Kołobrzeg Mewa (27.10-17.11.2024)

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Re: Kołobrzeg Mewa (27.10-17.11.2024)

Post autor: Felice »

Skrzys spytaj tych, co tam byli w ostatnim czasie. Z tego co pamiętam Gienia może Ciebie pokierować.
Z całym szacunkiem Darek, ale kiedy ostatni raz byłeś w Mewie? Z tego co wiem w związku z remontami zmienia się tam wszystko jak w kalejdoskopie,
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Skrzyś, byłam w Mewie III i tam warunki są super.
Myślę, że czytałeś moją relację...
Obok jest Mewa III A, dwa lata temu wyremontowana i myślę, że tam też warunki są super a nawet chyba lepsze...
Jest baza zabiegowa, widziałam jak byłam, że przywozili sprzęt, w którym były też wanny...
Gdybym miała taką możliwość przy następnej bytności to bym wybrała Mewę III A.
Powodzenia :D
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 lip 2024 11:00
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 23 razy

Post autor: skrzys »

Felice, czytam wszystko co się da o Mewach, już chyba mam trochę mętlik w głowie, z tymi najnowszymi wieściami to trochę słabo, mało ich, posty Gieni naprawdę ciekawe i dużo informacji dają :) Przy tych remontach to zapomnieli z tego co czytam o jakichś rozrywkach dla mieszkańców którzy muszą kolendować do innych ośrodków :-) Biorąc pod uwagę np baseny to chyba tylko 1 i 5 ale stołówka tylko w 1 nadal?
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 252 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Moje informacje też już mogą nie być najświeższe , a co za tym idzie , mylące .
A B C D .... w Mewie1 , jest część A I B , w Mewie 4 , część B i D ,do C przejście przez stołówkę lub bezpośrednio z promenady . Wszystkie one to tak naprawdę jeden duży , dobrze oznakowany budynek z łącznikami . 2 i 3 to oddzielne budynki .
Kilka lat temu , basen był tylko w 5 .....
Pytasz , którą Mewę wybrać .... obyś miał ten wybór :lol:
Jeśli przydzielą Cię do Mewy V , to błagaj na kolanach ;) :lol: , aby nie do baraku , w którym są zabiegi . Pisałam o tych pokojach w swojej opinii . Nie dość , ze dwójki porobione z jedynek to jeszcze smród .
Ja byłam na recepcji ok 6.30 , był już pełen hol ludzi . Przydzielali wtedy budynkami , zaczęli od Mewy 2 i tam właśnie trafiłam , z czego byłam bardzo zadowolona . Jeśli czytałeś moją opinię no to nie ma sensu się powtarzać .
Odczytaj jeszcze priv . :)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

skrzys to kolendowanie to wcale nie jest tak uciążliwe, bo rozrywki masz będąc w Mewie na wyciągnięcie ręki.
Nie słyszałem jeszcze, żeby kuracjusze z Mew narzekali na na to ,że muszą chodzić do Ikara, Verano, Bałtyku i innych obiektów, których w Kołobrzegu nie brakuje, a wręcz jest ich za duży wybór i nie wiadomo do którego iść w danym dniu. :)
Ewasz, Gienia i inni byli nie tak dawno w Mewach i wcale nie narzekały a brak rozrywek. :lol:
Radzę poczytać na forum posty nie tylko o Mewach, ale o Kołobrzegu widzianym okiem kuracjuszy i nie kombinować która Mewa jest lepsza, a zdać się na recepcję przy przyjęciu na turnus.
Jak ja jeżdżę na zwrot, to mogę sobie wybierać obiekt, pokój i termin, ale Ty jedziesz z zesłania przez NFZ i takich możliwości niestety nie masz. W większości obiektów pokoje są przydzielane dla kuracjuszy wcześniej po otrzymaniu listy kuracjuszy z NFZ.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 252 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Zbyszek .... też jeżdżę ze zwrotów i pierwsze słyszę aby to miało jakieś znaczenie przy przyjęciu , jeśli chodzi o przydział pokoju :o
Mewy leżą w samym centrum rozrywek :lol: w którą stronę by nie pójść , trafisz na lokal , sanatorium .... z tańcami :) 8-)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Gienia dzwoniąc po zwrot otrzymuję propozycję z NFZ, proszę o pół godziny do namysłu i w tym czasie dzwonię do sanatorium, czy dostanę pokój jedynkę. W razie odmowy dziękuję i mówię, że będą mieli nie dojazd, bo już trzy dni przed rozpoczęciem nikt na to miejsce nie przyjedzie. Oddzwaniam do NFZ i dziękuję mówiąc, że nie biorę tego zwrotu. Proste Gienia jak drut. :lol:
I tak dzwonię do skutku, aż trafię, a przeważnie od kilku lat trafiam i myślę, że tak będzie i w tym roku.
Jadę dzień wcześniej i pokój wynajęty komercyjnie pozostaje mój przez cały turnus.
Gienia wiem, że Tobie jest obojętne w jakim pokoju będziesz mieszkała dlatego tak nie robisz i jedziesz w ciemno nawet ze zwrotów. Weteranka wyjazdów, a ja muszę tłumaczyć, masakra. :lol:
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Pytanie ile razy było tak że przez telefon obiecali jedynkę a po przyjezdzie okazało się że jedynka została zajęta?
Mijariolka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 03 mar 2023 20:07
Podziękowano: 11 razy

Post autor: Mijariolka »

Skrzys, jedz dzień wcześniej zamieszkaj w Mewie i może się uda, że zostaniesz w tej jedynce do końca turnusu :D
Gra warta świeczki, dasz radę to załatwić trzymam kciuki.
Pozdrowionka :D
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj Mijariolka, właśnie takie mam plany a jak wyjdzie to zobaczymy, w planach mam pojechać 26.10 a pobyt przez booking mam w Mewa 1. Na miejscu pogadam z recepcją czy coś da się zrobić aby tam zostać? Może nawet jeszcze na początku tygodnia tam zadzwonię i spytam o taką możliwość, zobaczymy jaki pokój dostanę ;) Pozdrawiam serdecznie :)
ODPOWIEDZ