Jutrzenka Wieniec Zdrój od 1.07 do 16.07.2023
- dani888
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 12 lis 2019 20:15
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 2
Re: Jutrzenka Wieniec Zdrój od 1.07 do 16.07.2023
Ja byłam w zeszłym roku i nie było problemu, żeby dostać jedynkę na przed przyjazd.
- dani888
- Super Kuracjusz

No właśnie nie mam pewności, że dostanę jedynkę dzień przed bo kierowniczka powiedziała, że jak się przyjeżdża dzień wcześniej to kwaterują w dwójce i dopiero w dniu kiedy rozpoczyna się turnus mogą przenieś do jedynki, ale obawiam się, że to tylko takie gadanie, że może, jak będzie jeszcze wolna jedynką.dani888 pisze: 22 cze 2023 19:07 Hej . To znaczy , że będziesz już dzień wcześniej i w dodatku w jedynce. Moim zdaniem pewnie w niej zostaniesz już ale okaże się na miejscu . Oby tylko nie zakwaterowali Ciebie w dwójce , w której spędzisz noc sama i nie dokoptowali kogoś później . Bo tak też może być ale bądź dobrej myśli , będziesz pewnie na III albo IV piętrze . Do miłego .
- dani888
- Super Kuracjusz

Masz rację Irdan ale z tym bywa różnie , niestety
Posłuchałam różnych opowieści od ludzi , którzy mieszkali razem i powiem , że nieliczni
nie narzekali . O to chodzi właśnie aby trafić na osobę pozytywną i być również
osobą empatyczną .
- dani888
- Super Kuracjusz

Hm , nie wiem co powiedzieć . W ubiegłym roku znajomy też miał tzw. przed przyjazd , dostał pokój dwuosobowy , dołączył do niego starszy pan i musiał z nim mieszkać do końca turnusu , pomagać i dostosowywać się do niego praktycznie we wszystkim . Był skrępowany ale z szacunku do starszej osoby robił wszystko aby ten pan nie narzekał . Obaj panowie byli z NFZ . Z jednej strony nie narzekał na sanatorium a z drugiej czuł pewien dyskomfortOnka25 pisze: 22 cze 2023 19:57No właśnie nie mam pewności, że dostanę jedynkę dzień przed bo kierowniczka powiedziała, że jak się przyjeżdża dzień wcześniej to kwaterują w dwójce i dopiero w dniu kiedy rozpoczyna się turnus mogą przenieś do jedynki, ale obawiam się, że to tylko takie gadanie, że może, jak będzie jeszcze wolna jedynką.dani888 pisze: 22 cze 2023 19:07 Hej . To znaczy , że będziesz już dzień wcześniej i w dodatku w jedynce. Moim zdaniem pewnie w niej zostaniesz już ale okaże się na miejscu . Oby tylko nie zakwaterowali Ciebie w dwójce , w której spędzisz noc sama i nie dokoptowali kogoś później . Bo tak też może być ale bądź dobrej myśli , będziesz pewnie na III albo IV piętrze . Do miłego .
Czy ktoś może mi powiedzieć jedną rzecz: czy w łazienkach są miski do małych przepierek?
Pozdrawiam miło i do szybkiego spotkania już na miejscu.
- dani888
- Super Kuracjusz

Maćku , misek zazwyczaj nie ma ale pięknie uśmiechnij się do pani pokojowej i przyniesie .
Poza tym są duże umywalki . Aha , od tego roku jest też pralnia , w marcu bodajże pranie
kosztowało 10 zł. a suszenie w suszarce 8 zł . Na balkonach są zamocowane metalowe suszarki
ale ja zawsze biorę sznur i klamerki i tak suszę pranko . Jak dla mnie te suszarki są troszkę za małe .
W takim razie naładowałeś akumulatorki przed ,,zusłaniem"
Jeszcze nie pakuję się , waliza tylko ściągnięta z pawlacza czeka sobie spokojnie , został tydzień do wyjazdu . I ja pozdrawiam , do miłego .
P.s. na pewno ktoś jeszcze jedzie ale nie ujawnia się albo po prostu nie zna tego forum .
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Zazdraszam Takiej Opieki i takiego ukierunkowania
Już wydaje mi się że Będziesz w Tzw Grupie trzymającej władzę podczas Turnusu
Też kiedyś miałem tam skierowanie podczas początku Pandemii -jednak dostałem zamianę
Prawdopodobnie Doktory na Kardiologii umieją dobrać zabiegi do schorzenia