Rymanów Zdrój

Rymanów-Zdrój okiem kuracjusza.
forumowicz

Re: Rymanów Zdrój

Post autor: forumowicz »

Najwyższa pora założyć fan -klub Rymanowa prawda? :D
Awatar użytkownika
Zbigniew
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 wrz 2012 13:06
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: Zbigniew »

[ obrazek zewnętrzny ]
Witajcie,
dokładam fotkę, która zapewne wywoła wiele wspomnień :)
też Zbyszek
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Re: Rymanów Zdrój świątecznie

Post autor: Dzia_dek »

[ obrazek zewnętrzny ]
Szopka w "Domku na wodzie" (Amfiteatr)
(Zdjęcie zrobione w styczniu br.)
jaroj92
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 lis 2014 11:03

Post autor: jaroj92 »

Dziadku Zbyszku bardzo piękne zdjęcia.Wlasnie dostałem skierowanie do SU Eskulap z zus.Interesuje mnie jaka panuje tam atmosfera i czy z zus trektowani sa inaczej,czyli mniej maja swobody i czy można zarezerwować sobie pokój.Czytalem opinie ale ona była z 2012 roku może faktycznie się coś zmieniolo.Prosze o informacje.Ciesze się jadnak ze okolica tak piękna.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 52 razy
Podziękowano: 91 razy

Post autor: Dzia_dek »

jaroj92 pisze:Dziadku Zbyszku bardzo piękne zdjęcia.Wlasnie dostałem skierowanie do SU Eskulap z zus.Interesuje mnie jaka panuje tam atmosfera i czy z zus trektowani sa inaczej,czyli mniej maja swobody i czy można zarezerwować sobie pokój.Czytalem opinie ale ona była z 2012 roku może faktycznie się coś zmieniolo.Prosze o informacje.Ciesze się jadnak ze okolica tak piękna.Pozdrawiam.
Dzięki jaroj za dobre słowo o zdjęciach. Myślę, że z tej zamiany (Augustów :arrow: Rymanów Zdrój) będziesz zadowolony.
Trudno się wypowiedzieć na temat atmosfery gdyż moim "sponsorem" był NFZ, którego kuracjusze zajmowali "apartamenty"
na I i II piętrze. Dla ZUS-u było III i dwa pokoje (bo tyle tylko tam jest) na IV. Prawie nie mieliśmy ze sobą kontaktu.
Oni jedli posiłki na I turze (7;30, 12;30, 17;30), my na drugiej (godz. później), zabiegi mieliśmy osobno.
Mają swoją dyżurkę pielęgniarek i swoich lekarzy. Jeśli chodzi o traktowanie to na pewno kuracjusze z ZUS-u mają mniej swobody.
Pobyt z Funduszu to 21 dni i 54 zabiegi, z Zakładu to 24 dni i zabiegów ponad 100. Ponadto pobyt dla Ciebie (w ramach L4) jest bezpłatny
(za wyj. TV i parkingu) plus zwrot kosztów dojazdu więc i dyscyplina trochę większa. Obiekt ma status szpitala uzdrowiskowego i o godz 22
jest zamykany na głucho. Od 21;45 przy wejściu stoją "cerbery" :shock: i przyglądają się wchodzącym. :o Wpadałem zazwyczaj za minutę,
(dobrze, że z "baletów" blisko) ale nie miałem nigdy problemu. Czasem padało tylko pytanie: co to będzie jak Pan nie zdąży? ;)
Ale na wszystko są sposoby. :lol: To tak trochę żartobliwie (ale zgodnie z prawdą) na zakończenie. A jeszcze na poważnie -
Może teraz trochę jest swobodniej bo od kwietnia 2013 roku przenieśli wstępną rehabilitację kardiologiczną do "Polonii".
Może ktoś jeszcze dorzuci swoje "trzy grosze" bardziej "świeże" jak moje. Jeśli nie to się nie przejmuj - i tak będzie dobrze. ;)
Dojazd masz dobry, okolica jest piękna więc pozostaje życzyć miłego pobytu i dobrej kuracji. :)
jaroj92
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 lis 2014 11:03

Post autor: jaroj92 »

Jeszcze raz dziękuję za tak wyczerpującą informacje .Na pewno nie wiele się zmieniło.Terez wiem jeż wszystko i z niecierpliwością będę czekać na wyjazd. POgoda raczej powinna być już nie zła bo jadę w kwietniu to już wiosna. Serdecznie pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Atja
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2014 18:58
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 13
Podziękował: 1 raz

Post autor: Atja »

Jaroj pięknie trafiłeś. Ja byłam w zeszłym roku na przełomie lutego i marca.
Niestety nie w Eskulapie, ale znałam Osoby z Eskulapa. Powrotów o 22-ej się trzymali. Niestety nie wiem jaki tam były warunki :cry:
Sądzę, że będziesz zadowolony... Na balety masz przysłowiowy rzut beretem!
Awatar użytkownika
Zbigniew
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

[ obrazek zewnętrzny ]
to były piękne dni... :D

w wiekszym rozmiarze pod tym linkiem:
https://plus.google.com/u/0/11316731661 ... 6554403037
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

Zbyszku, my z Basią-g 1 chyba Ciebie wywołałyśmy :lol: Rozmawiałyśmy dzisiaj o Tobie.... :D :D
Awatar użytkownika
Zbigniew
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

A może trochę szczegółów z tej rozmowy? :) :)
ODPOWIEDZ