Jutrzenka Wieniec Zdrój od 1.07 do 16.07.2023
Re: Jutrzenka Wieniec Zdrój od 1.07 do 16.07.2023
- dani888
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 12 lis 2019 20:15
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 2
W ubiegłym roku po potężnej nawałnicy był na jakiś czas zamknięty park zdrojowy i ze względów bezpieczeństwa również las . Później było to sukcesywnie otwierane .
Odnośnie towarzystwa i wesołych ludzi to na pewno takich poznasz
Dużo zależy od tego co kto lubi .
- dani888
- Super Kuracjusz

No i super , człowiek nie może siedzieć na miejscu ciągle . A jeśli będziesz miał auto to i większe możliwości .irdan pisze: 19 cze 2023 22:16 Tak w sumie to wszędzie dobrze się czuję. Byłem już 3 razy Nałęczowie, w Rymanowie Zdroju i w Busku Zdroju. a jak nie jestem w sanatorium to czasami sobie sam gdzieś wyskoczęOstatnio pojechałem na weekend nad Solinę zobaczyć czy zapora jeszcze stoi
![]()
Jedna rzecz tylko - jeśli zajmiesz miejsce parkingowe przed Jutrzenką to później m oże być różnie , zajmują . Ale są miejsca np. przy ul. Zdrojowej , nie płacisz i jedziesz . Przy Wienieckiej albo przy Smółki chyba tak samo .
- dani888
- Super Kuracjusz

Masz rację , nie brakuje i tego trzymajmy się bo choć to duże uzdrowisko i ludzi multum to nie wolno sobie pozwolić na różne , szowinistyczne zachowaniairdan pisze: 19 cze 2023 22:25 No mam nadzieje ze się nie zanudzęno jeszcze mi się to nie zdarzyło. Ludzie są różni ale tych fajnych nie brakuje.
P.s. jeśli masz jakieś pytania to śmiało , pytaj .
- dani888
- Super Kuracjusz

Ludzie przyjeżdżają tam z całej Polski ale da się wyłapać pozytywne osoby .
Tak samo obsługa obiektu , bądź miły a otrzymasz w zamian to samo
Kończmy na dziś bo późna pora ale jak coś to odzywaj się , miło mi rozmawia się z Tobą .
Szkoda , że nie piszą pozostali uczestnicy wyjazdu w tym terminie .
Dobrej nocki
Niestety, nie jest tak prosto z tą jedynką. Wysłałam maila z zaświadczeniem od pulmonologa, przyjeżdżam dzień wcześniej, a Pani kierownik powiedziała, że na przed przyjazd kwaterują w dwójkach, bo musi trzymać jedynkę dla ewentualnych kuracjuszy że stomią czy aparatem tlenowym. I jeżeli w dniu rozpoczęcia tą jedynką będzie wolna to mnie tam przeniesie. Usiłowałam (grzecznie i miło) zaproponować, żeby mi dała tą jedynkę, a jak 30.06 przyjedzie ktoś z ww schorzeniami to się ja przeniosą Usłyszałam, że nie, w ta stronę się nie da. Niby zarezerwowała tą jedynkę dla mnie, ale od 30.06, tylko, że ja wątpię, że jak się dostanę do dwójki to im się będzie chciało zmieniać i usłyszę, że zajętadani888 pisze: 17 cze 2023 21:44 Wow , może być z tym ciężko bo to sezon dla gości komercyjnych. Ale może spróbuj wcześniej zadzwonić i poprosić o jedynkę panią kierownik recepcji a nuż się uda ? Jeszcze coś - nie możesz załatwić jakiegoś zaświadczenia od lekarza specjalisty ? Nie wiem na jakie schorzenie Ciebie wysyłają więc trudno mi coś na ten temat powiedzieć . Ja np. miałam zaświadczenie od pulmonologa , wcześniej zadzwoniłam do pani kierownik , wpisała mnie na listę i miałam jedynkę . Ale to było w 2020 r.
Jeszcze jedna opcja - czasem ludzie przyjeżdżają dzień wcześniej , rezerwują wcześniej płatnie jedynkę i potem zostają w tym pokoju ale nie jest to pewne na 100 % .