Mój pierwszy taki wyjazd sanatorium Daniel Ustroń od 8.04.2018

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
sergio_1 2 3 4
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 sty 2014 19:04
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 14

Re: Mój pierwszy taki wyjazd sanatorium Daniel Ustroń od 8.04.2018

Post autor: sergio_1 2 3 4 »

Daniel jestem własnie w Danielu od 22 marca do 14 kwietnia .Wi Fi nie działa a jeśli ma działać to tylko na parterze ewentualnie kawałek 1 piętra.
Radzę po przyjeździe sprawdzić pokój bo dostaliśmy pokój 2 osobowy na 2 piętrze do którego ktoś dawno nie zaglądał z wyposażeniem i wyglądem późnego Gomułki bądź wczesnego Gierka. :D . Parking to makabra 192 zł za cały pobyt. radzę poszukać u tutejszych mieszkańców a da się to zrobić za prawie 1/4 tej kwoty.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

sergio_1 2 3 4 pisze: 23 mar 2018 22:16 Daniel jestem własnie w Danielu od 22 marca do 14 kwietnia .Wi Fi nie działa a jeśli ma działać to tylko na parterze ewentualnie kawałek 1 piętra.
Radzę po przyjeździe sprawdzić pokój bo dostaliśmy pokój 2 osobowy na 2 piętrze do którego ktoś dawno nie zaglądał z wyposażeniem i wyglądem późnego Gomułki bądź wczesnego Gierka. :D . Parking to makabra 192 zł za cały pobyt. radzę poszukać u tutejszych mieszkańców a da się to zrobić za prawie 1/4 tej kwoty.

Sergio A basen działa??
Awatar użytkownika
sergio_1 2 3 4
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Miriam odpowiadam. Basen oddany w styczniu 2018r. baza zabiegowa widać wyremontowana. Wejście na basen i zabiegi w basenie systemem koedukacyjnym :D , zaletą jest , że sa niekrepujące samodzielne pojedyncze przebieralnie ( dwie ). Basen w kształcie prostokąta wygodny ze stopniowaną głębokością. Dysze jedna szeroka druga wąska rura. Szafki tutaj niestety nie uzupełnione elektronicznym kluczem. Nie można zamknąć szafki. W przypadku zamknięcia ( elektroniczne) może ją otworzyć posiadanym kluczem rehabilitant prowadzący. Zajęcia przyjemne , rehabilitant w porządku znający się na rzeczy. Nie ma nagłośnienia więc kiepsko słychać polecenia rehabilitanta nie mam wady słuchu :D ).
Stołówka wyremontowana i to chyba niedawno. Posiłki smaczne urozmaicone i wystarczające.
forumowicz

Dzięki sergio :mrgreen: coś niecoś wiem bo byłam w zeszłym roku :P ale wtedy basen był w budowie
Awatar użytkownika
sergio_1 2 3 4
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

W zeszłym roku byłem ale w Róży jak na razie Róża jeśli chodzi o organizację, rehabilitację, dostęp do internetu jest dla mnie o klasę przed Danielem jak na tą chwilę . Na opinie końcową trzeba będzie jednak zaczekać bo to tylko 2 dni pobytu. Recepcja gdy pytam o dostęp kiedy będzie możliwy odpowiada , że nie wie , że nie działa. Na pewno zaletą jest to , że są zabiegi których nie było w innych ośrodkach np; Grota Solna ,Trabert ,Hydromasaż podwodny solanka , okłady fango. To tyle na razie . Reszta później w wolnej chwili. Pozdrawiam wszystkich oczekujących. Pogoda w Ustroniu zimowa ale słoneczna.
forumowicz

Miłego pobytu Sergio :P
Wi-fi do bani to fakt :mrgreen:
Awatar użytkownika
sergio_1 2 3 4
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A dziękuję bardzo, jak na razie słoneczko coraz śmielej zagląda do Ustronia , jak przyjedziesz to wiosna będzie na całego oby.
Ale w Ustroniu tym czasie nie zabraknie i męskiej części forum. :D
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Maryann »

sergio_1 2 3 4 pisze: 24 mar 2018 11:23 W zeszłym roku byłem ale w Róży jak na razie Róża jeśli chodzi o organizację, rehabilitację, dostęp do internetu jest dla mnie o klasę przed Danielem jak na tą chwilę .
Ja mam odmienne zdanie Sergio. Uważam że w kwestii rehabilitacji Daniel przewyższa Różę... jedzenie też lepsze w Danielu.. pozostałe sprawy na tym samym poziomie... Internet w Róży lepszy bo Wi-fi działa w całym budynku... No i to irytujące zaglądanie pielęgniarki do pokoju... w Danielu tego nie było...
Awatar użytkownika
sergio_1 2 3 4
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Maryann to nie końcowa moja ocena . Ale powiem ci , że będąc w Róży w sierpniu w 2017 r nie miałem wizyt pielęgniarki . Natomiast mieliśmy wspaniałą opiekę lekarsko pielęgniarską oraz rehabilitanta wtedy kiedy była żonie potrzebna . Po prostu reakcja personelu milo nas zaskoczyła , może stąd po trochu inna ocena. Ale jestem tutaj dopiero 3 dzień na refleksję będzie jeszcze czas.Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za Twój wpis. :D
Awatar użytkownika
Maryann
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 kwie 2017 17:42
Staż sanatoryjny: 4
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Maryann »

No pewnie Sergio... :D ... Porównasz na koniec turnusu.. :D Pozdrawiam i udanego pobytu życzę.. :kwiat:
ODPOWIEDZ