Droga Ewo
Drogi Darku
JEST super ,że rządzący chcą wspomóc tych Najbiedniejszych .
NIKT o zdrowych zmysłach nie neguje lepszego standardu życiowego.
Tak w Programach Socjalnych ,które są tak mocno Forsowane zwłaszcza w Okresie wyborczym.
Nazywało się to kiedyś tzw Kiełbasą .
Nie chcę tutaj przytaczać Klasyków ...<<< Nawet w dziub za DARMO nie dostanę bo musze sobie zasłużyć ....>>>>>
Natomiast PROGRAM Matczyna Emerytura podpada pod delikatną HIPOKRYZJĘ .
Przykładów można mnożyć Nawet Ewa podała informację
pracowała cały czas mając dziewięcioro (9) dzieci, dom na głowie i ogródek. Wypracowała sobie emeryturę.
Może to Drastyczny przypadek 9 dzieci dziś raczej nie realne choć ostatnio było już 1+6
Irytuje mnie to co było z podwyższeniem EMERYTURY .
Wiele Kobiet czy Mężczyzn - Uczciwie Pracowało 35-40 a niejednokrotnie -Otrzymując dziś ze względu na Dziś Niskie pobory -BRUTTO na poziomie 1300-1400 złotych
Natomiast czas Temu podniesiono MINIMALNĄ Emeryturę dla tych ,którzy Osiągnęli WIEK ..ale nie wypracowali lat pracy do Poziomu 1100 BRUTTO.
Zadam przewrotnie pytanie gdzie UCZCIWOŚĆ .
Pojawia się sławny mem
60 letnia Ekspedientka ze sklepu kiedyś ..Społem Pozdrawia 45 letniego emeryta ze słuzb.
Wczoraj rozmawiałem z Panią na tematy ..życiowe Kobieta z problemami -Nogi Żylaki etc cieszyła się bo Jest Pierwszy raz w sanatorium tylko zastanawia się jak dotrwa do emerytury bo pozwoliła sobie kilka razy na lody ..Nie chciał być gorsza od Koleżanek
Pani ma przepracowane w handlu...45 lat i ma emeryture na poziomie 1250 złlootych brutto
Ma dwoje dzieci na ,które wykożystała TYLKO te 3 miesiace chyba maciezyńskiego i na rewirze w ciągu tych 45 lat była łacznie 5 miesięcy
Całe życie chyba uczciwie Pracowała