Wojskowy Szpital uzdrowiskowy Lądek Zdr.

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
wiesio43
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 18 mar 2012 07:37

Re: Wojskowy Szpital uzdrowiskowy Lądek Zdr.

Post autor: wiesio43 »

witam
byłem już w Lądku w 2006 roku w "JUBILACIE"na ul. Wolności
ale prawie wszystko zapomniałem co i gdzie oprócz "PIEKIEŁKA" :twisted: :lol:
pozdrawiam
leszek1958
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 25 cze 2009 00:24

Post autor: leszek1958 »

Witam, nie znalazłem żadnych opinii o pawilonie nr.3 czy nikt tam nie bywał.
deborah
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2012 19:37
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: deborah »

Jadę do Lądka zdroju do 23 wszur 30.03 do 27.04....z NFZtu-czy ktos cos mi powie? jak tam jest? naczytałam sie troche i juz mam mętlik-co zabrać? jak przydzielaja pokoje?wogóle...cokolwiek,co kto jeszcze wie-mówcie!:)
misio
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 27 lis 2011 16:10

Post autor: misio »

Witam, właśnie z stamtąd wróciłem, kilka dni temu, Leszek1958 do którego pawilonu trafisz ??? to zależy, jak jesteś z ZUS to pawilon II pokoje 2 osobowe z balkonem palenie papierosów w pokoju 500 zł kosztuje, Internet bezprzewodowy za darmo, TV 25 zł , a reszta jak popadnie :shock: co i kiedy nikt nic nie wie do końca :) wojskowi mają inaczej ale jest ich mało.

Parking 69 zł za 3 tyg, i żadne autko nie znikło mimo że nie strzeżony :P

Deborah, nie zgaduję jakiej jesteś płci i trudno mi coś Ci doradzić, ogólnie brać mało ciuchów a złotówki się przydadzą nawet w Czechach i na inne miłe wyprawy jak ktoś ma zdrowe nogi :)

Ogólnie nie jest żle, chyba że do pokoju przydzielą Ci przygłupa, z czym miałem wątpliwą przyjemność ale latał po piwo i jakoś go znosiłem :lol:
deborah
Kuracjusz
Kuracjusz

Misio:) ja z NFZtu jadę:)) nie wiem jaki pawilon,auta nie zostawiam-maz zawozi i przywozi,a jak z zabiegami?? mam na jednym z wypisów-po 4-tej operacji zalecony basen. dadza??? jak przydzielane sa pokoje? telewizor w pokoju? jakie programy? a czy placi się cos porocz tv?jakie jedzenie?:))))) ja tam na święta zostaje więc....:))
misio
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witam, pojechałem tam z nadzieją że zacznę jakoś chodzić bez kul, mimo mnóstwa zabiegów nowa noga mi nie odrosła a ta stara nadal nieczynna :shock:
Zdrowi poczują się lepiej, a naprawdę chorym to tylko ........... :(
deborah
Kuracjusz
Kuracjusz

misio pisze:Witam, pojechałem tam z nadzieją że zacznę jakoś chodzić bez kul, mimo mnóstwa zabiegów nowa noga mi nie odrosła a ta stara nadal nieczynna :shock:
Zdrowi poczują się lepiej, a naprawdę chorym to tylko ........... :(
wierzę,ale mnie przed 5-ta operacja potrzebna rehabilitacja...może cos da??i tak moge tylko wodne,laser i magnetronik....
misio
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witam deborah, zabiegów dostaniesz adekwatnie do tego o co poprosisz lekarza prowadzącego a nawet możesz dokupić, tak że z basenu będziesz wychodzić tylko na posiłki albo wcale jak przesadzisz, albo podtrują Was w czasie oczyszczania jak zdarzyło się na naszym turnusie :o
Masarze suche, masarze mokre w wannie i inne cuda wianki na wyciągniecie ręki z banknotem 8-)
Magnetronik, laser, rowerki stacjonarne i inne objawienia nie pomogą jak Czeska Fernet Stock, kojąca działa na zmysły, żołądeka nie muli, no i kaca się nie ma :) :) :)
deborah
Kuracjusz
Kuracjusz

:) ha,z tym basenem to dobra sprawa,to znaczy jak? jak lekarz mi przepisze to jeszcze moge wiecej razy?:)-no...to by mi sie przydalo, masaże suche odpadaja,rowerek też,wodne,a i owszem.no a jak z tym tv?-jakie programy? na skierowaniu przeczytałam,ze bede w oddziale szpitalnym-jak tam jest?a co do czeskiego KPNu:) :D ...jakos mnie nie kręci:) :D wole Martini-wstrząsniete,a nie zmieszane :D
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Post autor: emik »

Deborah, lasery są, magnetronik też jest, baseny są dwa. Jeden duży, dają bez problemów, po prostu pływa się w nim, można skorzystać z jacuzzi ( o ile działa). Drugi basen to basen rehabilitacyjny- mały, pod okiem instruktora ćwiczą w nim maksymalnie 4 osoby, każdy w swoim rogu. W zależności ,co kto lubi, i jeden, i drugi ma swoje zalety. Mały basen znajduje się w pawilonie nr 3 (to tak odnośnie pytania leszka), duży nieco dalej, trochę schodami w dół trzeba przejść, szczególnie z pawilonu 1 i 2.Nieco dalej, ale też blisko - kilka minut.
Leszku, w pawilonie nr 3 tak jak napisałam jest mały basen, sporo zabiegów wodnych i kriokomora, oprócz tego inne zabiegi np. prądowe. Jest też stołówka i pokoje ( z tego, co słyszałam większość po remoncie).
ODPOWIEDZ