Znaki zodiaku i horoskopy

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Re: Znaki zodiaku i horoskopy

Post autor: andrzej1955 »

Ja nie o znakach - Goreczko czemu jesteś taka....zachłanna - zabrałaś wszystkie gwiazdki -wszystkim, o słoneczkach już nie wspomnę ;) :lol: :lol: :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

skąd tu tyle wag? miłej nocki,kolorowych snów.MAX=waga
forumowicz

wszystko już napisaliście o moim znaku,dodam jeszcze to:
Kobieta

Jest towarzyska, wyrafinowana, bywalczyni salonów, koneserka sztuki i/lub mody.
Mężczyzna

Jest zadbany i z klasą, typ dandysa, szarmanckiego uwodziciela.
Przyjazne znaki

Wodnik, Bliźnięta, Lew, Strzelec
forumowicz

Waga 24.09-23.10

Waga jest jedynym nieożywionym znakiem zodiaku, wszystkie inne reprezentują postacie ludzi lub zwierząt. Wielu współczesnych astrologów uważa Wagę za najbardziej pożądany ze zodiakalnych typów. Czas Wagi przypada na zenit roku, czas kiedy zbiera się owoce ciężkiej pracy wykonanej wiosną i latem. Wagi uchodzą za najbardziej cywilizowane z dwunastu znaków zodiaku. Są obdarzone elegancją, wdziękiem i dobrym smakiem, z natury miłe i bardzo łagodne, kochają piękno i harmonię, zarówno w muzyce jak i w życiu, oraz przyjemności. Posiadają zmysł krytyczny, potrafią stanąć z boku i spojrzeć bezstronnie na sprawy, które wymagają obiektywnego sądu. Nie tolerują poddawania w wątpliwość ich wniosków i opinii, które wydają się Wagom jedynie słuszne i trafne. Wśród wad osób spod znaku Wagi jest, między innymi, nadmierna chęć do krytykowania. Na ogół jednak są zrównoważone i dyplomatyczne.

Wagi są wrażliwe na potrzeby emocjonalne innych, które potrafią łatwo odgadnąć i zaspokoić. To osoby, o których mówimy, że przy nich czujemy się dobrze. Wagi są bardzo towarzyskie i pełne optymizmu. Nie znoszą okrucieństwa, brutalności, wulgarności i konfliktów. Robią wszystko, żeby współpraca z innymi układała się jak najlepiej, są gotowe do kompromisów. Stan umysłu Wag jest bardziej artystyczny niż intelektualny, choć Wagi są zazwyczaj zbyt umiarkowane i wyważone, żeby zyskać miano awangardy artystycznej.

W swoich relacjach osobistych wykazują duże zrozumienie dla drugiej osoby i jej punktu widzenia, starając się rozwiązać wszelkie różnice zdań na drodze kompromisu. Wolą rozstrzygnąć spór na swoją niekorzyść niż popsuć sobie stosunki z innymi. Małżeństwa Wag mają duże szanse na powodzenie ponieważ często są to związki podobnych umysłów. Wagi są wyrozumiałe i życzliwe dla swoich partnerów. Małżonkowie spod znaku Wagi są zazwyczaj najbardziej empatyczni ze wszystkich typów zodiakalnych i najbardziej skłonni tolerować słabości ukochanej osoby.

Wady Wag przejawiają się we frywolności, kokieterii i płytkości. Wagi mogą być zmienne i niezdecydowane, bezbarwne, konwencjonalne, nieśmiałe, bezwolne. Z jednej strony nie potrafią się gniewać nawet gdy okoliczności wymagają, żeby pokazać niezadowolenie i złość. A jednak, z drugiej strony, Waga potrafi zaszokować gwałtownym wybuchem wściekłości. Ich miłość do przyjemności może doprowadzić Panny do hazardu i utraty fortuny. Zarówno kobiety Wagi jak i panowie lubią plotkować. Cechą charakterystyczną tego typu zodiakalnego jest nienasycona ciekawość, która pcha ich do zainteresowania życiem i sprawami innych oraz zgłębiania ich sekretów.

Choć czasem Wagi postrzegane są jako leniwi pracownicy jest to mylne i krzywdzące w większości przypadków. Wagi potrafią być energiczne choć, choć prawdą jest, że nie pasuje im ciężka i brudna robota. Chociaż niektóre są skromne w swoich aspiracjach zawodowych, inne Wagi są bardzo ambitne. Niechęć Wag do skrajności i ekstremizmu czyni z nich dobrych dyplomatów. Mogą odnieść sukces jako prawnicy (mają silne poczucie sprawiedliwości, które według cyników, może upośledzić ich kariery prawnicze), urzędnicy i bankowcy (są godni zaufania w zarządzaniu pieniędzmi innych). Niektóre Wagi mogą zrobić karierę w branży artystycznej, jako kompozytorzy, krytycy, pisarze, dekoratorzy wnętrz, rzeczoznawcy. Wagi finansiści mogą ulec pokusie spekulacji ponieważ są pełne optymizmu i umieją szybko pozbierać się po finansowych zawirowaniach.
Awatar użytkownika
agunia3
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 wrz 2012 18:17
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: agunia3 »

Mężczyzna spod znaku bliźniąt już się ujawnił ;) a ja jestem kobitka spod znaku bliźniąt :) ( w niedzielę skończyłam 18 x 2 :D ).
Dodam, że jako typowy bliźniak ''jedna ja'' wierzy w horoskopy a ''druga ja'' nie wierzy :lol:
Poczytać lubię i większość się zgadza - choć bardziej chodzi mi o opis osoby spod konkretnego znaku niż taki codzienny horoskop, jest fajna książka ''Horoskop na każdy dzień roku'' i tam jest opis charakteru dla osób urodzonych w konkretnym dniu a nie tylko spod konkretnego znaku.
forumowicz

i jeszcze mój numerek,i wszystko o mnie wiadomo!
Piątka

Najbardziej żywiołowa spośród wszystkich wibracji. Ludzie spod piątki są bystrzy, zmienni i niecierpliwi, a ich najsilniejszą potrzebą jest niezależność. Mają mnóstwo pomysłów i planów, jednak rzadko doprowadzają je do końca. Są niezastąpieni w inicjowaniu działań, ale ich żmudne kontynuowanie zostawiają innym. Ambitni, inteligentni i zdolni w lot chwytają informacje, nawet nie zdając sobie z tego sprawy. Swoją uwagę dzielą między kilka spraw jednocześnie. Nerwowi i szybcy, ciągle w biegu. Uwielbiają zmiany i improwizacje, są nieprzewidywalni. Powinni uważać, aby w pogoni za wolnością nie wkraczać na cudze terytorium i nie odmrażać sobie uszu na złość mamie. Aby zdobyć serce piątki, trzeba pozwolić jej na taką niezależność i swobodę, jakiej potrzebuje, i nie pozwolić, by do związku wkradła się nuda.
Awatar użytkownika
gorkaa
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lip 2010 10:57
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: gorkaa »

Ojej, ja zachłanna Andrzeju, nic podobnego. Ja się posiłkiem podzielę i ostatnią złotówką a jak potrzeba to przytulę i pocieszę.
Max, dziękuję za horoskop.
Czyli w październiku w Krynicy będziemy świętować?
forumowicz

Temat Słoneczko Twój :roll: pobił rekord wyświetleń w ciagu dnia.Nikomu się to do tej pory nie udało .Czyżby wszyscy w horoskopach szukali...hm tych swoich połówek jabłka :lol: No no :o
forumowicz

agunia3 pisze:Mężczyzna spod znaku bliźniąt już się ujawnił ;) a ja jestem kobitka spod znaku bliźniąt :) ( w niedzielę skończyłam 18 x 2 :D ).
Dodam, że jako typowy bliźniak ''jedna ja'' wierzy w horoskopy a ''druga ja'' nie wierzy :lol:
Poczytać lubię i większość się zgadza - choć bardziej chodzi mi o opis osoby spod konkretnego znaku niż taki codzienny horoskop, jest fajna książka ''Horoskop na każdy dzień roku'' i tam jest opis charakteru dla osób urodzonych w konkretnym dniu a nie tylko spod konkretnego znaku.
Witam Bliźniaczke :)
Jesteś młodą wać panną,toż Ja przy Tobie stary piernik ponieważ w poprzednią środe skończyłem 15 lat plus VAT :)
Pozdrawiam Wszystkich :)
forumowicz

Soneczko nadaje Tobie tytuł Celebrytki NS :lol:
Wszyscy juz tutaj znależli partnerów ,akwaria do zamieszkania, kładli zwierzaki na wagę a gdzies jest może dla mnie lew?
Słoneczko kogo dasz pani lwicy jako partnera ? :( :cry:
ODPOWIEDZ