Poczekalnia na wyjazd w roku 2016 lub 2017.

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
izka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 19 paź 2016 16:29
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Re: Poczekalnia na wyjazd w roku 2016 lub 2017.

Post autor: izka »

No rzesz kur... 27156. Kolejka idzie do tyłu czy do przodu. Bo już nie ogarniam. W takim układzie to nie po 28 miesiącach ale po 50 chyba pojadę.
Awatar użytkownika
tygrys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 gru 2011 12:12
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 20 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: tygrys »

izka pisze:Oj widzę, że u niektórych to wolno idzie. W Kujawsko-pomorskim dzis ubyło 120 numerków. Liczę, że tak będzie zawsze :D . Oby nie zapeszyć. Tfu, tfu.
Niestety tak nie będzie zawsze.W początkowej fazie kolejki bywało,że schodziło i po 300 numerków dziennie,a te 100 + coś tam to jeszcze 2 miesiące temu był standard.Czym bliżej finału tym ślamazarnie to idzie.U mnie jeszcze do numerku 600 wszystko było w normie .Raz lepiej ,raz gorzej.Teraz jest MASAKRA.Za ponad tydzień ledwo 100 zeszło i jeszcze nie koniec dnia mogą pójść ponownie w górę.Myślałem,spodziewałem się jak zszedłem poniżej 1000,że to kwestia dnia,dni,no może tygodnia.Ale no właśnie,ale (są dwie) ;) .W przeciągu miesiąca bujam się ledwo co przekroczyłem 500 , a dodam,że do tej pory jeszcze nigdy przez cały okres oczekiwania nie było takiej sytuacji żeby w miesiącu zeszło mniej niż 1000.Zawsze to było ponad.Tak ,że życzę Ci cierpliwości (na pewno się przyda). Tak jeszcze na marginesie już gdzieś to pisałem jeszcze nigdy nie miałem tak niskiego numerku bez skierowania w dłoni.Zawsze to było powiedzmy jakieś 1200 ,najmniejszy 820 rok temu w lutym i wtedy przy tym właśnie dostałem "Dzwonkówkę" w Szczawnicy.Teraz nie wiem chcą mnie spuścić do zera czy jaki grom.
Ps.Dzisiaj najlepszy dzień ,w tym tygodniu 22 numerki w dół.Prawie nic,a jednak po takim byle jakim tygodniu cieszy. ;) , no i wreszcie wypadłem z tego zaklętego kręgu pomiędzy (600-500), a trwało to dokładnie 8 dni roboczych. Obecny numer 486.Jest szansa,że przed Wielkanocą się wyrobie z wyjazdem.
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lip 2014 19:20
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Anna-K »

Tygrys,juro może być szczęśliwy piątek dla Ciebie,czego Ci życzę.Typuję,że do kurortu wyjedziesz w grudniu lub styczniu,ale gdzie to nie mam pojęcia.Pozdrawiam i życzę takiej miejscowości jaka się Tobie marzy :kwiat:
Awatar użytkownika
tygrys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 gru 2011 12:12
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 20 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: tygrys »

Anna-K pisze:Tygrys,juro może być szczęśliwy piątek dla Ciebie,czego Ci życzę.Typuję,że do kurortu wyjedziesz w grudniu lub styczniu,ale gdzie to nie mam pojęcia.Pozdrawiam i życzę takiej miejscowości jaka się Tobie marzy :kwiat:
Dziękuję za słowa otuchy :) .Przyjmę kolejno: Krynicę,Szczawnicę,Kudowę ;) , najlepiej jeszcze żeby to był "Lwi Gród",bo blisko do ..;....;...,ostatecznie może być "Nowy Dom Zdrojowy" ;) .A tak na poważnie wolałbym już styczeń,bo prawie zawsze trafiam jak nie w post to w adwent.W sumie przyjmę wszystko ,aby w górach i nie Przerzeczyn. Zawsze i wszędzie było Ok , bo to jak się bawimy i z kim spędzam czas zależy tylko od nas. Jak pojedzie "pierdoła" to mu,jej wszędzie źle.Złe jedzenie,sprężyny z łóżka w d...e włażą,pogoda zła,towarzystwo złe itp.Mnie tam wszędzie dobrze aby w górach i żeby było gdzie potupać i z kim się pośmiać.Tobie też życzę wymarzonego miejsca i skierowania w odpowiednim czasie,a może jakimś cudem spotkamy się pod jednym dachem.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lip 2014 19:20
Oddział NFZ: Małopolski

Post autor: Anna-K »

Tygrys,przede mną jeszcze długa droga,najwcześniej może to być maj.Komercyjnie wybieram się w styczniu do Kołobrzegu.
Też uważam,że zdecydowanie jest lepszy styczeń i na dodatek karnawał.
Ty tak jak ja,wszędzie jest mi dobrze i dlatego staram się otaczać ludźmi takimi jak ja,a nie marudami :lol:
No to jutro trzymam piąstki,niech się spełnią te Twoje marzenia. :kwiat:
Awatar użytkownika
aannaa
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 lis 2015 19:31
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski

Post autor: aannaa »

Kochani- chyle glowe :D przed weryfikacja wagonikow ubywalo po 300 dziennie :lol: Powiedzialabym ze pendolino sunie :serce: Ale teraz to istny pociag towarowy :twisted: 50 wagonikow to szok :roll: .Teraz wiem o czym mowil Tygrysek- ale I tak zycze jemu i wszystkim poczucia chumoru. :lol: :roll: i wymarzonego sanatorium i super towarzystwa.
Pomimo 18505 wagonikow i tak będę z Wami czekała na wyjazd :P Pozdrawiam :roll:
robert52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 kwie 2016 12:49
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: robert52 »

Znowu katastrofalny dzień ubyło tylko 6 numerków :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Obecny mój numer to 26017.
Awatar użytkownika
mercedes
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 mar 2012 13:58
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 17

Post autor: mercedes »

witam - 1470 - to bedzie grudzien lub poczatek stycznia gwarantowany - pozdrawiam
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Witam oczekuących , spóżniona obecnośc potwierdzam :)
Numerk sprawdzalam 31971 dzisiaj zlecialo z licznika 6 numerka :shock: :(
Ostatnio nie zadowalająco :shock:
Pozostalo jeszcze dlugie oczekiwanie, pozdrawiam :kwiat:
robert52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 kwie 2016 12:49
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: robert52 »

Witam oczekujących czyżby od rana coś ruszyło bowiem ubyło aż 20 numerków zapowiada się ciekawy dzień.
ODPOWIEDZ