Wacław- Świeradów Zdrój 2-23 grudnia 2014

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Kasiula1978
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 02 paź 2014 22:13
Oddział NFZ: Dolnośląski

Re: Wacław- Świeradów Zdrój 2-23 grudnia 2014

Post autor: Kasiula1978 »

:D A więc juz 26 wyjazd a jeszcze nic nie naszykowane :lol: a St Lukas czeka mam nadzieje, ze poznam kogokolwiek z was. Pozdrawiam
krzycholu
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 wrz 2014 16:19
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: krzycholu »

No problem :D pewnie sie poznamy....
krzycholu
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Czas sie powoli pakowac , bo za tydzien o tej porze w Waclawie się położę. .. :D :D :D
Czy ktos jeszcze wybiera sie do S Z w tym terminie?
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Życzę miłego pobytu :kwiat: :kwiat: :)
Jadwiga52
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 25 lis 2014 21:47

Post autor: Jadwiga52 »

PANOWIE BYŁAM kiedyś w Wacławie.....otóż dużo połączeń jest PKS DALEKOBIEŻNE....albo z przesiadką w BOLESŁAWCU CZY lWÓWKU SLASKIM

Pamiętajcie pięknie graja obok więc proponuję by na tance pytać się w recepcji ośrodków....z racji ze co drugi dzień grali ( kiedyś) za darmo a jedynie było trzeba zamówić konsumpcję,,,,
90 procent gości to Niemcy więc w tych ich sanatoriach graja za darmo...ale wybierzcie się,,,
polecam w sobotę w zdrojowej grali do 23.00 więc pielęgniarki pozwoliły....przyjść o 23.20 ale wcześniej się zapytajcie....
jak wiem ,ktoś ma blisko rodzinę,,,może pisać wniosek na weekend celem odwiedzin z rodziny podpisuje zgodę lekarz....
zatem super baletów....ja chwaliłam sobie pobyt tam...a zmiana była co tydzień,,,jedni z NFZ INNI z Krus i kolejny turnus ZUS....ZATEM CO tydzień była zmiana właśnie w Wacławie więć towrzystwo się zmieniało i było bombowo....

pozdrawiam jadwiga
krzycholu
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

No to zapowiada sie ciekawie....
W nocy z poniedziałku na wtorek właśnie tam startuje.
Grunt to dobre towarzystwo!
Jadwiga52
Kuracjusz
Kuracjusz

Krzychol.....POSŁUCHAJ towarzystwo zależy od NAS SAMYCH jak się zaaklimatyzujemy....
ja bylam tam pierwsza w pokoju 3 osobowym... kolejna pani to 69 lat o endoprotezie.....i 72 lata ...wiec zażartowałam....Obie panie były 1 raz...opowiadały jak to one nie spały bo nie wiedziały co je czeka w sanatorium...
po przyjeździe od razu przeszłyśmy na Per TY...Z racji ze miałyśmy spędzić te 3 tyg razem...wiec od razu ja jako stara kuracjuszka....powiedziałam im...ze w sanatorium jak nie zaczną chodzić na balety...to mam lekarzowi podkablować...zatem...pani 72 lata ...stanęła wzruszyła ramionami...i Mówi....no jak muszę to będę nie chcę jechać z powrotem do domu.....biegałyśmy codziennie we dwie na balety...wszędzie....a kiedy turnus się zbiżał....tak wplynełam na kolejna pania po endoprotezie ze ubrała się i o kulach poszła z nami....
kiedy się rozstałyśmy....i czas żegnać obie miały łzy w oczach....ze mimo wieku tej różnicy byłam ich koleżanką...ze gdybym nie wyciągała je na balety...zapewne siedziały by i tak samo w domu siedziały....zatem nie różnica wieku a czasami podejście do sytuacji.....niektórzy nie znają ,bo z racji zachęty....nie pójdą sami na tańce...warto zapytać a wręcz żartowac jak w moim przypadku.....Pozdrawiam
Edyta34+
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 29 wrz 2014 18:19
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Edyta34+ »

witam, warto zabrać ze sobą mimo wszysko ręczniki , ZUS dostaje 2 szt, w połowie turnusu sa one wymienione , również pościel jest przebierana. Dużo skarpet i koszulek na zmianę. Oraz antyperspiranty - ludzie niestety zapominaja o tym. Bez obrazy , ale prawda bywa brutalna. Na obiekcie jest ciepło . Teraz pogoda typowo zimowa, więc czapki szale, dobre buty . Jedzenie różnie. Posiłki o 8, 13 i 17. Jeśli dużo jesz , musisz pomysleć o zakupach. Dieta lekka - polecam. Pokoje jak się trafi. Dodatkowych opłat brak. Na pierwszym piętrze kwatery sa po remontach. Wyposażenie to łózko, stolik, lampka, komoda, tv za opłata 60zł , natrysk, miska do prania, filiżanki, czajnik. Weź nóż , łyzeczkę . W okolicy biedronka, 2 lewiatany, bankomat pko , bzwbk . Jest gdzie wyjść , potańczyć , zjeść, spacerować. Pielęgniarki, fizykoterapeuci sa ok . Zwrot kosztów podróży w ostatnim tygodniu, warto okazać się biletami a dostaniesz zwrot w 100% , oczywiście 2 klasa. Połączeń sporo. Tanie wycieczki. Oprócz zabiegów są dodatkowe wykłady, natomiast listę obecności podpisujesz u pielęgniarek . Odpoczniecie psychicznie od zmartwień. Udanego wypoczynku i zdrowia.
krzycholu
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dzieki za pozyteczne info, jade z NFZ więc recznikow nie dostane, zabiegow tez o polowe mniej.... :|
Jakos to bedzie , nie jestem debiutantem he he :D
Pozdrawiam
Jadwiga52
Kuracjusz
Kuracjusz

Krzychu.....NIEPRAWDA...zabiegów musisz dostać chyba 54 więc żadnej łaski nie robią...nie jest tak żle...ja biorę laptopa bo ma bezprzewodowy więc ich telewizja niech sobie będzie,,,na nią nigdy nie mam czasu...POZDRAWIAM i owocnych baletów ale wiem ,że nigdy tam nie wąchali kuracjuszy jak w innych....Trzymajcie się ja święta w sanatorium spędzam zatem.....spacerów dużo
ODPOWIEDZ