Dolnośląski Oddział NFZ

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Alicja1691
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 kwie 2015 20:12
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Re: Dolnośląski Oddział NFZ

Post autor: Alicja1691 »

rena12 pisze: Ja również w środę otrzymałam skierowanie do weryfikacji. Dzisiaj może załatwię lekarza i odeślę do NFZ. Uwaga balneologa jeżeli jest wpisana na pierwszej stronie skierowania jest informacją dot. poprzedniego pobytu w sanatorium. Miejsce aktualnego skierowania nie musi się powtórzyć. :serce: Pozdrawiam :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Faktycznie , a w miejscu sugerowanego uzdrowiska są jakieś niezrozumiałe gryzmoły nie wyglądające na żadną nazwę miejscowości .Ale i tak pewnie będzie Krynica /z czego się w sumie ucieszę /, bo ostatnie 3 pobyty sanatoryjne miałam skierowania właśnie tam . Pozdrawiam :serce: :kwiat:
rena12
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 25 sty 2016 19:25
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: rena12 »

Alicja1691 pisze:
rena12 pisze: Ja również w środę otrzymałam skierowanie do weryfikacji. Dzisiaj może załatwię lekarza i odeślę do NFZ. Uwaga balneologa jeżeli jest wpisana na pierwszej stronie skierowania jest informacją dot. poprzedniego pobytu w sanatorium. Miejsce aktualnego skierowania nie musi się powtórzyć. :serce: Pozdrawiam :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Faktycznie , a w miejscu sugerowanego uzdrowiska są jakieś niezrozumiałe gryzmoły nie wyglądające na żadną nazwę miejscowości .Ale i tak pewnie będzie Krynica /z czego się w sumie ucieszę /, bo ostatnie 3 pobyty sanatoryjne miałam skierowania właśnie tam . Pozdrawiam :serce: :kwiat:
Te niezrozumiałe gryzmoły wg. mnie to są jednostki chorobowe :?: 3 razy byłaś w Krynicy pora na zmianę klimatu. :!: Powodzenia. :kwiat: :kwiat: :kwiat:
rena12
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 25 sty 2016 19:25

Post autor: rena12 »

Data, podpis, pieczątka i poszłooo do NFZ. Ciekawi mnie kiedy pojawią się numerki :?:
Awatar użytkownika
Alicja1691
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Szybko Ci poszło, ja dopiero we wtorek spróbuję się dostać do mojego doktora, bo po południu jest tylko dwa dni w tygodniu , a szkoda mi dnia urlopu na przedpołudniową wizytę. Mam nadzieję, ze też załatwię od ręki. Pozdrawiam :kwiat:
wielorybus
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 05 sty 2015 12:58

Post autor: wielorybus »

No dzisiaj nasz pociag zmienil sie chyba w pendolino - ubylo 641 numerkow w reumatologii co dalo mi przesiadke w 69 wagonik :) Czyzby tyle zwrotow swiatecznych bylo? :D
Kotka
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2015 12:41
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Kotka »

No to idę do lekarza po nowy wniosek... ;)
Skoro czas oczekiwania 26m - późna wiosna 2018 :)
Awatar użytkownika
Alicja1691
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

wielorybus pisze:No dzisiaj nasz pociag zmienil sie chyba w pendolino - ubylo 641 numerkow w reumatologii co dalo mi przesiadke w 69 wagonik :) Czyzby tyle zwrotow swiatecznych bylo? :D
Chyba raczej nie , bo zwroty spowalniają kolejkę , jeżeli oczywiście NFZ uzna zwrot za uzasadniony i delikwent wraca do kolejki. Chyba ,że ..... zwrot wg wszechwładnego NFZ jest niezasadny i biedny kuracjusz wypada z kolejki :( . Myślę ,że skierowania, które nie wróciły z weryfikacji po jakimś czasie też zostały wyrzucone z kolejki . Po prostu Pani i Panowie w NFZ zrobili porządek w kolejce ;) Ja na razie nie widzę swojego , bo jestem w trakcie potwierdzania :( Pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
wrocek
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 25 mar 2014 19:46

Post autor: wrocek »

Witam,
u mnie podobne spadki numerków. Wczoraj ponad 600 a dzisiaj ponad 300. Oby tak dalej. Pozdrawiam oczekujących w kolejce do sanatorium. :D
Awatar użytkownika
tadek 1
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2013 04:53
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: tadek 1 »

Witam wszystkich widzę że dolnośląski nfz przyśpieszył :D 5102 to mój numer na dziś
Pozdrawiam wszystkich oczekujących
julinka601
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 sie 2011 22:28

Post autor: julinka601 »

Ja na dzień dzisiejszy mam nr.1916. Super zbliża się TO WIELKIE ! Pozdrawiam oczekujących i życzę wymarzonych miejsc i terminów.
ODPOWIEDZ