Lubelski NFZ

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
maria123
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lis 2013 21:03
Oddział NFZ: Lubelski

Re: Lubelski NFZ

Post autor: maria123 »

No dobra , niech będzie twój. ;) Tego października Ci z całego serca życzę :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

anusia153 pisze:Nie zaglądałam do kolejki prawie miesiąc , na dzień dzisiejszy mam 1300 z malutkim ogonkiem , pewnie dostanę przydział w okolicach grudnia , nie wiem czy chcę jechać w tym terminie , pewnie zrezygnuję . Koleżanka z pracy składała miesiąc wcześniej, już wróciła z kuracji , była na przełomie lipca sierpnia .
Pewnie macie inne schorzenia albo ty byłaś niedawno w sanatorium a ona nie i dlatego ona dostała szybciej.
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 08 gru 2013 08:04
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: anusia153 »

Janie mamy takie samo schorzenie , na dzień dzisiejszy nie mam jeszcze skierowania a mam numer 1 tys z malutkim haczykiem . Jeszcze nigdy nie byłam w sanatorium z kolejki , zawsze miałam poszpitalne i tym razem też tak powinno być , miałam wypisany wniosek ze szpitala , niestety nie przyznano mi poszpitalnego tylko ustawiono mnie w kolejce . A nawet gdyby poszpitalne liczyło się , to i tak już minęło 18 miesięcy od ostatniego pobytu.
Awatar użytkownika
maria123
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lis 2013 21:03

Post autor: maria123 »

anusia153! Pewnie Ci szykują jakieś wypasione sanatorium i dlatego tak NFZ ociąga się z przydziałem :o Może to będą Hawaje :lol:
Awatar użytkownika
asia13
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 kwie 2013 00:15
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: asia13 »

A może apartament w Bałtyku w Kołobrzegu za 1300 zł.doba. ;) :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Udało mi się nareszcie porozmawiać z NFZ w sprawie mojego skierowania . Odpowiedziano mi , ze nie dostałam jeszcze skierowania ponieważ muszę odczekać 18 miesięcy licząc od ostatniego dnia pobytu w sanatorium w moim przypadku był to pobyt w szpitalu uzdrowiskowym ( i tak już te 18 miesięcy minęło) poinformowano mnie , że nie ma znaczenia , czy był to pobyt w sanatorium czy pobyt poszpitalny w szpitalu uzdrowiskowym . Niestety nie mogłam znaleźć podstawy prawnej potwierdzającej, że istnieje okres wyczekiwania 18 miesięcy po pobycie w szpitalu uzdrowiskowym tzw poszpitalnym. Odesłano mnie do strony internetowej NFZ , ale zamieszczone tam akty prawne niczego mi nie wyjaśniły . Może ktoś z was pomoże mi znaleźć akt prawny to regulujący.
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

asia13 pisze:A może apartament w Bałtyku w Kołobrzegu za 1300 zł.doba. ;) :lol: :lol: :lol:
Wiesz Asia nie ma się z czego śmieć , mnie do śmiechu nie jest , z tego co się dowiedziałam jakie miejscowości lekarz mi wskazał ( zaproponował ) , zapewniam ,że nikt z Was na pewno by tam nie pojechał i to jeszcze prawdopodobnie w okresie świąt . A chyba ręka machnę na to wszystko , szkoda zdrowia się szarpać :(
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Anusiu,ja w październiku byłam w Polanicy,pobyt szpitalny,teraz również w październiku mam rehabilitację szpitalną.Nie wiem jak się to ma do pobytów sanatoryjnych,ale zastanawiam się dlaczego nie wzięłaś wniosku właśnie na rehabilitację - ona też rządzi się swoimi prawami.Skądinąd o tej możliwości poinformował mnie sam NFZ,ja też nie wiedziałam wcześniej.
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Felice nie wzięłam wniosku na rehabilitację, bo dostałam wniosek ze szpitala w ostatnim dniu pobytu , wydaje mi się , ze w moim przypadku nastąpiła mylna ocena wniosku przez lekarza balneologa, nie uwzględniono że jestem po operacji , pomimo , że karty ze szpitala dołączyłam do wniosku. Zakwalifikowano do zupełnie innej szufladki , zawsze miałam neurologia .Nie wiem czy można się od tego odwołać .
Awatar użytkownika
asia13
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 kwie 2013 00:15
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: asia13 »

Anusia jak minęło już 18 m-cy jak piszesz to czemu nie próbujesz dzwonić po zwroty?Może akurat trafisz coś ciekawszego.
ODPOWIEDZ