Hahaha... Bądź czujny, wróg nie śpi
Posejdon Kolobrzeg
- Anna-K
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 01 lip 2014 19:20
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 9
Re: Posejdon Kolobrzeg
Ulżyło mi z tymi kieszonkowcami,dobrze że poszli spać razem z niedźwiedziami
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 260 razy
- Podziękowano: 138 razy
Póxny wieczór , samotna kuracjuszka spaceruje po kołobrzeskiej plaży
- proszę pania , tutaj rabują i gwałcą , a pani tak sama
- ale czegóż mam się obawiać
O właśnie - co do pokoju. Z tego co widziałam poza naszym pokojem to wszystkie są podobnie wyposażone (tv dodatkowo płatne, jak wszędzie), jest czajnik, kubeczki itp. Na każdego czekają dwa ręczniki i zielone prześcieradełko do zabiegów (takie z fizeliny, popularne i znane). Może dla kogoś to ważne, bo ja np. niepotrzebnie kupowałam wcześniej w sklepie medycznym i przywiozłam ze sobą. Pokoje sprzątane co drugi dzień, wymiana ręczników czy pościeli jak najbardziej możliwa w czasie pobytu. Pokoje zarówno w budynku A czy B są ok, przyzwoite łazienki, dużo miejsca na ubrania (ogromna szafa, sporo półek, naprawdę wygodnie). W pokojach jest radio, dla mnie np. to ważne, bo lubię muzyczkę i świeże wiadomości. Wszędzie dostępne wi-fi.
Niestety jest pewien minus, niezależny od załogi sanatorium - roboty drogowe i budowlane tuż obok. Przez to zamknięty jest przejazd ulicą Spacerową (do sanatorium dotrzecie, ale bez dalszego przelotu). No i te niedogodności słuchowo-nosowe (czyli od rana walenie, hałas oraz smród smoły i innych). W pokojach w budynku A z oknami do wewnątrz (na południową stronę) mniej słychać.
UWAGA - nie wystawiajcie nic do jedzenia na balkon - mewy tylko na to czekają i wszystko kradną, łącznie z reklamówką
Acha, naprawdę warto pamiętać, że na miejscu można skorzystać z usług kosmetyczki-manikiurzystki i fryzjerki. Obie "przetestowałam", są niedrogie a jednocześnie jak najbardziej fachowe. Mąż zapłacił za obcięcie włosów 20 zł, a ja 35 (obcięcie i uczesanie). Za hybrydę 50 złotych (zrobiona starannie, bardzo jestem zadowolona). Każdy niech oceni wg cen ze swoich miast - moje porównanie wyszło bardzo na korzyść usług w Posejdonie.
No cóż, chyba wszystko opisałam, co wydaje mi się ważne. Jeszcze na koniec serdecznie polecamy świeżo wędzone rybki z pobliskiego portu, parę razy zrezygnowaliśmy z kolacji na rzecz wędzonego trewala, czy - to już rozpusta, ale kupiliśmy - węgorza
Wszystkim, którzy tu się wybierają życzę dobrego humoru, wiele uśmiechu i oczywiście poprawy zdrowia.
PS. Zapomniałam napisać, że personel - zarówno recepcja, jak rehabilitanci - są bardzo uprzejmi, życzliwi, uśmiechnięci. Fajny zespół, Pozdrawiamy