Matczyna emerytura

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
forumowicz

Re: Matczyna emerytura

Post autor: forumowicz »

jacky6, jak Chcesz to mogę Ci każdy temat podpiąć pod politykę. Żaden problem.
W Naszym Pięknym Kraju wszystko naznaczone jest polityką. :)
A o polityce też można rozmawiać kulturalnie i bez emocji wystarczy tylko mieć dobrą wolę.
Uwierz mi, można. A już na pewno ze mną Możesz.
Zamień zatem mundur na garnitur, Będzie Nam wszystkim przyjemniej. Proszę :)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Wszystko co niewygodne najlepiej skwitować ,że nie na temat...
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Matczyna emerytura

Post autor: jacky6 »

Zdar-ek1 pisze: 01 lip 2019 22:36 mogę każdy temat podpiąć pod politykę. Żaden problem.
W Naszym Pięknym Kraju wszystko naznaczone jest polityką. :)
A o polityce też można rozmawiać kulturalnie i bez emocji wystarczy tylko mieć dobrą wolę.
Zamień zatem mundur na garnitur...
Pozdrawiam

Temat wątku został wyraźnie zdefiniowany.
Polityka na forum N-S co najmniej nie mile widziana.
W branży stricte politycznej jestem bywalcem na ćwierkaczu...
Pod tym samym nickiem ...
Munduru przenigdy nawet nie dotknąłem, więc...
Również pozdrawiam...
:mrgreen: Teraz już wiem, że nie muszę się spieszyć.
Życie to nie wyścig - to piękna przygoda, w której najlepiej uczestniczyć we własnym rytmie.

:ugeek:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 88 razy

Post autor: darek »

Felice pisze: 01 lip 2019 22:39 Wszystko co niewygodne najlepiej skwitować ,że nie na temat...
i Napisać WNIOSEK do MODERATORA ,że temat polityczny etc
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Matczyna emerytura

Post autor: jacky6 »

Właśnie to spłynęło z Twojej klawiatury.

Życie to nie wyścig - to piękna przygoda, w której najlepiej uczestniczyć we własnym rytmie.
:ugeek:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ANDY12345 pisze: 01 lip 2019 19:09 Niestety dopóki będą rządzić i ustalać prawo ludzie niekompetentni i o zgrozo jest tam wielu prawników tak będzie dalej... zaczyna się kolejny rozbiór Polski :evil: , każdy chce wydrzeć jak najwięcej dla siebie nie patrząc na innych :roll: . Jeszcze pewnie wielu z Was ma rodziców w podeszłym wieku którzy zażywają wiele lekarstw i zastanawiacie się gdzie te darmowe leki dla 75+ ? są, tylko to są najtańsze leki za parę złotych :( . Rozliczam mamę i za tamten rok na leki wydała grubo ponad 10.000 pln., a czy osoby w podeszłym wieku pójdą na wybory, nie i po listach to widać, to po co się martwić i tak za wszystko społeczeństwo zapłaci w dwójnasób :oops:
100 nie 1000% RACJI

Wprowadzono Dobry PROGRAM Darmowe leki dla Seniora +75
Pozwolę sobie na szybki przykład.
Przed Reformami dot Leków Pewna Insulina Długo działająca kosztowała 75 złotych wprowadzono Program owa Insulina ( Wg pewnego elektoratu JEST BEZPŁATNA )

Zdrożała do 125 złotych dla WSZYSTKICH , Seniorzy raczej tej Insuliny nie otrzymają BO PROCEDURA jest.....

Kolejna Sprawa Leki Kardiologiczne w wykazie są te mało istotne raczej zamienniki

Mistrzostwem Swiata jest wyrzucenia z REFUNDACJI Opatrunków dla Dzieci ceny z 1500 na 5500
forumowicz

Post autor: forumowicz »

jacky6, życzę Ci tego z całego serca. Miej swój rytm, i przy okazji Obejrzyj się w około. Może Kogoś tam jeszcze Dostrzeżesz. ;)
Życie to piękna przygoda, więc Żyj jak najpiękniej ;) I Pozwól Ludziom żyć ;)
Przynajmniej tym co Ci dobrze życzą, a są tacy jeszcze, Uwierz mi.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Otóż to, otóż to.

Właśnie skończyłam czytać książkę Agaty Steczkowskiej i Beaty Nowickiej pt. "Steczkowscy". Otóż przeczytałam w niej, że Danuta Steczkowska pracowała cały czas mając dziewięcioro (9) dzieci, dom na głowie i ogródek. Wypracowała sobie emeryturę. Teraz to niemożliwe przy czwórce dzieci a niejednokrotnie i przy dwójce.
Wniosek nasuwa się sam.
A tak nawiasem (chyba już nawet to tu pisałam) to wychowując czworo i więcej dzieci i nie zarobkując to powinność dzieci jest płacić rodzicowi alimenty choćby każde po 300 złotych x 4 tj. 1200 - to nawet więcej niż dają z naszych podatków.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Droga Ewo
Drogi Darku

JEST super ,że rządzący chcą wspomóc tych Najbiedniejszych .
NIKT o zdrowych zmysłach nie neguje lepszego standardu życiowego.
Tak w Programach Socjalnych ,które są tak mocno Forsowane zwłaszcza w Okresie wyborczym.
Nazywało się to kiedyś tzw Kiełbasą .
Nie chcę tutaj przytaczać Klasyków ...<<< Nawet w dziub za DARMO nie dostanę bo musze sobie zasłużyć ....>>>>>

Natomiast PROGRAM Matczyna Emerytura podpada pod delikatną HIPOKRYZJĘ .

Przykładów można mnożyć Nawet Ewa podała informację pracowała cały czas mając dziewięcioro (9) dzieci, dom na głowie i ogródek. Wypracowała sobie emeryturę.

Może to Drastyczny przypadek 9 dzieci dziś raczej nie realne choć ostatnio było już 1+6 ;)

Irytuje mnie to co było z podwyższeniem EMERYTURY .

Wiele Kobiet czy Mężczyzn - Uczciwie Pracowało 35-40 a niejednokrotnie -Otrzymując dziś ze względu na Dziś Niskie pobory -BRUTTO na poziomie 1300-1400 złotych

Natomiast czas Temu podniesiono MINIMALNĄ Emeryturę dla tych ,którzy Osiągnęli WIEK ..ale nie wypracowali lat pracy do Poziomu 1100 BRUTTO.

Zadam przewrotnie pytanie gdzie UCZCIWOŚĆ .

Pojawia się sławny mem

60 letnia Ekspedientka ze sklepu kiedyś ..Społem Pozdrawia 45 letniego emeryta ze słuzb.

Wczoraj rozmawiałem z Panią na tematy ..życiowe Kobieta z problemami -Nogi Żylaki etc cieszyła się bo Jest Pierwszy raz w sanatorium tylko zastanawia się jak dotrwa do emerytury bo pozwoliła sobie kilka razy na lody ..Nie chciał być gorsza od Koleżanek
Pani ma przepracowane w handlu...45 lat i ma emeryture na poziomie 1250 złlootych brutto
Ma dwoje dzieci na ,które wykożystała TYLKO te 3 miesiace chyba maciezyńskiego i na rewirze w ciągu tych 45 lat była łacznie 5 miesięcy
Całe życie chyba uczciwie Pracowała
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Otóż to Darku. Ten co zapiernicza aż mu pot wiadomo po czym spływa jest traktowany jak piąte koło u wozu a taki obibok śmieje się bezczelnie patrząc w oczy i mówi "jakieś durny to zaper....j za siebie i za mnie, ja nie myszę bo i tak dostane z twoich podatków, państwo mi da"
Heh, brak słów .....
Zablokowany