Wacław- Świeradów Zdrój 2-23 grudnia 2014
-
Kasiula1978
- Kuracjusz

- Na forum od: 02 paź 2014 22:13
- Oddział NFZ: Dolnośląski
Re: Wacław- Świeradów Zdrój 2-23 grudnia 2014
-
krzycholu
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 25 wrz 2014 16:19
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 4
Czy ktos jeszcze wybiera sie do S Z w tym terminie?
Pamiętajcie pięknie graja obok więc proponuję by na tance pytać się w recepcji ośrodków....z racji ze co drugi dzień grali ( kiedyś) za darmo a jedynie było trzeba zamówić konsumpcję,,,,
90 procent gości to Niemcy więc w tych ich sanatoriach graja za darmo...ale wybierzcie się,,,
polecam w sobotę w zdrojowej grali do 23.00 więc pielęgniarki pozwoliły....przyjść o 23.20 ale wcześniej się zapytajcie....
jak wiem ,ktoś ma blisko rodzinę,,,może pisać wniosek na weekend celem odwiedzin z rodziny podpisuje zgodę lekarz....
zatem super baletów....ja chwaliłam sobie pobyt tam...a zmiana była co tydzień,,,jedni z NFZ INNI z Krus i kolejny turnus ZUS....ZATEM CO tydzień była zmiana właśnie w Wacławie więć towrzystwo się zmieniało i było bombowo....
pozdrawiam jadwiga
-
krzycholu

- Staż sanatoryjny: 4
W nocy z poniedziałku na wtorek właśnie tam startuje.
Grunt to dobre towarzystwo!
ja bylam tam pierwsza w pokoju 3 osobowym... kolejna pani to 69 lat o endoprotezie.....i 72 lata ...wiec zażartowałam....Obie panie były 1 raz...opowiadały jak to one nie spały bo nie wiedziały co je czeka w sanatorium...
po przyjeździe od razu przeszłyśmy na Per TY...Z racji ze miałyśmy spędzić te 3 tyg razem...wiec od razu ja jako stara kuracjuszka....powiedziałam im...ze w sanatorium jak nie zaczną chodzić na balety...to mam lekarzowi podkablować...zatem...pani 72 lata ...stanęła wzruszyła ramionami...i Mówi....no jak muszę to będę nie chcę jechać z powrotem do domu.....biegałyśmy codziennie we dwie na balety...wszędzie....a kiedy turnus się zbiżał....tak wplynełam na kolejna pania po endoprotezie ze ubrała się i o kulach poszła z nami....
kiedy się rozstałyśmy....i czas żegnać obie miały łzy w oczach....ze mimo wieku tej różnicy byłam ich koleżanką...ze gdybym nie wyciągała je na balety...zapewne siedziały by i tak samo w domu siedziały....zatem nie różnica wieku a czasami podejście do sytuacji.....niektórzy nie znają ,bo z racji zachęty....nie pójdą sami na tańce...warto zapytać a wręcz żartowac jak w moim przypadku.....Pozdrawiam
-
Edyta34+
- Kuracjusz

- Na forum od: 29 wrz 2014 18:19
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 1
-
krzycholu