Jutrzenka Wieniec Zdrój od 1.07 do 16.07.2023

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Jutrzenka Wieniec Zdrój od 1.07 do 16.07.2023

Post autor: dani888 »

Onka , ale pani kierownik wpisała Ciebie na tę listę ? Bo to jest ważne . Poza tym 3 lata temu chyba było łatwiej bo pandemia itd... Jedno jest pewne w Twoim przypadku - będziesz w Jutrzence w pokoju jednoosobowym albo w dwójeczce . Nic Ci więcej nie poradzę , niestety :? choć z ZUS-u zawsze było najwięcej jedynek a tym bardziej na zaświadczenia . Zresztą , byłaś już więc powinnaś troszkę orientować się . Pozdrawiam i oby Ci udało się .
Onka25
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 22 maja 2022 21:09

Post autor: Onka25 »

Niby zaznaczyła jedynkę, ale od 30.06.
Ja byłam w zeszłym roku i nie było problemu, żeby dostać jedynkę na przed przyjazd.
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Hej . To znaczy , że będziesz już dzień wcześniej i w dodatku w jedynce :) . Moim zdaniem pewnie w niej zostaniesz już ale okaże się na miejscu . Oby tylko nie zakwaterowali Ciebie w dwójce , w której spędzisz noc sama i nie dokoptowali kogoś później . Bo tak też może być ale bądź dobrej myśli , będziesz pewnie na III albo IV piętrze . Do miłego .
irdan
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 03 cze 2023 21:19
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: irdan »

Jeżeli z kimś fajnym i normalnym to dwójka też nie jest zła..... :)
Onka25
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 22 maja 2022 21:09

Post autor: Onka25 »

dani888 pisze: 22 cze 2023 19:07 Hej . To znaczy , że będziesz już dzień wcześniej i w dodatku w jedynce :) . Moim zdaniem pewnie w niej zostaniesz już ale okaże się na miejscu . Oby tylko nie zakwaterowali Ciebie w dwójce , w której spędzisz noc sama i nie dokoptowali kogoś później . Bo tak też może być ale bądź dobrej myśli , będziesz pewnie na III albo IV piętrze . Do miłego .
No właśnie nie mam pewności, że dostanę jedynkę dzień przed bo kierowniczka powiedziała, że jak się przyjeżdża dzień wcześniej to kwaterują w dwójce i dopiero w dniu kiedy rozpoczyna się turnus mogą przenieś do jedynki, ale obawiam się, że to tylko takie gadanie, że może, jak będzie jeszcze wolna jedynką.
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

irdan pisze: 22 cze 2023 19:43 Jeżeli z kimś fajnym i normalnym to dwójka też nie jest zła..... :)
Masz rację Irdan ale z tym bywa różnie , niestety :) .
Posłuchałam różnych opowieści od ludzi , którzy mieszkali razem i powiem , że nieliczni
nie narzekali . O to chodzi właśnie aby trafić na osobę pozytywną i być również
osobą empatyczną .
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Onka25 pisze: 22 cze 2023 19:57
dani888 pisze: 22 cze 2023 19:07 Hej . To znaczy , że będziesz już dzień wcześniej i w dodatku w jedynce :) . Moim zdaniem pewnie w niej zostaniesz już ale okaże się na miejscu . Oby tylko nie zakwaterowali Ciebie w dwójce , w której spędzisz noc sama i nie dokoptowali kogoś później . Bo tak też może być ale bądź dobrej myśli , będziesz pewnie na III albo IV piętrze . Do miłego .
No właśnie nie mam pewności, że dostanę jedynkę dzień przed bo kierowniczka powiedziała, że jak się przyjeżdża dzień wcześniej to kwaterują w dwójce i dopiero w dniu kiedy rozpoczyna się turnus mogą przenieś do jedynki, ale obawiam się, że to tylko takie gadanie, że może, jak będzie jeszcze wolna jedynką.
Hm , nie wiem co powiedzieć . W ubiegłym roku znajomy też miał tzw. przed przyjazd , dostał pokój dwuosobowy , dołączył do niego starszy pan i musiał z nim mieszkać do końca turnusu , pomagać i dostosowywać się do niego praktycznie we wszystkim . Był skrępowany ale z szacunku do starszej osoby robił wszystko aby ten pan nie narzekał . Obaj panowie byli z NFZ . Z jednej strony nie narzekał na sanatorium a z drugiej czuł pewien dyskomfort :roll: . Ale może nie będzie tak źle Onka choć weź pod uwagę też to , że latem dużo jest komercji i dla nich potrzebne są pokoje jednoosobowe .
maciek65
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 28 maja 2023 14:04
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: maciek65 »

Witajcie po małej przerwie. Wróciłem z Majorki gdzie odpoczywałem przed sanatorium. Myślę, że już jestem psychicznie i fizycznie przygotowany aby poddać się zabiegom tutejszego sanatorium. Wszystko już wiem tylko coś nas mało jedzie. Nie jestem jeszcze spakowany ale mam jeszcze czas. Muszę pozamykać sprawy w firmach a jest ich parę.
Czy ktoś może mi powiedzieć jedną rzecz: czy w łazienkach są miski do małych przepierek?
Pozdrawiam miło i do szybkiego spotkania już na miejscu.
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzień dobry przed południem :) .
Maćku , misek zazwyczaj nie ma ale pięknie uśmiechnij się do pani pokojowej i przyniesie .
Poza tym są duże umywalki . Aha , od tego roku jest też pralnia , w marcu bodajże pranie
kosztowało 10 zł. a suszenie w suszarce 8 zł . Na balkonach są zamocowane metalowe suszarki
ale ja zawsze biorę sznur i klamerki i tak suszę pranko . Jak dla mnie te suszarki są troszkę za małe .
W takim razie naładowałeś akumulatorki przed ,,zusłaniem" :) i świetnie .
Jeszcze nie pakuję się , waliza tylko ściągnięta z pawlacza czeka sobie spokojnie , został tydzień do wyjazdu . I ja pozdrawiam , do miłego .
P.s. na pewno ktoś jeszcze jedzie ale nie ujawnia się albo po prostu nie zna tego forum .
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

aż Ci Maćku
Zazdraszam Takiej Opieki i takiego ukierunkowania
Już wydaje mi się że Będziesz w Tzw Grupie trzymającej władzę podczas Turnusu :D

Też kiedyś miałem tam skierowanie podczas początku Pandemii -jednak dostałem zamianę
Prawdopodobnie Doktory na Kardiologii umieją dobrać zabiegi do schorzenia
ODPOWIEDZ