Na walizkach ... czyli poczekalnia ze skierowaniem w dłoni

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
asiulek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 cze 2014 17:02
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 6

Re: Na walizkach ... czyli poczekalnia ze skierowaniem w dło

Post autor: asiulek »

milenista pisze:Ach widzisz nie mogłem sobie przypomnieć z kim to rozmawiałem w jakimś temacie a to z Tobą data mi przypomniała 30 sierpnia moje urodziny haha czemu nie życie zna różne przypadki :)
:D :kwiat:
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2015 22:17
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: Hana51 »

No to mam :!: Już na walizkach i ze skierowaniem może nie w dłoni ale w przeglądarce już jest.
O 14.00 dostałam ze zwrotów do Rymanowa. Od 21.06-12.07. Zostały mi 4 dni :!: :!: :!: Takie emocje że nie wiem jak ja to ogarnę.
STOMIL zna ktoś ? proszę o komentarze. Nie mam czasu wertować po działach, zaraz wchodzę na ich stronę i dzwonię co i jak. Jeszcze podróż. Wiem tylko że czeka mnie 650km. Jadę z Poznania .Ale Wasze komentarze tego ośrodka jeśli ktoś tam był będą nieocenione.
Awatar użytkownika
asiulek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No proszę Hana i niespodzianka :D gratuluję, niestety nie pomogę :( nie znam ośrodka, ale bardzo razem z Tobą się cieszę :D
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziękuję Asiulek! Właśnie załatwiłam sobie dwójeczkę!!!! :D :D
Awatar użytkownika
asiulek
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Hana51 pisze:Dziękuję Asiulek! Właśnie załatwiłam sobie dwójeczkę!!!! :D :D
Co to dla takiej obrotnej dziewczyny, jak Ty :D
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Witam wszystkich , już na walizkach gratulujemy przydziałów 8-) :o
Hania informacje kuracjuszy przebywający w Rymanowie Zdrój -Stomil 8-) :kwiat:
Może informacja nie w tym dziale :shock: prosiłaś masz :) pozdrawiam :kwiat:
http://forum.o2.pl/temat.php?id_p=5751811&start=150
http://www.forum.nasze-sanatorium.pl/se ... d%5B0%5D=3
Awatar użytkownika
Celinka52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 maja 2016 14:26
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Celinka52 »

Hana51 pisze:No to mam :!: Już na walizkach i ze skierowaniem może nie w dłoni ale w przeglądarce już jest.
O 14.00 dostałam ze zwrotów do Rymanowa. Od 21.06-12.07. Zostały mi 4 dni :!: :!: :!: Takie emocje że nie wiem jak ja to ogarnę.
STOMIL zna ktoś ? proszę o komentarze. Nie mam czasu wertować po działach, zaraz wchodzę na ich stronę i dzwonię co i jak. Jeszcze podróż. Wiem tylko że czeka mnie 650km. Jadę z Poznania .Ale Wasze komentarze tego ośrodka jeśli ktoś tam był będą nieocenione.
witaj Hana i gratuluję ! a pisałyśmy ci- dzown, dzwon, trzymamy kciuki i oto efekty! Wspa- nia- łe- go odpoczynku ! :kwiat:
hala5102
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 kwie 2014 15:59
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: hala5102 »

Hana51 pisze:No to mam :!: Już na walizkach i ze skierowaniem może nie w dłoni ale w przeglądarce już jest.
Oto kilka słów o "Stomilu" w Rymanowie Zdroju.
Budynek jest oddalony od centrum Zdroju około 1,5 km za drogą. Przez park ciut bliżej.
Dojeżdżając komunikacją publiczną lepiej wysiąść na przystanku Rymanów Zdrój - Góra
(jeśli dojeżdża); stamtąd jest zdecydowanie bliżej niż z przystanku głównego.
Obiekt jest po przebudowie i remoncie; na ukończeniu budowa łącznika między budynkami,
budowany jest też basen, którego budowa może zakończy się do końca br.
Pokoje dwuosobowe od strony pn. z widokiem na zalesione wzgórze, od strony płd. trzy i
czteroosobowe z balkonami i widokiem na rzeczkę Tabor i Rymanów. Wyposażenie pokoi
w meble - standard, plus szklaneczki talerzyki sztućce i jeden mały ręcznik na osobę.
Możliwość jego wymiany za 2 zł, poszewka też 2 zł, poszwa, prześcieradło - 3 zł.
Można doposażyć pokój w czajnik za 30 zł od pokoju (ewentualnie bezpłatny na korytarzu),
TV - w chwili obecnej 31,5 zł od osoby i dostęp do WiFi 50 zł. To ceny za turnus 21 dni.
Deska do prasowania na korytarzu, żelazko do wypożyczenia na dyżurce za 2 zł/godz.
Wyżywienie przygotowywane we własnej kuchni (rzadkość w Rymanowie), stołówka,
zwana w chwili obecnej restauracją w budynku głównym. Posiłki wydawane w II turach.
Baza zabiegowa na miejscu i w budynku obok do przejścia +/- 50 m.
Parkingi dwa i niestety płatne. Ten obok budynku 12 zł/ doba. Ten w uliczce poniżej 7 zł/ doba.
Przy opłatach trzeba uwzględnić opłatę klimatyczną w wysokości 3,50 za dobę.
Najlepiej dotrzeć tutaj rano wtedy mamy większą możliwość wyboru pokoju i towarzystwa.
W budynku funkcjonuje kawiarnia, która trzy razy w tygodniu (wtorki, czwartki i soboty)
zaprasza na wieczorki taneczne przy muzyce na żywo. Wstęp 5 zł - od lat niezmiennie gra
zespół "Braciaki". Przy ładnej, ciepłej pogodzie wieczorki taneczne odbywają się na deskach
zadaszonego amfiteatru obok sanatorium. Wtedy wstęp jest bezpłatny.
Jeśli chodzi o baseny, to na odkryty można było przejść, z sanatorium na skróty, kładką nad Taborem,
ale ostatni raz woda w tym basenie była latem 2002 roku i nie jest to pomyłką. Od tamtej pory mimo
różnych przetargów nie udało znaleźć się inwestora i zarządcy tego obiektu. (podobnie jest w Iwoniczu Zdroju).
Można skorzystać z basenu krytego w "Kasztanowym Dworze". Karnet 10 wejść to wydatek bodajże 70 zł.
Jest jeszcze basen w "Szajna-Spa", ale zdecydowanie droższy. Wejście ponad 20 zł.
To tak z grubsza chyba tyle. Pozostaje życzyć owocnej kuracji, dobrego towarzystwa, pięknej pogody
i miłego pobytu, a później czekamy na jeszcze bardziej szczegółowy opis Twojego pobytu :) .
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Hala dzięki. Poczytałam sobie lekturkę!
Dzięki Wszystkim :serce: :D :D
Awatar użytkownika