Samosiu poniżej masz screenshots, a na nim ikonę aplikacji, o której pisałem wcześniej.

Jeśli uruchomimy aplikację i zeskanujemy poprawny kod QR szczepienia to mamy info:

Jeśli zrobimy skan dowolnego kodu QR niezwiązanego ze szczepieniem to widzimy to:

Myślę, że ta aplikacja to bardziej jest potrzebna osobom, które mają dokonać weryfikacji
zaszczepienia innej osoby. Przecież jako przeciętny Kowalski nie będę chodził i sprawdzał
innych czy są zaszczepieni. Zainstalowałem ją w swoim telefonie bardziej z ciekawości i dla
sprawdzenia poprawności jej działania niż z potrzeby. Dla nas bardziej przydatna będzie
aplikacja mObywatel z pobranym z IKP zaświadczeniem o szczepieniu. Mamy tam również
kod QR, datę jego ważności oraz naszą fotkę co praktycznie od ręki potwierdza szczepienie
konkretnej osoby. Proste i nie trzeba nosić papierowych potwierdzeń.
dani888 pisze:(...) moje spostrzeżenie w gronie seniorów , nie mają smartfonów i nie znają się na komputerach . Co wtedy ?
Wtedy tak jak napisał jacky6 maja kogoś bliskiego co powinien to ogarnąć, a jeśli w skrajnych przypadkach
nie ma kogoś takiego bliskiego, to zaświadczenie otrzymamy (jeśli poprosimy) przy podaniu drugiej dawki
w punkcie szczepień lub później u każdego lekarza, który ma dostęp do portalu: gabinet.gov.pl