Pokoje w sanatorium: jest możliwość wyboru?

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Re: Pokoje w sanatorium: jest możliwość wyboru?

Post autor: darek »

Opisywałem już na portalu przygodę , którą miałem ostatnio .
Zadzwoniłem do działu ..Marketingu !! dlaczego nie do rezerwacji cóż taka nazwa
Udało mi się przekonać Panie do pokoiku dwu osobowego !!
Po odstaniu 2 godz do recepcji !! i po zameldowaniu Pani "Kasia lub i Marysia " z recepcji powiedziała ,że współlokator już JEST
Dotarłem -pokój był pusty szybkie rozpakowanie i ..prysznic jako ,że było po południu a piszący był bez ..obiadu -obiad i powrót w okolicach kolacji.
Wejście do pokoju , drzwi były otwarte i ..KONSTERNACJA Mój WSPÓŁTOWARZYSZ -okazał się ..Panią
nomen omen Panią ..Woźniak kilka wiosen młodszą ,atrakcyjna brunetką !!
Znalazła się po kilku minutach jeszcze jedna dwójka a Ja jak i Pani J... miała męża/żonę na turnusie "których personel ..rozdzielił ze względu na ..inną klasyfikację jednostek chorobowych
Wszystko można
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

hala5102 -teraz na pewno bym tak zrobiła -ale wtedy to był mój pierwszy wyjazd.I za bardzo nie wiedziałam co z tym fantem zrobić .
hala5102
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 kwie 2014 15:59
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: hala5102 »

stokrotka pisze:hala5102 -teraz na pewno bym tak zrobiła -ale wtedy to był mój pierwszy wyjazd.I za bardzo nie wiedziałam co z tym fantem zrobić .
Jak się kiedykolwiek poczujesz zagubiona pytaj innych kuracjuszy, zwłaszcza tych, którzy są już weteranami sanatoriów. Od nich naprawdę dużo można się dowiedzieć. Oni też dużo mogą podpowiedzieć. Pozdrawiam Cię serdecznie :)
yona
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2011 19:53
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: yona »

miała męża/żonę na turnusie "których personel ..rozdzielił ze względu na ..inną klasyfikację jednostek chorobowych
Wszystko można[/quote]

O takiej sytuacji tj. aby małżeństwa rozdzielano to nie słyszałam, tym bardziej ze względu na schorzenia :?: przecież jeżeli zostali skierowani do danego sanatorium to profil leczenia odpowiedni do choroby. Chociaż zdarzało mi się , że jedna połówka narzekała na nadciśnienie i zabiegi, ale po prostu to sanatorium było dostosowane moim zdaniem do tej drugiej połówki stąd te problemy :roll:

Stokrotka - jedna współlokatorka to jeszcze można jakoś się dopasować uważam, ale dwie lub trzy osoby obce w małym pokoju i łazience to już... ciasno może być a stąd i różne nastroje ;) . Pokoje i łazienki, a nawet szafy powinny być dostosowane do ilości lokatorów, aby każdy miał dla siebie przestrzeń a niestety z tym różnie. Niestety ostatnio gdzie byłam w sanatorium dla osób samotnie przyjeżdżających dwójek nie było. Natomiast jedynek jest mało, często są z małym oknem, bez balkonu lub ze wspólną łazienką a drożej kosztują :cry:
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2012 11:16
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: kasiula »

Różnie jest z tymi pokojami....w niektórych sanatoriach można zarezerwować sobie nawet tel...choć w większości nie można niby....ale jak ktoś bardzo się stara to dostaje.Miałam taki przypadek jednego sanatorium.Dzwoniąc pani powiedziała mi że nie ma rezerwacji...a jak się potem okazało to byli tacy co im się udało....ale....to była płeć męska...a w recepcjach są kobiety...więc my kochane panie mamy marne szanse.... ;) niestety....albo stety....!
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

No właśnie :roll:
Podobno w JANIE w Lądku-Zdroju można zarezerwować pokój :roll:
Zadzwoniłam i usłyszałam, że rezerwacji nie ma :evil: :twisted:
Ale będę jeszcze próbowała :lol:
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2012 11:16
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: kasiula »

ewasz..próbuj próbuj....,...wiem co mówię ;)
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

Wydaje mi się,że jest możliwość wyboru.Szczególnie w sezonie zimowym. Ja miałam pokój bez wcześniejszej rezerwacji.Podczas takiego pobytu mieszkałam sama w dwójce,płacąc jak za jedynkę z węzłem sanitarnym.Z tej możliwości skorzystały inne osoby,ponieważ były wolne pokoje i mało kuracjuszy na pobycie .W sezonie letnim może być gorzej,bo przyjeżdża więcej ludzi.Pozdrawiam :)
hala5102
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ja rezerwowałam jedynkę telefonicznie. Pani recepcjonistka tylko poinformowała mnie, że owszem jest jedynka, ale od strony północnej i nie ma balkonu. Widok miałam na zaplecze budynku :shock: Ale brak balkonu i ten nieciekawy widok z okna był mi obojętny, bo w pokoju i tak mało się siedzi. Przynajmniej ja tak mam. Pozdrawiam wszystkich :)
hala5102
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Rezerwowałam tę jedynkę w maju na turnus maj/czerwiec!
ODPOWIEDZ