Kręgosłup szyjny

Rehabilitacja narządu ruchu. Sanatoryjne leczenie chorób stawów, kręgosłupa, ograniczenia ruchowe, stany pourazowe stawów i kości.
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Re: Kręgosłup szyjny

Post autor: Sloneczko »

anusia153 pisze:Już odpowiadam Słoneczko, masaż , kąpiel perełkowa , ozonowa , kwasowęglowa , gimnastyka, basen , trening stacyjny oraz spacery ,no i oczywiście taniec. :)
Dzisiaj moje nogi strzeliły focha , dzisiaj odpoczywam od tańców :lol: :lol: :lol:
A szpilki masz ????? :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 08 gru 2013 08:04
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: anusia153 »

No masz , pewnie że mam , bez szpilek do sanatorium się nie ruszam , :lol: :lol: :lol: przygotowana jestem do zajęć z parkietoterapii , do " Zdrojowej " jest 50 m i spóźnić się można , nie ma takiego rygoru jak w Iwoniczu, tam te 150 schodów w ciągu 5 minut nas wykańczały , no chyba że z piskiem opon się jechało żeby zdążyć przed 22 :lol:
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: biedroneczka »

Tańcz Anusiu ile się da :kwiat: i nie oszczędzaj się, bo czasu masz mało i nie wiadomo kiedy miną trzy tygodnie i trzeba sie będzie pakować do domku :shock: :lol:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

anusia153 pisze:No masz , pewnie że mam , bez szpilek do sanatorium się nie ruszam , :lol: :lol: :lol: przygotowana jestem do zajęć z parkietoterapii , do " Zdrojowej " jest 50 m i spóźnić się można , nie ma takiego rygoru jak w Iwoniczu, tam te 150 schodów w ciągu 5 minut nas wykańczały , no chyba że z piskiem opon się jechało żeby zdążyć przed 22 :lol:
Anuśka :kwiat: ....pisk opon był wspaniały, do dzisiaj mam ten dźwięk w uszach :lol: :lol: i widzę moje nogi na twojej głowie w trakcie skrętów samochodu na serpentynach :lol: :lol: . I powiedz......hmmmm...kręgosłupy szyjne nas wtedy nie bolały :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: biedroneczka »

cyt. Anuśka ....pisk opon był wspaniały, do dzisiaj mam ten dźwięk w uszach i widzę moje nogi na twojej głowie w trakcie skrętów samochodu na serpentynach . I powiedz......hmmmm...kręgosłupy szyjne nas wtedy nie bolały

Podejrzewam dziewczyny, że wtedy zapomniałyście nawet o tym, że je macie ;) :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

biedroneczka pisze:cyt. Anuśka ....pisk opon był wspaniały, do dzisiaj mam ten dźwięk w uszach i widzę moje nogi na twojej głowie w trakcie skrętów samochodu na serpentynach . I powiedz......hmmmm...kręgosłupy szyjne nas wtedy nie bolały

Podejrzewam dziewczyny, że wtedy zapomniałyście nawet o tym, że je macie ;) :lol: :lol: :lol:
Biedroneczko :kwiat: wtedy to zapomniałyśmy o bożym świecie , nie tylko o kręgosłupie :lol: :lol: :lol:
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Rachel »

Jakoś ostatnio wypadłam z rytmu, ale zauważyłam, że Anusi tu jakby mało i co się dzisiaj dowiaduję? Ano to, że Anusia sobie poczyna w jakimś dobrym uzdrowisku. No ale dobrze, że o nas nie zapomina i dobre rady daje. Już sobie zapisałam jakich zabiegów się domagać gdy będę niebawem w sanatorium z ZUS. Baw się dobrze Anusia i lecz te nogi coby ani jednego dnia "tańców" nie odpuścić :)
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Rachel »

Nie tylko pacjenci, ale też lekarze są czasem zakręceni. Gdy byłam w styczniu u neurologa na kolejnej wizycie odnośnie kręgosłupa lędźwiowego oraz barku pokazałam wynik rezonansu magnetycznego kręgosłupa szyjnego sprzed 10 lat. Są w nim zmiany, a że mam problemy z rękami (mrowią, drętwieją, szybko marzną dłonie) więc Pani doktor po obejrzeniu wyniku powiedziała do pielęgniarki siedzącej przy komputerze iż rezonans należy powtórzyć. Byłam pewna, iż dostanę skierowanie wraz z receptą. Kolejną wizytę wyznaczyła mi dopiero na czerwiec. Gdy przyszłam do domu przejrzałam papierki ale skierowania nie zauważyłam. Wkurzyłam się bo myślę sobie gdy w czerwcu pójdę na wizytę i otrzymam skierowanie wówczas dopiero będę mogła się zapisać na rezonans ale to może być koniec roku a ja do sanatorium pojadę w pierwszej połowie roku więc mogłabym pobrać odpowiednie zabiegi. Postanowiłam nie czekać tylko weszłam do gabinetu w lutym gdy mój mąż był na wizycie u tej samej doktor. Spojrzała w komputer i odpowiedziała: "Faktycznie napisane jest iż rezonans należy powtórzyć ale skierowania Pani nie dałam. Ale numer...:)" - o czym to świadczy? O tym, że nie tylko półwieczni są zakręceni ale "ćwierćwieczni" także. W kwietniu będę miała badanie szyjnego :)
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 08 gru 2013 08:04
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: anusia153 »

Nie mam czasu pisać , zabiegany cały dzień ,zabiegi , spacery , zwiedzanie , teraz kolacja i znowu zabiegi na parkiecie , też trzeba wzmocnić kręgosłup lędźwiowy , ;) :lol: Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

anusia153 pisze:Nie mam czasu pisać , zabiegany cały dzień ,zabiegi , spacery , zwiedzanie , teraz kolacja i znowu zabiegi na parkiecie , też trzeba wzmocnić kręgosłup lędźwiowy , ;) :lol: Pozdrawiam :kwiat:
Z tej szybkości nie zapomnij Anuska :kwiat: o kontakcie wzrokowym :lol: :lol:
ODPOWIEDZ