Iwonicz od 3.05.2017

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
adiutantka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 gru 2015 15:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6

Re: Iwonicz od 3.05.2017

Post autor: adiutantka »

Kiedyś ten pierwszy raz musi być ale lepiej za dużo sobie nie obiecuj, :D lepiej być pozytywnie zaskoczonym niż rozczarowanym, :roll: nie znam Iwonicza i nie wiem na jakim poziomie są tam zabiegi, ale najważniejsze to pozytywne myślenie, też chcę podreperować zdrowie :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
mart 36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 kwie 2017 08:32
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękowano: 1 raz

Post autor: mart 36 »

Pozytywne nastawienie to polowa sukcesu :D jezeli nie uda mi sie na 100%wrocic to formy to chociaz 60%w moim przypadku bedzie sukcesem.
Awatar użytkownika
adiutantka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Na pewno będzie dobrze :D :D :D
Awatar użytkownika
mart 36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Innego scenariusza nie zakladam ;) pozdrawiam
Awatar użytkownika
adiutantka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

W jakim stopniu nam się uda podreperować zdrowie to zobaczymy po turnusie???
Awatar użytkownika
mart 36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To fakt.ale trzeba zrobic wszystko zeby byc w formie.kazdy z innymi chorobami wyjezdza ale wszyscy oczekuja zdrowia.ja jestem po udarze wiec oczekuje sukcesu :D
Awatar użytkownika
mart 36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jak bedzie czas to pewnie sie wycisze.moj turnus jest z zusu wiec nie wiem jak to z czasem będzie ;) ale z tego co czytalam to wiem ze niedziele sa wolne.z tymi spacerami roznie moze byc,tak jak pisalam jestem po udarze wiec fizycznie slaba jestem i mam jeszcze duzy niedowlad.niestety.chociaz z drugiej str z racji mojego mlodego wieku moze sily znajde ;)
Awatar użytkownika
mart 36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Oczywiscie.kilometry do perfekcji :D ja w chorowaniu i rehabilitowaniu sie jestem nowicjuszka.z racji szybkiej interwencji żyję wiec teraz daje sobie w kość bo chce szybko wrócić do pracy i sprawnosci z przed choroby twójojciec wyszedł z tej paskudnej choroby ?pozdrawiam☺
Awatar użytkownika
adiutantka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Hejka mój tatuś też miał udar i było bardzo ciężko na pół sparaliżowany i mowę chwyciło. I tak jak pisał chetny ćwiczenia jeszcze raz ćwiczenia taką informację otrzymałam od rehablitanta, i po kolei zginać każdy staw zaczynając od palców w rękach aby impulsy szły do mózgu. Ćwicz ile możesz i jak możesz i jeszcze dodatkowa zajęcia w domu np. obieranie ziemniaków itp.. Mój tatuś był wytrwały i uparty i wrócił prawie 100% do ruchomości , mowa też powróciła ale miał ćwiczenia z logopedą i nawet miał naukę pisania. Pozdrawiam i się nie poddawaj masz jeszcze m-c czasu do wyjazdu na pewno będzie lepiej. :D
Awatar użytkownika
mart 36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Hej.hej.nie poddaje sie wcale.bo wiem ze ile sama wycwicze tyle bede miala :D .ja mowy wogole nie stracilam tylko niedowlad polowiczny lewostronny mam i slabsza pamięć(to jest dla mnie najwiekszy problem).a do wyjazdu spacery i tehabilitacja musza byc bo miesiac to duzo czasu.Poddawac sie nie zamierzam bo nie jestem typem depresjonistki.usmiech na twarzy i do przodu. :D
ODPOWIEDZ