SZPITAL UZDROWISKOWY

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
artur30
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 cze 2013 17:00
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Re: SZPITAL UZDROWISKOWY

Post autor: artur30 »

Sabe :) może akurat rzeczywiście wyjedziemy w tym samym terminie ;) któż to wie....u mnie narazie wszystko stoi w miejscu nic sie nie ruszyło czekam dalej cierpliwie :)
Awatar użytkownika
Iza03
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 paź 2014 12:37
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Iza03 »

Witam :kwiat:
Od dawna żadnych wpisów ....
U mnie w czerwcu pobyt w szpitalu i w wypisie zaznaczone, że wystawiono skierowanie na leczenie uzdrowiskowe. Po ok 1,5 mies. dzwonię do NFZ i informacja, że nie ma mojego skierowania.
Pytam w szpitalu - jeszcze nie wypisane. Dopiero w końcu sierpnia zostało zarejestrowane z nr 600, uzdrowiskowe leczenie szpitalne (reumatologia), oczekiwanie ok 10 m-cy.
Zaglądam do przeglądarki a tam raz zmalało do 554 a na dzisiaj to jest 563 ;)
Czytam w postach, że o tej porze to mogą być zwroty i może będzie szybciej wyjazd.
Pozdrawiam :)
Danuta Pietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 paź 2012 21:29
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 15

Post autor: Danuta Pietka »

Izunia po zwroty musisz dzwonić sama. Masz rację że teraz będzie więcej zwrotów ze względu na okres świąteczny.Ja dostałam też szpital na święta z czego bardzo się cieszę.Pozdrawiam i życzę powodzenia :P
Awatar użytkownika
Iza03
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Dzięki Danuś,
zdradzisz gdzie jedziesz i czekałaś w kolejce czy ze zwrotów? :)
artur30
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witam :) u mnie wszystko stoi w miejscu od ponad 2 tygodni mój nr to 150,mimo ze skierowanie wpłynęło 9 maja do NFZ,to czas oczekiwania do 10 miesięcy.Dzwoniłem raz o zwroty ale niestety nie było, ale pani z NFZ powiedziała żeby próbować ;) ;) licze ze w lutym juz gdzieś wyjade :) :) ;) pozdrawiam :)
Danuta Pietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 paź 2012 21:29
Staż sanatoryjny: 15

Post autor: Danuta Pietka »

Izuniu ja dostałam Szpital Sanatoryjnypo po przekwalifikowaniumniu mnie z sanatorium ponieważ dosłałam Funduszowi wypis ze szpitala.Takim cudem jadę wcześniej,tak to bym pojechała dopiero okolo pazdziernika 2015.Jadę do Ciechocinka do szpitala sanatoryjnego nr 1.Do Ciechocinka jadę pierwszy raz,myslę że będzie dobrze.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Iza03
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Danusiu w Ciechocinku w zimie też jest fajnie, byłam w lutym 4 lata temu w "Chemiku". W sprawie zwrotów wysłałam maila do funduszu bo nie mogę się dodzwonić.
Zobaczę co odpowiedzą, bo wg kolejki to wyjazd przypadnie mi w czerwcu, to trochę daleki termin.

Artur, a ty z jakim nr startowałeś?
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
sabe50
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2014 05:07
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: sabe50 »

Witam wszystkich .Faktycznie, temat nie był ruszany 2 miesiące. Artur, ja już mam skierowanie od pewnego czasu - pisałem ale przy innym wątku. czyli : Krynica-Zdrój od 09.11 do 30.11 - miałem nawet dzwonić po zwroty ale nie zdążyłem bo w ciągu kilku dni dostałem skierowanie.
artur30
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witam :) Sabe gratuluje przydziału i zycze miłej i udanej kuracjii ;) :) .Ja startowałem z nr 189 itak naprawde to numerki mi skakały raz w góre raz w dół :shock: .Pozdrawiam wszystkich :)
Awatar użytkownika
sabe50
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2014 05:07
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: sabe50 »

ja nie miałem żadnego numerku,w przeglądarce pojawiło się : "oczekujące na wskazanie miejsca i czasu"/chyba tak/,na drugi dzień już była Krynica i termin a za dwa dni skierowanie przyszło listem poleconym.Spieszyli się bo podobnież mają na to 6 mies. czasu. Tak się dowiedziałem.
ODPOWIEDZ