4.Pokoje 2 os, Sa tez jedynki ale opłata 500zł.Jest to nowy ośrodek i uważam ,że warto tam pojechać.Pozdrawiam.
smuga też dziwnie pisze:barba pisze:... Ja byłam u lekarza w poniedziałek ,a od wtorku byłam już na rehabilitacji. Gdybys był zainteresowany to popatrzył byś na ich strone internetowa ,a nie żartował sobie:)
(ale to chyba przejęzyczenie)smuga pisze:Oprócz wyjazdów do sanatorium , jest jeszcze możliwość wyjazdów na rehabilitacje i o takim wyjeździe pisze Barba ...Jest to rzeczywiście bardzo krótki czas oczekiwania .Na przykład w Ośrodku Gwarek w Goczałkowicach czas oczekiwania na tego typu rehabilitację wynosi podobno 5-6 lat , gdy stan chorobowy jest stabilny .Zdarzają się przypadki pilne , one są szybciej realizowane ale to zależy wszystko od komisji bezpośrednio w ośrodku .
Jakby nie czytać, jest tu jakaś kilkuletnia nieścisłość
Temat dla mnie jakby już nie ważny, bo 5 lat oczekiwania to za długo. Dziękuję:) Ale może ktoś skorzysta.
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
-
forumowicz
Moja mama obecnie ma numerek 273 . Ostatnio dni schodzi 5-10 osób z kolejki . Od 2 miesiący zeszliśmy z numerku ok. 3400. Czekamy od marca 2013r. Czy jest możliwe wybranie jakiegoś sanatorium blisko miejsca zamieszkania ze względu na wiek mojej mamy-chodzi gównie o dojazd ?